פחד מכישלון מהו?

rmodai

New member
פחד מכישלון מהו?

רציתי לשמוע את דעתכם האם פחד מכישלון בעבודה הוא ההפוך מפחד מהצלחה או הם אותו אחד , רק אחד מהם בהכחשה. רבים מנפנפים לי שאני מפחדת להצליח ואני ממש לא מרגישה ככה אני מרגישה שאני מפחדת מהכישלון מה דעתכם?

rut2020

New member
את במקום טוב

לי אומרים כל הזמן שאני לא מממשת את הפוטנציאל שבי , אין לי מושג למה הכוונה. כל מה שאני רוצה ובאמת רוצה זה לעבוד כמזכירה במקום .. טוב... כלומר שתהיה עבודה בסביבה נעימה מקום שלא מעשנים שלא מרימים את הקול מקום הרמוני (ושלי כמזכירה תהיה הרבה עבודה ) ושהמשכורת והתנאים יהיו טובים. אין לי ואף פעם לא היה לי רצון כלשהו "לעשות קריירה" - "להתפתח בתחום כלשהו"... כל מה שרציתי ועדיין רוצה זה לבוא בבוקר לעשות את העבודה שלי לצאת בסוף היום - ולהשאיר את העבודה מאחורי. כי המוטו שלי בחיים הוא - עובדים כדי לחיות ולא חיים כדי לעבוד.

rmodai

New member
אם זה טוב בשבילך ונעים לך בזה- מצוי

אני לא בעד השתעבדות לעבודה אבל יש משהו עמוק מבפנים של תעסוקה כצורך ולא כל עבודה אפשרית בעיני לא בכל מקום יהיה לי טוב ואבוא לידי ביטוי במיוחדות שבי ולכן או שאשתעמם למוות או שלא יהיו מרוצים ממני בדרך כלל יש התאמה. ואז יש מחשבות לא נעימות וחוסר מימוש עצמי. שמעת פעם את גישת הפוטנציאל הוא צורך. אני שם . אם לא אממש אותו או לפחות אהיה בכיוון למימוש לעשיה אני אדעך ואתרחק מהאש שבי. לפחות ככה אני מרגישה.

זאת דרך ההתמודדות שקובעת לא השם

פעמים רבות הכותרת שאנו נותנים לפחד היא ראשונית בלבד. לא ממש משנה איך אנחנו קוראים לזה, מה שמתגלה בתהליך העבודה הפנימית מראה לנו במדויק היכן החסימות שלנו וכיצד עלינו להסירן. מצורף מאמר שמסביר את התהליך חירות אישית כתהליך פרידה מפחדים החוסמים צמיחה אישית בעבודה שבוע טוב אמיר דרור

למעלה