פחד וחרדה

בילי30

New member
פחד וחרדה

שלום לכולם, לפני 9 שנים עברתי ניתוח לקיבור קיבה אצל ד"ר חרוזי (היום הוא כבר פרופסור...) ואצל העוזר שלו דאז ד"ר אבינוח. עברתי את הניתוח בשיטה הישנה (פתיחת בטן הכנסת טבעת קשירת הקיבה ואישפוז של שבוע וחצי!!!). אומנם ירדתי 60 ק"ג אך לדאבוני העלתי כמעט הכל חזרה...(בעצם על מי אני עובדת...) "בהצלחה רבה" העלתי הכל חזרה. בזמני לא היו קבוצות תמיכה וגם לא פורומים וגם לא אינטרנט...(פתאום אני מרגישה זקנה...) ניתחו אותי ולא הגעתי וגם לא הוזמנתי לביקורת עד עצם היום הזה... לפני כחודש גמלה בליבי ההחלטה להיות רזה בכל מחיר ולעבור שוב את הניתוח המיוחל. בקופ"ח אמרו לי שאני צריכה לדבר עם ד"ר לנדאו הכירורג של הקופה והוא יסביר לי הכל... לי צריך להסביר הכל??! נו באמת... אני אחת החלוצות של הניתוח, עברתי אותו עוד לפני רפי גינת!... כמובן שהגעתי לד"ר לנדאו והוא אמר לי: "טוב, אני רואה שעברת את הניתוח בדרך הקשה אז אין מה להסביר..." ואני כמובן חיזקתי את דעתו. והנה היום, שהניתוח נקבע לי ל - 20/5 נכנסתי בתמימות ובשעמום גדול לפורום הזה וחשכו עיני!!! אלוהים אדירים...מה זה ניפוח?! מה פתאום כאבים בכתפיים ובשכמות?! מה זה סמ"ק 1 ?! מהם התופעות הנילוות?! ואני לתומי חשבתי שאני הולכת לעבור את אותו הניתוח רק בלי פתיחת בטן... אשמח אם מישהו ממכם יכול לעזור לי עם תשובות ואולי גם טיפה עידוד כי עכשיו אני רק חושבת על ניפוחים וכאבים בכתפיים... זהו חברי החדשים... אודה לכם על תשובות בילי

ronnymp

New member
היי בילי ../images/Emo42.gif

קודם כל ברוכה המצטרפת - איחולינו הלבביים
אז אני נותחתי בצפון באותה השיטה שלך - לפני כ-5 שנים ואח"כ שיפצתי סיבוכים בוולפסון - ע"י פרופ´ חרוזי . נכון , אל תתפלאי - הטכנולוגיה עשתה שמות גם בתחום זה . יש ניתוחים חדשניים יותר , יש כבר כמה סוגי ניתוחים להגבלת הקיבה אז אם את שומעת דברים חדשים , או שונים זה מזה - תביני מהי הסיבה . הניתוח הנפוץ ביותר כיום - הוא "LAP-BAND" . בניתוח הזה מכניסים טבעת שחובקת את מרום הקיבה - איפה שיש גם לך טבעת . אלא שהטבעת הזו היא שונה , היא איננה טבעת קבועה . זה מעין בלון - שניתן לנפח - או להוציא מניפחו - וככה לשלוט במידת הלחיצה שלו על הקיבה . ה"בלון" הזה מחובר ע"י צינורית לדופן הבטן הפנימית וככה ע"י זריקה (תחת שיקוף רנטגן) ניתן לנפח או לפתוח את הבלון . ועוד עניין מהותי "חדש" - הניתוח מבוצע בשיטה הלפרוסקופית כלומר - ללא פתיחת הבטן - אלא ע"י כמה חתכים קטנטנים - ומיכשור שניכנס דרכם . תוך יום-יומיים משתחררים הביתה . כאבים בכתפיים - זה בדר"כ תופאה שנפוצה בניתוח זה - ונובעים מגז שמוחדר לחלל הבטן בזמן הניתוח - ופשוט הוא משתחרר אח"ח כלפי מעלה - ונעלם אחרי זמן מה . זהו ככה על רגל אחת . וישנם עוד שיטות - אבל למה לסבך אותך אז בריכה הבאה - רוני

באיה

New member
שלום בילי וברוכה הבאה

ובכן כל מה שרוני סיפר לך כאן הוא אמת לאמיתה. הוא שכח רק להוסיף פרט קטן אך חשוב מאוד. גם הניתוח ה טבעת המתקווננת לא פוטר לך לחלוטין את הבעיה. היא רק אמצעי להורדת משקל. חבל מאוד שלאחר הניתוח הראשון לא שמרת על תזונה נכונה, והעלית את הכל בחזרה. אני לא מבקרת אותך, אלא רק מציינת עובדה. אני נותחתי לפני 10 חודשים בוולפסון ע"י פרופ´ קייזר, והורדתי עד עכשיו 25 ק"ג. תאמיני לי, שאם לא נשמעים להוראות הדיטאנית, שחובה ללכת אליה לאחר הניתוח, גם אחרי הניתוח הזה קל לעלות את הכל בחזרה. הקו שצריך להדריך אותך לפי דעתי, וזו אך ורק דעתי, שהניתוח הוא טראומה די גדולה בפני עצמה. אני לא הייתי רוצה לחזור על זה שוב. אני מקווה מאוד שאוכל לעמוד בזה, להוריד עוד כ15 ק"ג, ולהמשיך בתזונה נכונה הלאה כדי לא לעלות שוב. זו משימה קשה, לכולנו זה ידוע, ואנו נאלצים להיתמודד איתה יום, יום. היות והחלטת לעבור את הניתוח שוב, אולי זה יתן לך הפעם מוטיבציה יותר גדולה, הניפוחים וכל היתר, הם דברים שוליים בעיני. מה שחשוב זה,לדבוק במטרה, ולא להיתפטות לגירויים. מותר להיתפנק לפעמים, אך שזה יהיה רק לפעמים. חשוב ( לא חשוב, חובה) מאוד גם לעשות ספורט (הליכה, שחיה וכדו......) בלי זה חבל על המאמץ. מניסיוני, ברגע שלא עשיתי הליכות שבוע, המשקל נעצר. זאת עובדה. בכל מקרה, אני מאחלת לך הצלחה בניתוח, שתעברי אותו בקלות, והצלה בירידה מהמשקל המחודשת. יעזור לנו מאוד, אם תכתבי לנו קצת יותר פרטים על עצמך. בעיקר הגיל. אני מבוגרת , כאן כולם יודעים זאת בת 63, וסבלתי מכל מני תחלואים, שרק המחשבה לעלות חזרה במשקל שיגרום לחזור לאותם התחלואים שנעלמו יחד עם הקילוגרמים, מפחידה אותי מאוד. שוב
מכל ה
מאחלת באיה האמא של הפורום נ.ב. טוב מאוד שמצאת את הפורום שלנו. הוא בית חם מאוד, וכאן תמצאי אוזן קשבת לכל בעיותיך, אך עצות רפואיות רק מהרופאים. שוב שלום באיה

רוייקו

New member
היי בילי, ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

ובכן.. 10 שנים אחורה, מבחינת הניתוחים האלה, זה כמו מאה שנה אחורה של המדינה.. ממש ככה. אנחנו עוד בתקופה שכל הזמן משתנה ומשתכללת הרפואה בארץ. היום, הגישה הניתוחית המקובלת, כרוטינה, הינה הגישה הלפרוסקופית, ללא פתיחת הבטן, באישפוז של יום יממה אחת והביתה. החזרה לשגירה, בד"כ היא תוך שבוע שבועיים, לא כמו בניתוחים הקודמים שבהם פתחו את הבטן. את הניתוח הראשון שלי עברתי ב 1997, באותה שנה כבר ניתח דר´ סובחי כמה ממנותחיו עם הטבעת המתכווננת, בלפרסקופיה. לי, לעומת זאת, פתחו את הבטן מקו הטבור עד עצם החזה, 22 ס"מ !!! בוולפסון, מקפידים על פתח קטן במיוחד: 9 ס"מ לאותו ניתוח עם הסיכות וטבעת הסיליקון הקבועה. השיטות הישנות ניזנחו לטובת השיטה הלפרוסקופית ומנסים ליישם עכשיו גם סוגים אחרים של ניתוחים נגד השמנה בשיטה לפרוסקופית. הניפוח, כפי שקראת עליו הוא הליך פשוט ושיגרתי לאחר הניתוח עם הטבעת המתכווננת. את הטבעת סוגרים בדקירה קטנה מתחת לעור, על ידי הכנסת נוזלים אל הטבעת. הכאבים בכתפיים הם כאבים שמלווים כל מנותח בטן. ממלאים בגז את הבטן על מנת ליצור חלל עבודה גדול יותר לתמרון קל של המנתח. הגז מוצא בתום הניתוח אך חלק ממנו נישאר בבטן ויוצא דרך הרקמות, בימים שלאחר הניתוח. המנותח עשוי להרגיש דקירות בכתפיים או בבית החזה אבל מדובר בכמה גלים חולפים. כל השאר קישקושים קטנים שעוברים אותם כמו גדולים. היכן תנותחי ?

בילי30

New member
קודם כל תודה...

היי קודם כל תודה על ההסבר המפורט שהוריד לי טיפה אבן מהלב.... אני מנותחת בוולפסון... אחרי שנותחתי בפעם הראשונה במדיקל סנטר בהרצליה...זו "קצת" ירידה ברמה...אבל אין דבר, המטרה מקדשת את האמצעים...נכון? בקשר לצנור הקטן מתחת לעור, האם אני ארגיש אותו גם בנגיעה קטנה בעור?

למעלה