פחד מחתונה

פחד מחתונה

שלום חברים, יש לי חבר בן 30 (אני בת 27) ולעיתים יוצא שמגיעים לדבר על חתונה מכל סיבה שהיא(חתונה שהיינו בה,חברים שמדברים על זה ,סרטים וכו' ) והוא מתחיל להראות סימנים של לחץ ,פחד וכדומה.כבר הסברתי לו בעבר שאני רוצה בדבר אך אינני מתיימרת שזה יהיה בזמן הקרוב ובכלל שאין לי תאריך לזה או משהו :) האם זה נורמלי והגיוני שהוא מפחד?אם אפסיק לדבר על הנושא ירגיש פחות לחוץ ? למה הוא חושש ולחוץ מזה? ומה לעשות כדי להשרות לו ביטחון כי אני אוהבת אותו וטוב לי איתו ולא משנה (לפחות כרגע) מתי מתחתנים....?האם זה פחד ממחויבות,כי הרי אנחנו גרים יחד וזה גם סוג של מחוייבות? אשמח לתגובות....תודה

חתונה זה דבר סופני

כמו בכל סיפור, אנחנו כולנו רוצים סוף טוב הבעיה היא, שבחתונה, בהרבה מאד מקרים, הסוף לא טוב ומגיע קרוב מדי להתחלה יש המון בדיחות על הענין וגם כמה אמירות רציניות, כגון כשמתחתנים, צריך לראות מראש ממי את/ה מתגרש/ת לנו, החילוניים, יש בעיה אחרת אנחנו מתחילים את חיי הנישואין מפסגת האושר מכאן אנחנו יכולים רק לרדת להחזיק את המערכת הזוגית בראש ההר זו משימה קשה עד בלתי אפשרית לעומתנו, הדתיים ובטח החרדים, מתחילים מערכת זוגית כי כך קבעו ההורים עם השדכן. ילדה/נערה חרדית יודעת שיש לה משימות בחיי המשפחה, כגון לטפל בבעל, לדאוג לכל מחסורו שזה אוכל, לבוש נקי,טיפול בילדים וגם לדאוג לסיפוקו המיני. מאחר שהיא מתחילה במקום נמוך, יש לה סיכוי לעלות לכיוון האושר מילה טובה מהבעל, על-כך שהאוכל היה טוב או שהבית נקי והיא כבר מקבלת חח ומחייכת אצלנו, גם מחמאה מתקבלת לעיתים קרובות כבקורת ומיד מעוררת ויכוח לעצם הענין, תשאלי אותו אם בכלל יש בכוונתו להתחתן מתי שהוא, מתי הוא רוצה לראות זאטוטים מסתובבים בבית וכיו"ב שאלות של דודה פולניה מותר לך לגייס לצידך את האמא שלו, כי כבר מתה להיות סבתא בהצלחה

בוקר טוב rutty המקורית ../images/Emo140.gif

במהלך עבודתי נתקלתי לא אחת בסיטואציה דומה. השאלה איך את מתנהלת עם הפחד שלו. השאלה שאני מפנה אליך היא: האם בזמן אמת כאשר הבחור שלך מראה סימנים של לחץ, פחד וכדומה שוחחת אתו על הנושא? אם כן מהם הסברים שלו ? אם לא מה מונע ממך לשוחח על הנושא? תשובתך תאפשר המשך דיון בנושא. עידית

למעלה