פחד וחרדה

dory30

Well-known member
האם חרדה היא העצמה של הפאניקה? שמעתי פסיכולוגית שדיברה על זה באיזה ערוץ רק לאחרונה.

סירוניטוש

Active member
אני חושבת שבימים הראשונים למלחמה כל עם ישראל קיבל התקף חרדה ופחד.
גם היום כשאני קובעת עם חברות למסעדה עוברת בי המחשבה שאם וחס וחלילה יקרה.... לאן ארוץ והיכן אתחבא...

dory30

Well-known member
אני חושבת שבימים הראשונים למלחמה כל עם ישראל קיבל התקף חרדה ופחד.
גם היום כשאני קובעת עם חברות למסעדה עוברת בי המחשבה שאם וחס וחלילה יקרה.... לאן ארוץ והיכן אתחבא...
הייתי בהלם בימים הראשונים. אבל חשוב לדעת להתגבר- לשמור על שגרה רציפה מחד (עבודה, מטלות בית, תחביבים) ועד לעשיית סוויץ' מהיר למקרה שמשהו קורה (להסתתר, להיכנס לממ"ד וכדומה). כמובן, שגם בערים במרכז אין חסינות מחדירת גורמים עוינים. ובתל אביב ראש העיר החזיר שלנו חולדאי, במקום לנהוג כמו יתר ראשי הערים במרכז, מכניס פועלים שחוגגים אחרי כל טיל שנוחת על ישראל. הכל בשביל הכסף, אם משהו קורה דם התושבים על ראשו!

למדנו בשיעור פסיכולוגיה בתיכון שחרדה היא פחד שאין לו סיבה, שאינו מחובר לשום דבר. פחד רצוי רק במידה שהוא עוזר להיזהר מסכנות ולא משתק. כעס רצוי רק במידה שהוא עוזר לנזוף ולהעניש על מעשים אסורים ורעים, כדי לשמור על המוסר ועל הצדק. צריך להיות מוגנים מסכנות המלחמה, שתמיד יהיה מרחב מוגן ליד הבית גם שלנו וגם של יקירינו, ואז פחות נצטרך לפחד. מוטב לא לצאת הרבה מהבית ובוודאי לא לצאת לבלות רחוק בעיר בזמן המלחמה.

dory30

Well-known member
למדנו בשיעור פסיכולוגיה בתיכון שחרדה היא פחד שאין לו סיבה, שאינו מחובר לשום דבר.
נכון, חרדה היא פחד משתק או פחד קיצוני.
אני לא חושב שהפועלים חוגגים כשטיל נוחת על ישראל. הם ערבים אבל הם ערבים ישראלים.
ברור שלא כולם, אבל כשזה קורה (ושמעתי על שני מקרים) זה מאוד מקומם. אם נתנו לכם לעבוד, תתעסקו בעניינים שלכם ותהיו שקטים.

dory30

Well-known member
באמת מקומם, אבל בכל קבוצת אנשים יש גם כמה שהם לא נחמדים.
כשאין חינוך ויש הסתה, האנשים האלה משגשגים. אותם חוקים חלים גם על המתנחלים, שחושבים שהם אדוני הארץ. גם אותם צריך להוריד לקרקע המציאות, במוח או בכוח.

תמיד היה לי חוש הומור, ופעם כשעבדתי בחנות כעובד זוטר ניסה אחד הספקים לעשות עליי רושם ושאל אותי מה תפקידי בכוח, אז אמרתי לו: תפקידי במוח, לא בכוח.

אדם תמיד צריך חומר כדי להתקיים ולשרוד, בלי קמח אין תורה. הנאות החיים טובות לאנשים. אבל הרוח הרבה יותר חשובה.

למעלה