פחד מהמוות וההינדים

פחד מהמוות וההינדים

משיחה עם הודי הינדי, הוברר לי כי עקב האמונה שלאחר שמתים מתגלגלים לדמות אחרת (עד שמגיעים לנרוונה), אין להם למעשה פחד מהמוות. אותי הדבר הפחיד מאוד - אדם שאינו מפחד למות, אין לו חסמים רבים אשר בדרך כלל מפקחים על ההתנהגות. לדוגמה, המתאבדים האסלמיים, המאמינים כי הופכים להיות קדושים ומובטח להם מקום בגן עדן. וההינדים נשמעים לי אפילו קיצוניים יותר, כי הם לא יגיעו לגן עדן (האמונה בחיים לאחר המוות) אלא פשוט יוולדו מחדש. כך שאם אני מסתכלת על הבעיה ההודית/פקיסטנית בקאשמיר, אני כבר לא כל כך בטוחה שהודו לא תהסס להשתמש בנשק אטומי. הרי גם אם פקיסטן תפציץ אותם בחזרה (החסם המפקח על השימוש בנשק אטומי בין מדינות), ההודים מבחינתם פשוט יוולדו מחדש... מה דעתכם על כך?

berlinale

New member
מיקום מדויק של נפילות טילים בקשמיר

If there is reincarnation, then every bad deed you do in this life would get back to you in the next one. The reincarnation is not an optimistic perception, a-la "70 virgins in heaven" - it actually says that some day we will pay for our sins. Only those who live pure life - and who does today - could escape such fate. What really bothers me in Hinduism is the fatalism, which reflects itself in societal arrangement (like the caste system) and other predeteminations.

מ א י.

New member
לא מסכימה

גם אני מאמינה שמתגלגלים לגוף אחר ובכול זאת אני פוחדת מהמוות. למה? זה ברור ... לכי תדעי לאיזה גוף אפשר להתגלגל. מי רוצה להתגלגל לאיזה גוף של ילד למשפחה של טמאים בהודו או לאיזה נרקומנית או לכי תדעי... גם מי שמתאבד סביר שעושה זאת כי הוא לא רוצה ולא רוארה כול תקווה בחיים ולא לשם אף אחד אחר (לדעתי גם המתאבדים המחבלים כך) .אגב , אם התאורייה של הגילגולים אכן נכונב אזי מי שמת מהתאבדות יחזור להשלים את אותו שיעור מחדש כך שסביר להניח שלא יוולד לחיים "אחרים" , ולכן לא נראה לי שאנשים לא מפחדים למות כי דתם אומרת שנולדים מחדש.

למעלה