פחד מכלבים!!!

פחד מכלבים!!!

יש הרבה פחדים שהתגברתי עליהם במשך השנים. חוץ מאחד! כלבים. שלא תטעו היה לי כלבת זאב שגידלתי מגיל גור וגם הייתי קטן כבן 10 בפעם הראשונה שראיתי כלב זאב מטורף רץ ונושך ילדה זה היה בגיל 9 ומאז היה לי פחד מוות מכלבים חוץ מכלבת הזאב שלי שהיא היתה מדהימה והכי אהובה ובה בטחתי. בכלבים אחרים אני מת מפחד! לפני שנתים הייתי בשכונת המגורים של דוד שלי ששם זה וילות יצאנו בערב לטייל ובלי שארגיש רץ כלב במהירות שיא לעברי והפחד שחטפתי ..היה מפחיד! דוד שלי אמר לי לא לזוז וזה כלב מחונך והוא רץ בשביל ההנאה שלו ושם בעל הבית שלו ,ובאמת זה היה כך הכלב עבר אותנו והמשיך לרוץ ולחזור ולא תקף אותנו. לפני כמה שנים נכנסתי לבית של מישהו והכלב שלו התחיל להשתולל וזה כלב מהגזע המסוכן,כבר היו סיפור זה כלב כזה שטרף למוות ילדה קטנה מקרה המוות היחידי שהיה בארץ שנעשה על ידי כלב,ולוקחים את הכלבים האלה לקרבות רחוב. בפעם השנייה שנכנסתי לבית שלו אמרתי יהיה מה שיהיה ולא יודע מאיפה היה לי האומץ נכנסתי לבית והראיתי לכלב שאני לא פוחד בגלל שכלבים מריחים פחד ולטפתי אותו בחיביבות אפילו שהכלב היה קצת עצבני ונוהם הוא השתנה והתחיל לעלות לי על הברכיים ולהיות חביב... זה כלב מאולף. יש הרבה כלבים לא מאולפים והפחד שיש לי עצום ולא עוזב אותי. בחוף הים רדף אחרי כלב ולא הצליח לנשוך,כלבי שמירה רדפו אחרי וגם לא הצליחו לנשוך,כוארבאקערס הכלבים האלה עשו נגדי יד יחד חחחחחחחחחח איך מעיפים לכל הרוחות את הפחד מהכלבים??

מה לגבי גידול כלב עכשיו?

לא אמרת לי בן כמה אתה ומה עשית עד עכשיו כדי להיפטר מהפחד הזה. הפחד אצלך נוצר מחוויה קשה למדי שחווית בגיל 9. כמה שנים עברו מאז? האם בא בחשבון שתקנה או תאמץ עכשיו גור קטן ותגדל אותו זמן די ארוך? נראה לי שזה יכול לחשוף אותך שוב באופן הדרגתי לכלב מסויים ולכלבים אחרים ש"ידבקו" אליו כשתצא אתו לטייל. מה דעתך?

a n g l o

New member
כל פחד וחרדה ניתן לנצח בהתמודדות

ישירה פנים אל פנים עם מקור הפחד/חרדה. אנלא אומר שאין עוד דרכים אך זאת הדרך האולטימטיבית. למקרה הפרטי הזה - תפעיל קצת את הדמיון. אין יעוץ בנכתב - לא על אחריותי

עשיתי את זה פעם אחת!

כשנכנסתי לבית של מישהו שמגדל כלב מהגזע המסוכן שכחתי את השם שלו. כלב של קרבות רחובות מעורב אנגלי. פשוט אמרתי לעצמי לא מפחד ממנו,והכלב שהשתולל ורצה לקפוץ עלי.. פשוט אמרתי לא מפחד ממנו אחרת הכלב יריח שאני מפחד. נכנסתי לבית וישר לטפתי אותו ולא יודע מאיפה היה לי האומץ. ברגע שלא מתקיפים כלב הוא לא יתקוף בחזרה,אך בכל כשאני רואה כלב מרחוק ובמיוחד מהזן המסוכן אני עובר לצד השני של הכביש וכבר עברתי כמה פעמים תקיפות של כלבים,פעם אחת בחוף הים. רצתי ראיתי שיש כלב בחוף הים הפסקתי לרוץ והתרחקתי מחוף הים הכלב שעשה בחיים במים קלט אותי מרחוק ורץ לעברי במהירות תוך כדי נביחות. איכשהו אל הצליח לנשוך אותי עד שבא בעל הבית שלו וקרא לו! עד היום לא מבין למה בעלי הכלבים לא קושרים את הכלבים שלהם או שמים מחסום לפה. בפעם השניה זה היה אתמול תקפו אותי כלבי שמירה משהו כמו 6 כלבים. לא ברחתי נעמדתי במקום וצעקתי עליהם איכשהו עזבו אותי וחזרו למקום שהם שמרו עליו. ולטענת בעל הבית הכלבים הם "פחדנים" כן בטח..פחדנים! כלבים גדולים מאוד שבמזל לא הצליחו לנשוך אותי. רק אם היה לי דרך להתמודד אם הפחד הכללי מכלבים זה היה טוב. וגידול גור כלבים לא בא בחשבון.

למעלה