פחד ואומץ

פחד ואומץ ../images/Emo59.gif

קודם כל תודה על האפשרות שנתת לנו לדבר על נושא כל כך קשה שנקרא פחד. לדבר על פחד כבר גורם לי להסתגר, להיבהל, לפעמים לברוח. אנחנו לא אוהבים להסתכל לשדים שלנו בעיניים. אנחנו לא אוהבים לגלות את החולשה שמצויה בנו. ועצם הדיבור על נושא כמו פחד נותן לנו לשים מראה מול העיניים אחד לשני ובמיוחד לעצמנו. ההסתכלות לשדים שלנו בעיניים נותנת לנו אפשרות של חויה מחדש, עימות פנים מול פנים עם דברים שאנו מעדיפים להדחיק. ולדעתי כאן צריך לאזור את כל האומץ. כאשר אנחנו מביטים עמוק בתוכנו ומוכנים להתמודד עם מה שיש שם על כל הכאבים, הלבטים, הזכרונות – זה האופן בו אני יכולה להעיד על עצמי שאני אמיצה. לא פעם אני מעדיפה להשאיר את השד רדום, להניח לו לישון בשקט ועושה הכל כדי שלא יתעורר. הולכת על קצות האצבעות, בורחת ממנו ומדברים שעלולים להפריע את שלוותו עמוק עמוק בתוכי. עצם הדיבור כאן על הנושא – גורם לו לזוז שם בפנים, גורם לו לפתוח עין תורנית. בלב אני מאמינה שאם נשב ונדבר עם השד הזה, שד הפחד, הוא יתגמד נקח לו את הכוח. אני חושבת שזוהי תחילת הדרך, הדרך לעצמי, לאמת שלי. הדרך לאדם אמיץ יותר.

lboy2

New member
../images/Emo129.gif

קטע ממש יפה, נכון וראליסטי
באמת שאני מזדהה, אבל זו גם טעות שבני אדם פועלים בצורה כזו לדעתי... בכדי להפיג פחד ולא לשמור אותו צריכים להתבטא בדרך מסויימת...

בוקר טוב lboy2 ../images/Emo20.gif

בו ספר לנו עם מה אתה מזדהה בקטע מכיוון שנאמרו בו הרבה דברים. באיזה דרך צריך להתבטא כדי לבטא את הפחד...

lboy2

New member
../images/Emo138.gifצוהוריים טובים../images/Emo13.gif

כוונתי הייתה שאנו צריכים להפיג את הפחד ולא לשמור אותו "בבטן", אני דוגל בשתי דרכים בכדי להתמודד עם בעיה זו, או ללכת נגד הפחד ז"א להתמודד נגדו וכך נוכל לראות שאנו גוברים עליו, או שבמקרים אחרים לדבר עם מישהו שיכול לתת עצות או לחילופין לדבר רק בכדי "להוציא" הכל, בדרך כלל שאני מדבר על החששות והפחדים שלי, תוך כדי הדיבור, עולים לי רעיונות כיצד להתמודד איתם. כל זה מתקשר בניגוד למה ששלוש המשאלות רשמה, אני מאוד מסכים שיש בתוכנו איזשהו שד ש"אחראי" על הפחד, ואנו מנסים לעיתים לדחוק אותו כמה שיותר עמוק- פעולה טבעית לחלוטין- אך לטעמי זו טעות גדולה
וכמו שאמרה צריך לאגור המון המון אומץ בכדי להתמודד עם פחד שלבסוף גם פג.

lboy2

New member
../images/Emo139.gif

היי, ערב טוב.. איך הולכים נגד הפחד? זה ממש תלוי בסיטואציה שנמצאים בה, לדוגמא: פחד ממבחן אז הולכים נגד פחד זה ע"י למידה, תרגילים שעוזרים להפחתת הפחד (כל אדם ושיטותיו). כשפחד תם זו הרשת התעלות מסויימת, אושר, שמחה, כאילו דלת מסויימת נתפחת לפני... מה דעתך? מה את מרגישה כשאת מרגישה פחד? איך את מתמודדת?

דברי כמה שתרצי...בוקר טוב ../images/Emo39.gif

משאלות, אחד הדברים שהייתי מאוד מבקשת ממי שכותב כאן הפורום הוא, להשתמש בלשון יחיד. כשאת כותבת כיתבי, "אני" או "לי" או קי? את יכולה לתאר במילים איך "זז" הפחד בפנים? איפה הוא יושב, באיזה מקום בגוף הוא נושב?

עלילותיו של שד...

אני לא בדיוק יודעת לשים את האצבע איפה השד שלי החליט להתמקם לו בגוף שלי. אבל אני חושבת, שהוא נמצא בבטן. התגובות הרגשיות והנפשיות שלי מאוד מבוטאות פיזית. כשאני מפחדת הבטן שלי כואבת - מן כאב מערבולת בלתי ניתן להגדרה. נראה לי ששם מכה השד - הוא יודע שזה מקום רגיש אצלי. והוא אף פעם לא מאותת לי,אף פעם לא מגיע בזמן שנוח לי, תמיד בעיתוי לא נוח. עד היום ההתמודדות שלי עם הפחד היתה לחפש דברים אחרים לעשות להסיח את דעתי ודעתו של השד שלי. אני מדברת על פחדים שמלווים אותי חודשים ושנים. שאני מכירה אותם היטב. אין לי בעיה עם מבחנים וכאלה - זה מקוטלג אצלי לא כפחד אלא כהתרגשות. הפחדים שלי מבוססים על פחד מטעויות. שינוי דרך - האם יהיה טוב או רע יותר? אמירה - האם יצליחו להבין אותי או שאראה טיפשית או גרוע מזה אפגע? רגש - האם ללכת עם האמת שלי, או להיות נתונה להכתבת החברה? פחד מניתוק, מלהיות לבד, מאיבוד חבר קרוב. פחדים של זמן ומקום. פחדים של נתינה ולקיחה. פחד מאהבה, משנאה וממה שיש באמצע. בקיצור פחדים שאותי מלווים כל הזמן. כשהשד שלי מתחיל לזוז שם. שיש משהו חיצוני שמזכיר לי את קיומו. שמפריע לשלוותו. אז התחושה הפיזית - זה מערבולת בבטן. הראש שלי נתון לו ומכוון על ידיו. קשה לי לשלוט במחשבות. וכשאני משתלטת עליהם, אחרי הרבה זמן (לפחות ככה לי נראה - כי תמיד זמן הופך ארוך יותר אז) כבר נשארים שם (במחשבות) כתמים שיזכירו. ואז מקרב קבלת שליטה במחשבות שלי, אני יוצאת עייפה, ובורחת למקומות נעימים יותר. במקום להתמודד עם השד הזה. וואי יצא מבולבל נורא. אבל ככה זה אצלי - הפחד!!! הראש שלי לא מבדיל בין בוקס בבטן לכאב הלב.

אמטיסיט

New member
../images/Emo140.gifיש לי הרגשה

שאת צריכה עזרה , אני מנסה להבין את דברייך וקשה לי, קשה לי להבין איך אדם חווה כל כך הרבה פחדים בחייו ואת עוד מדברת על חודשים ושנים . נכון שישנם פחדים אולם נראה לי שאת חווה אותם בעוצמות שלא כל אחד חווה אלא בעוצמות מאוד חזקות ובלתי נשלטות. את מבזבזת אנרגיה כלכך רבה על התמודדות עם פחדייך עד שנראה לי שזה רק מה שאת חווה ולא יכולה להנות מהחיים שמוצעים לך . לדעתי את צריכה ללכת לטיפול אם זה פסיכולוגי / פסיכאטרי או טיפול בדמיון מודרך ו NLP להבנת מצבך . דרך הדמיון מודרך וNLP תוכלי לחוות את עברך ולדעת מהיכן כל הה SHIT הזה מגיע ואולי שחזור גלגולים שיובלי אותך לתקופות שבהם חווית כנראה נטישה או אהבה מאכזבת או איבוד חברים וכד '

וואו, כנראה שלא הבנת

אני חוזרת לדבר בכלליות. סליחה מראש ומי שלא מתחבר לו מצטערת שיעבור ליד. בכולנו יש את הפחדים שאני מתארת. את הפחדים מהחדש והשונה מאיבוד אדם קרוב (לאו דווקא ממות) משינויים. הפחדים שאני מדברת עליהם הם בנסיון להסתכל פנימה מה יש שם. ולמה השד הזה שיש בכל אחד מאיתנו משתק אותנו, גורם לנו לעבור לידו. אני מדברת על פחדים שמצויים אצל כולם! עצם הדיבור על הפחד והפניית האורות והפוקוס אליו גורם לחשוב (כנראה) שככה נראים החיים שלי. אני מפנה את האורות לכיוון השד שלי. מנסה לדבר עליו, איתו ועל מה שהוא "מגן" אבל זה לא מה שהחיים שלי סובבים. כשאני אומרת פחדים של חודשים ושנים אני מדברת על פחדים שקיימים בכל אדם פחדים מחוויות לא טובות. לא יצא לך לחשוב פתאום על משהו שאמרת או עשית או התנהגת לפני שנים? ולפחד ממחזוריות? ששוב לא תעשה את אותה טעות? בקיצור - הפוקוס על הפחד כנראה הבהיל אותך. אבל אני ממש לא חיה בפחד. אני נותנת לו כאן משמעות - כדי לפתור ולהתגבר עליו! כדי להיות עצמאית. כדי ללמוד על עצמי עוד משהו מזוית שונה. ולפעמים מאוד אפלה שלא נוגעים בה - מהזוית של הפחד. מנקודת האומץ. תודה על ההמלצות בחלקם אני משתמשת!!! שיהיה לילה טוב

תודה על הכנות משאלות!

על האפשרות שאת פורשת לההסתכל על הדברים... אני מאוד מעריכה את זה... זה אותנטי ואמיתי! אני יוצאת עוד מעט ורוצה להמשיך לשוחח יותר מאוחר היום.. אז יום נהדר לכולם!

כל הכבוד../images/Emo47.gif

יפה לראות שיש אנשים הכותבים על פחדים, אני מסכימה עם מה שכתבת אצלי אחד הפחדים הגדולים הם מהלא נודע סוף שבוע מקסים ליידיסנו

למעלה