פחד מוות

Koritsi

New member
פחד מוות

זה התחיל בגיל 14 בערך. התקפי חרדה, בתדירות נמוכה יחסית, נהיה לי חם בכל הגוף, רואה נקודות שחורות, דפיקות לב, כולי רועדת בלי שליטה, מרגישה שאני מחוץ לגוף שלי פתאום... ריחוף, וכביכול מרגישה שאני צריכה למצוא כוחות נפשיים אדירים כדי להשאר בהכרה, או בחיים... ואז לפני 7 חודשים (ספטמבר האחרון) זה התחיל להכות בי יום אחרי יום, לפעמים כמה פעמים ביום. זה הגיע אחריי תקופה מאד ארוכה שבה התנתקתי מהעולם. עבדתי על פרוייקט גדול באופן עצמאי (אני מוסיקאית), במשך 5 חודשים לא יצאתי מגבולות השכונה שלי, בקושי ראיתי או דיברתי עם אנשים שהם לא המשפחה הקרובה, ואז זה התחיל. דפיקות לב, שניסיתי להתעלם מהם בהתחלה, ואז החרדות התחילו לרדוף אותי, כאבים בחזה שהולכים ומחמירים (כל צד שמאל שלי כואב כל הזמן) עשיתי בדיקות, גילו חוסר נוראי בברזל, התחלתי לקחת כדורים מתאימים, יצאתי לעבוד, חזרתי להלך בין אנשים... אבל מסתבר שזה לא עבר. בהתחלה זה היה חוזר פה ושם בתדירות נמוכה יותר. הלילה זה חזר לי בגדול. כבר 3 לילות לא הצלחתי להרדם. לא שייכתי את זה למשהו מסויים, עד שהלילה כשסוף סוף נרדמתי ב-2, התעוררתי אחריי שעה, עם התקף חרדה נוראי מכל אלו שקדמו לו. אני גאה בעצמי, שלראשונה הצלחתי להרגיע את עצמי. אני משייכת את זה לעובדה שהתחלתי לעבוד על האהבה והקבלה העצמיים שלי, ואני מרגישה חזקה ומגובשת יותר, שגם אם אני לבד- יש לי את עצמי. אז לשם שינוי לא הערתי אף אחד והצלחתי להרגע איכשהו. ובכל זאת אני מפחדת לחזור לישון עכשיו. אני כל כך רוצה לדעת מה קורה לי, להגיע לשורש הבעייה ולפתור אותה... הייתי אצל פסיכולוג, אבל לצערי "נפלתי" על אחד שהיה שוכח לגמריי מי אני ובכל פעם הייתי צריכה להתחיל לספר לו הכל מההתחלה... אני רוצה ללכת, להבדק שוב פיסית ולראות בפעם האחרונה שאני בריאה, ואז להבריא את הנפש שלי ע"י טיפול אצל פסיכולוג (אחר כמובן). אני כל כך רוצה להיות מאושרת, ולאחרונה הדבר היחיד שגורם לי אושר הוא להיות בקרבת הבחור שאני אוהבת ומקווה להיות איתו, ואני שונאת שהאושר שלי תלוי בגורם חיצוני... אני לא יודעת מה לעשות, יש לי כל כך הרבה בלאגן ואני לא יודעת איפה להתחיל לסדר...... ואני מפחדת לחזור לישון.... תודה שאתם כאן בשבילי...

welcome ../images/Emo140.gif

נשמע שקיבלת עצות טובות ממשהו שהיה שם...(somebody10) ונראה לי שאת די מגובשת עם עצמך לגבי מה שאת צריכה לעשות כדי להתמודד וכבר יש לך הצלחה בלהרגיע את עצמך. אני מקווה שהפורום יהיה בשבילך מקום שתוכלי להתבטא בו ולקבל תגובות באופן שיקל על משא הבדידות והחרדה שאת נושאת, כשאת צריכה מילה טובה, מילה של עדוד.

שהפחד לא יפחיד\somebody10

שלום, אני לא רופא אבל מכיר את הבעיה מקרוב שלב החרדה אם הוא קשה ומתמשך מחייב עזרה וטיפול ויש תרופות מדהימות לטיפול ומאוד ממליץ ללכת לאיש מקצוע ולטפל ותמיד בהקדם האפשרי . במידה וזה גבולי ההתמודדות צריכה להיות עם השלב הבא והוא שלב הפחד מהפחד שיוצר עוצמה קשה של תחושות ,פה לפעמיים צריכים עזרה ולפעמיים ניתן באמצעי שכנוע עצמיים להרגיע ולהגיד לעצמך זה רק חרדה ...ולא משהו אחר החלק הזה חשוב מאוד כדי שלא נצא משליטה ,האמצעיים שתיית מים...לקיחת כפית דבש ...או משהו מתוק (לא שוקולד) ולא תה/קפה תה פספלורה יכול לעזור בחלק מהמקרים .

שלומפי2

New member
ואוווו אני כל כך מכיר את מה שאת

מתארת, גם לי יש כאבים חזקים בגוף(בעיקר בחזה וכו') בעת חדרה ומגרנות חזקות שאפילו לפעמים אני לא יכול לנשום. אישית עשיתי בדיקות ואמרו לי שאני בסדר וזה רק חרדות ברמות גבוהות מאוד. אני אישית לקחתי תקופה(שהייתי גם אצל פסיכיאטר) כדור פלאים שנקרא seroxat והוא מאוד עוזר לדברים האלה ומרגיע ולא ממכר. אומנם הפסקתי לקחת כי אני מנסה להתמודד עם זה בכוחות עצמי אך עדיין המליצו לי להמשיך לקחת את זה....ונראה באמת. דרך אגב, אצלי זה התחיל גם מהגיל שלך בערך.

את מתארת בדיוק איך התחיל ההתקף

הראשון שלי. אבל בדיוק, כולל חוסר השינה הנורא והתקפי החרדה שחוזרים כל כמה זמן ובעיקר תוך כדי שינה. הפחד ללכת לישון, הפחד למות. הפחד האדיר המשתק את זה. הקשיבי לי, יקירתי. אל תחפשי את הסיבה, כי יכול להיות שלא תמצאי אותה. לפעמים זה פשוט קורה. זו הפרעה ביולוגית-כימית במוח וזו הפרשת-יתר של חומר ששכחתי את שמו שגורם להתקף הראשון להגיע ואז לבאים אחריו שהם בעצם כבר באים בהתנייה כי הם משויכים גם לפחד מהתקף. החשוב מכול הוא לדעת איך לעזור לעצמך ולצאת מזה ולתפקד באיכות חיים סבירה ומעלה. אני כל כך מקווה שתמצאי פסיכולוג או פסיכיאטר מצוין כי זה הדבר הכי חשוב. מישהו שילווה את התהליך הזה. טיפול בתרופות הוא דבר מאוד חשוב. מאוד חשוב, כי לפעמים ללא תרופות זה קשה מאוד. השילוב של טיפול פסיכוטרפויטי ביחד עם תרופות הכרחי!!!! ללא טיפול דרך שיחות, הכדורים ישפיעו לטווח קצר מאוד. המון בהצלחה לך, הישארי איתנו, מיכל

למעלה