פחד מהעתיד

beezi

New member
פחד מהעתיד

שלום לכולם, אני חדשה בפורום הזה, אבל לא חדשה בפורום אלו"ט. קראתי את המיילים האחרונים ומכל השאלות והתגובות של כל ההורים, אני יודעת שכולם מרגישים כמוני, כולם מפחדים מהעתיד. אנחנו זוג בגיל הארבעים, יש לנו ילד בן 3.7 PDD בתפקוד גבוה, נמצא בגן אלוטף באזור השרון. בננו בא לעולם לאחר טיפולים רבים של IVF שבסופם ההריון המיוחל. נולד בננו. ילד יפה גדול (נולד בלידה קשה ומסובכת)ומקסים. אנחנו היום - שנה לאחר האבחון הגורלי, כשאנו יודעים כי לא יהיו לו אחים ואחיות, כי זה מה שיש. אבל עכשיו באות השאלות והתהיות. מה יהיה בעתיד. מה יקרה כשאנו נתבגר ומי יטפל בו וכו'. זה מעסיק אותנו כל הזמן, ומונע מאיתנו לחיות את היום (כמו שיש רבים שעושים). האם יש עוד הורים כמונו שעברו טיפולי IVF ושהלידה היתה קשה ומסובכת - ושילדם אובחן כ- PDD ? מפני שקראנו המון כתבות והיתה אחת בעיתון השבוע שקושרת בין לידה קשה לבין PDD . עוד שאלה, האם משהו מהפורום שמע על ADAM PROJECT והתנסה בטיפולים שלהם. אני אשמח לתגובות שלכם beezi

דורי 7

New member
מעניין אותי הקשר בין לידה קשה ו-PDD

באיזה עיתון היתה הכתבה ומתי? תודה

beezi

New member
הקשר בין לידה קשה ו-PDD

הכתבה היתה מיום שני בעיתון ידיעות אחרונות במוסף בריאות 24 שעות, 21.7.03 . beezi

yankale

New member
טיפולי הפריה והקשר לPDD

שלום BEEZI , אני חושב שאת אכן צודקת במהלך מחשבותיך לגבי העתיד של ילדך. אכן גם לי ולאשתי יש את אותם מחשבות ואת אותם הבעיות . אני מקווה כי לכם יש דודים דודות או אחים ואחיות שלך ושל בעלך אשר יכולים להיות צד פעיל כל שהוא במהלך גידול הילד שלך עם הילדים שלהם וע"י כך ליצור מסגרת משפחתית רחבה ותומכת שאפשר שתעזור לכם בעתיד הרחוק. לעיניין טיפולי IVF: בעקבות טיפולים רבים שגררו מחקרים שנעשו על ידי גורמים רפואים גם בארץ וגם בחו"ל נמצא קשר כל שהוא בין טיפולי הפוריות ובין בעיות רבות הנגרמות כתוצאה מחוסר התפתחות תקין של העובר הקשורות לגודלו , משקלו , רמות מסויימות של חומרים הנמצאים במוח וכו'. לא מדובר אך ורק בבעיות PDD אלא בבעיות התפתחותיות בכל מסגרת אם זה ילד אוטיסט , ילד עם בעיות לימוד, ילד עם בעיות אחרות הקשורות בהתפתחות. הדבר נגרם בגלל שהטיפולים והתרופות אשר את מקבלת עלולים לגרום ללידה מוקדמת מידי ואז נוצר מצב של עובר במצוקה, עובר הנולד במשקל נמוך מידי , עובר שלא התפתח מספיק ברחם וכו'. לרוב מוכנס עובר כזה לאינקובטור למשך מספר ימים עד להגעתו למשקל רצוי או כמובן טיפול בפג על על המשתמע מכך . אני חושב שאין את צריכה להאשים לא אותך ולא את הרופאים המטפלים הדבר קורה ולפעמים ואפילו לרוב הלידה היא רגילה וללא שום בעיות. אני בטוח שתגדלו את ילדכם בצורה הטובה ביותר. לדעתי חשבי על מסגרת מתאימה לילד יש אפשרות לייעוץ במסגרת הטיפולית בקופת חולים במחלקת התפתחות הילד שם יוכלו להפנות אותך למסגרת המתאימה.

למעלה