פחד לאבד חבר

try me1

New member
פחד לאבד חבר

שלום, הייתי שמח לשתף אתכם בחרדה שתוקפת אותי בזמן האחרון ופשוט משבשת לי את השגרה- אני בקושי ישן, מאבד תאבון, מרגיש דכאני ולא מצליח להתרכז בכלום. אני סטודנט שנה א באונ'. יש לי הרבה חברים אבל רק שנים שהם חברי נפש- חבר וחברה. שמדבר איתם על הכל, צוחק איתם, לומד. באמת כמו אחים בשבילי. שבוע שעבר שניהם התחילו לצתא יחד. וזה שובר אותי מבפנים. פעם חשבתי שאני רוצה את הבחורה הזו ובגלל זה אני מקנא. אבל היום אני מבין שאני פשוט נהייתי תלותי בבחור הזה שהוא כמו אח בשבילי ועכשיו אני מרגיש שאני צריך להאבק על תשומת הלב שלו. קצת קשה לי לדבר איתו על זה- למרות שכבר היו לי כמה שיחות איתו בנושא. הוא , מטבע הדברים, בטח לא רואה את זה... השיחות שלנו הצטמצו משיחות של שעות לזמן קצוב. הוא תמיד עסוק בה. אני יודע שזה ראייה הכי ילדותית אבל כשהאמוציות פועלות - גם הגוף סובל והרציונל לא עובד... אני פשוט מקנא ורע לי עם זה. מקנא בבחורה שלוקחת לו את כל הזמן מקנא בשניהם שיש להם זוגיות יפה- ואני (וזו עוד בעיה) מבולבל בזהות המינית שלי, למרות שאני לא חושב שאני הומו) ובטוח במאת האחזוים שאני לא נמשך לבחור הזה. זה פשוט פחד לאבד מישהו כמו אח). ואז פוחד שכל החברים שלי מוצאים חברות, מתחתנים ורק אני נשאר מאחור- תקוע שוקוע בלימודים חונקים. כאמור אני לא מצליח לישון כמו שצריך כבר שבוע... ורק מחכה שהכל יעבור... אשמח לתגובות...

try me1

New member
מוסיף

תגובה כדי שיגיעו לי התרעות במייל על תגובות שלכם

liri30liri

New member
נשמע מאד קשה

מה שתיארת על המצב שלך כאן נשמע מדאיג ולי זה נשמע קצת יותר מלאבד חבר אלא אולי לאבד את הסיכוי לבן זוג אבל זאת רק דעתי אני מאד מבינה אותך אולי לפני שתדבר איתו תחשוב עם עצמך מה בעצם אתה מפחד לאבד והאם אתה מאוהב בבחור? עובדה שאמרת ששניהם חברי נפש שלך ובכל זאת אתה לא מפחד לאבד את הבחורה אלא את הבחור ניראה לי קצת מעבר לחבר נפש אולי אתה צריך לפתוח את זה איתו אבל מצד שני אולי זה ירחיק אותו יותר אני לא יודעת מה לייעץ לך רק שולחת לך חיבוק ומאחלת לך ימים טובים יותר המצב אכן מצב מורכב ומבלבל

try me1

New member
אני חושב שלא הסברתי כמו שצריך

אני מבולבלב מינית לא כי אני הומו, אני פשוט לא הייתי בקשר עם בנות וחושש מזה מאוד. אולי החשש מהלא נודע קצת משתק... בכל אופן- זה חבר שהוא כמו אח. לא מישהו שנאי נמשך אליו פיסית, אלא פשוט מקנא בזמן שחסר לי שהיינו מבלים יחד... ילדותי משהו... אבל זו התחושה...

קוקי500

New member
היי

תתרכז במה שיש לך ולא במה שאין .. במה שאתה רוצה ולא במה שאחרים אם החבר הזה הוא באמת כמו אח אז לא תאבד אותו בנוגע לזהות המינית אתה מבולבל וזה דבר שיתבהר לך מניחה עם הזמן תחייה תאכל ותתעודד פשוט תהיה אתה לפי הנורמות שלך ולא של השאר אל תתאמץ להיות לחיות לפי הכלל .רק לפי מה שעושה לך טוב ללמוד זה לא להיות תקוע זה יביא אותך למקום טוב יש אנשים שרצים בלי לדעת לאן לדעת להיכן זה טוב קינאה זהו רגש שלילי ועם זאת רוב האנשים חשים קינאה בשלב זה או אחר ברגע שתבין מה יש לך זה יעבור .. לסיכום כל בן אדם הוא עולם ומלואו מיוחד ואחר אל תתבונן על המעט תתבונן על היותר..שבך יודעת שהרגש חזק המילים לא הכי ..עוזרות אבל במקום התקוע שנדמה לך שאתה בו עוד תמצא כוח ותובנות ותגלה את עצמך , ברגע שזה יקרה לא תאבד את החבר ולא אותך בהצלחה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תלות היא אף פעם לא דבר טוב

ברגע שאתה תלוי אך ורק בחבר הזה, בשלב מסוים אתה יכול לאבד אותו- כמו שאולי קורה עכשיו. הדרך היא לנסות לצמוח מזה ולהכיר סביבות חדשות וחברים חדשים, כולל לתקוף את הפחד מקשר עם בנות המין השני.

למעלה