פחד מג'וקים - זה עובר/נחלש מתישהו?

פחד מג'וקים - זה עובר/נחלש מתישהו?

שאלתי מופנית בעיקר לגברים, אני מניח, כי באופן מוזר כלשהו נשים בד"כ ממשיכות לפחד מג'וקים כל חייהן בעוד שגברים איכשהו מתגברים על הפחד הזה (לפחות חלקם). מעבירים קורס בעניין איפשהו?

אגב נראה לי שזה גם עניין תלוי תרבות.

נראה שלשכנים האסיאתיים שלי כל העניין ממש לא מפריע.
ושמתי לב שבתגובה הראשונה שלי מופיעה הסיומת "שהו" 4 פעמים אחרי 4 מלים שונות. כנראה שזה אומר משהו.

השאלה מתי אתה חושב שאתה עובר?

אם אתה מחשיב את עצמך כגבר כבר ולא כבחור/בן, אז זה כל כך קלישאה אבל כן, זה בא מהמילה להתגבר.
&nbsp
מכאבים מיידוי טופי אבנים כבר בגיל 13 בר מצווה וזהו אין כבר להיות ילד..
&nbsp
וזה אומר פחות לעשות מה שכיף וגם לעשות מה שמפחיד, מגעיל ולא שיוויוני מבחינת המינים.
אין קורס אבל אתה יכול ללכת לפינת ליטוף שישימו עליך את הג'וקי מחמד הענקיים האלו, לראות סרטונים של ניר וגלי עם הג'וק
ולהתחיל להתאמן בקרטה לקראת הקרב הגדול, הייתי ממליץ לצפות באח הגדול אבל אני לא מסוגל להסתכל על ערימת הקקי חרקים הזאת באף עונה אז לא אמליץ למישהו אחר מה שאני לא עושה בעצמי.

kagome10

New member
אתחיל מזה שאשאל מה זה "להתגבר"

אומץ אומר לא אומר העדר פחד, אלא פעולה למרות הפחד. זה נחשב להתגבר?
&nbsp
בכל מקרה, לדעתי פחד מג'וקים הוא בעיקר תרבותי ודי מטופש. אני לא פוחדת מג'וקים, ולדעתי זה בעיקר סטריאוטיפ. אני כן מכירה לא מעט נשים שחושבות שג'וקים זה מגעיל ולכן הורגות אותם. אבל גם זה תרבותי...

MyTaoWay

New member
שמע

יש לך אמונה מאוד מגבילה לגבי מגדר (הבדלים בין נשים לגברים)
&nbsp
אם אדם כלשהו לא משנה מינו או צבע עורו
לשנות התנהגות/רגש
הוא יכול בהחלט.
&nbsp
ממליצה על CBT כטיפול קצר מועד
או NLP.
&nbsp
בתור אישה
בילדותי היה לי פחד ממעופפים כתוצאה מלמידה שגויה. (חברות הפחידו אותי יותר מהג'וק בצעקות שלהם וקישרתי בין פחד לג'וק)
&nbsp
כשהבנתי את הלמידה השגויה שלי
שזו בעצם החוויה הראשונית של הפחד שהוא קישור בין החרק לצעקה לפירוש פחד.
&nbsp
הפחד נעלם.
לא ייעלם לכולם לבד
&nbsp
גישות טיפוליות כמו nlp או cbt יעזרו.
&nbsp
בהצלחה.

Purple Mushroom

New member
אני חושב שכן.

יש ריחוק, יש תיעוב. אבל חייבים בסופו של דבר, להתמודד עם ג'וקים, חיים או מתים, בעיקר בתקופה הזאת, בקיץ.
חשוב בדירה, לנקות את הדירה, ולרסס בכל המקומות הציבוריים.
אני גם מתמודד בדירה עם שותף בעייתי, כבר שנה 4.
..

למעלה