פחד ממעליות

דולידול

New member
פחד ממעליות

דפדפתי קצת אחורה ושמתי לב שפחד ממעליות ומקומות סגורים מלווה הרבה פעמים בתוך כל מיני סוגי חרדות שונות ופחדים. אני בעצמי מנסה להבין למה פתאום פחד ממעליות ומקומות סגורים מה זה קשור לחרדה הספציפית שלי. תמיד חיפשתי לשבת ביציע וקרוב מאוד לדלת או לחלון. משהו יכול להבין את הקשר?

תשובה

שלום לך. כל הפחדים קשורים אחד לשני.אם פעם סבלת מחרדה מסויימת,יש סיכוי שתפתחי חרדה נוספת. אם אדם לא מטופל כיאות, חרדתו ופחדיו אינם נעלמים, אלא עוברים הדחקה נוספת ועולים פאזה. פחד ממקומות סגורים, כולל מעליות, נפוץ מאוד.הסיבות לכך רבות ומגוונות.את חלקן תמצאי בגלגוליך הקודמים, בילדותך או בטראומות מודחקות שעברת בחייך. טיפול קלאסי בחרדות ופחדים הוא טיפול בהיפנוזה. בהצלחה, בברכה, ד"ר ליאנה סופר. מידע רחב יותר תמצאי במדור "חלומות היפנוטיים" באתר של "מרכז אור הנפש" www.lianaMD.com

Sonata Of Tears

New member
כמה נחמד

לעלות על הגל ולעשות פרסומת לקליניקה או וואט אבר שאת מנהלת. ממש לא לעניין ,פרנסה פרנסה, אבל זה לא המקום .

../images/Emo42.gifתשובה לסונטה

שלום לך. מדוע חשבת שתשובתי היא פרסום? האם ניתן להעביר מסר ללא מלים? האם ניתן לבחור בשיטות טיפול ולהיעזר בהן ללא ידיעה שהן קיימות? האם ניתן להכריח אדם סובל להיעזר ברופא בעל כורחו? אני מעבירה מסר על גישה שונה מקונבנציונלית.יש אנשים שמתנגדים לזה... מטרתי להביא לידיעת האדם,שבעזרת מודעות גבוהה ניתן לרפא מחלות ומכאובים. החרדות נוצרות כתוצאה מחשיפה לאנרגיות שליליות וטיפוח מחשבות הרסניות. יש מקרים של חרדות כתוצאה מאי איזון הורמונלי. אני אישית סבלתי מחרדות במשך חודשיים לאחר הלידה.כשהייתי עמוק בתוך זה, לא הייתי מסוגלת לבקש עזרה. לקח לי חודשיים לפנות לטיפול. במקרה שלי מנה אחת של STRAMONIUM -תרופה הומיאופתית- עזרה לי לצאת מחרדותיי. אנו יכולים להוביל סוס למעיין, אך איננו מסוגלים לגרום לו לשתות. בהצלחה. ד"ר ליאנה סופר. מרכז אור הנפש- הדרך לבריאות ועוצמה www.lianamd.com

../images/Emo22.gif נראה ש...

נראה שהדבר הדומה לפחד ממעליות ולצורך לשבת קרוב ליציע זה הפחד להיות כלוא במקום בלי יכולת להחלץ משם, מהר או בכלל. הצורך הזה לברוח יכול להיות קשור למאפיינים אשיותיים שונים ולאופן בו אנו רגילים להתמודד: למשל, אם אתה חווה את העולם כמקום מסוכן- סביר שתצפה לפגיעה ותרצה להיות יכול לברוח. אם אתה חווה את עצמך כחלש או לא יכול להתמודד- גם תפחד ממצבים בהם אם יקרה משהו שדורש התמודדות- תוכל להגיב בבריחה. אם אתה תמיד צריך להיות בשליטה- תפחד ממצבים בהם האפשרויות שלך להגיב ולהתמודד מצומצמות יותר כמו- חדר סגור. המצב הסגור, המגביל שלובש צורה פזית בצורת מעלית או אולם קולנוע או מטוס יכול להדהד אצלך בתת מודע למצבים פחות קונקרטיים, יותר מופשטים או סמליים, בהם אתה מרגיש מוגבל, תקוע ומתקשה להחלץ או להתמודד איתם ואז וכל הפחדים הללו מועתקים לסטואציה המאד קונקרטית של המעלית, שפתאום הופכת למאד מפחידה ותנסה לעשות הכל כדי להמנע ממנה. מה דעתך דולידול? אפא זה פוגש אותך

דולידול

New member
למעשה מה שהבנתי מדברייך...

פחד ממעליות ומקומות סגורים אינו קשור רק באנשים חרדתיים אלא קשור יותר לאישיות שלנו. או שאני טועה. לראות את העולם כמקום מסוכן, לצפות לפגיעה והרצון לברוח. חוסר היכולת להאמין בעצמך שתוכל להתמודד ממצב מסויים דורש בריחה. כל אלו פוגשים אותי. האם זה יותר קשור לסביבה שגדלנו בה לדרך, לחינוך, צורת חשיבה, אישיות אדם? או למעשה הכל מתקשר לחרדה שיש בנו? אנשים שלא חווה אף פעם התקפי חרדה יכולים גם לפחד ממצבים כאלה? בתודה מראש.

../images/Emo140.gif ../images/Emo63.gif

קודם כל, כן. אנשים שלא חוו אף פעם התקף חרדה יכולים לפחד ממצבים שאין מהם יציאה וממקומות סגורים, כמו מעליות. מה שיוצר את החרדה היא התפיסה שלנו את עצמנו ואת העולם סביבנו וזה יכול לנבוע ממזג מולד (אדם שיותר נוטה להמנע ממצבים עמומים לעומת אדם יותר הרפתקן וכו') או ממודלים שראינו בבית או מחויות מוקדמות שגרמו לנו לראות את העולם ואת עצמנו בצורה מסויימת. במהלך החיים עוצמת החרדות יכולה להשתנות בהתאם למצב - אם אתה מרגיש יותר בטוח בעצמך או אם אתה בתקופה בה אתה נתקל בהרבה קשיים או במשבר- זה ישפיע על מידת החרדה שתחוה ועל האמונה שלך ביכולתך להתמודד. מה שחשוב זה- שניתן לשנות את הגישות שלנו ולהקטין בכך את מידת החרדה שנחווה ואת הנטיה לבחור בהתנהגות ההמנעותית בתגובה אליה.

למעלה