פחד ממעלית במגדלים

kassie

New member
פחד ממעלית במגדלים

שלום לכולם, סליחה שאני ככה מתפרצת לפורום - פשוט יש לי בעיה ממש עכשווית - יש לי עבר בפחד ממעליות שהצלחתי להתגבר עליו, חוץ מ- קומות ממש ממש גבוהות. אני יודעת שהדרך להתמודד היא התמדה, אך אני מגיעה לקומה הגבוהה הזו רק לעיתים רחוקות. כל פעם שאני צריכה לעלות במעלית לקומה הגבוהה מאוד אני מקבלת אפילו סימפטומיים פיזיים - בעיות קיבה, סחרחורות, בחילות, דפיקות לב וכו'. מה שהכי מפחיד אותי זה שהמעלית תדרדר את כל חמישים הקומות בלי לעצור אלא להתרסק בקרקע. זו מעלית מאוד מהירה, מצד אחד זה טוב, כי הסיוט הזה נגמר יחסית מהר, מצד שני, המהירות גם מפחידה אותי. מה עושים?! תודה מראש על תשומת הלב והעזרה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gifמממ ../images/Emo59.gif

דבר ראשון, תמנעי מלראות את הסרט "ספיד", הוא לא יעשה לך טוב
<בעיקר ההתחלה שלו> ועכשיו ברצינות אין לי מושג איך אפשר באמת לעזור לך, אבל אולי תנסי להעסיק את עצמך במשהו בזמן שאת במעלית ? נגיד תדברי עם מישהו ? <לי יש פחד גבהים, וכשמישהו נמצא איתי במצבים מלחצים, ומדברים על משהו, פחות תשומת
ממוקדת על מקור הפחד, מה שמקל על התוצאות של הפחד> ואני יודעת שזה לא יעזור- אבל אני יכולה להבטיח לך ב 100% ששום דבר לא יקרה למעלית, היא לא תדרדר למטה, אין סיבה שזה יקרה. אם תלמדי להאמין בזה, יש מצב שתתגברי על הפחד. פעם הבא שיצא לך להיות במעלית, תגידי את זה לעצמך בראש, ששום דבר לא יקרה, ואז כשתצאי מהמעלית, ובאמת תראי ששום דבר לא קרה, אולי תתחילי לפחד מזה פחות... אני כותבת מנקודת מבט של סתם בן אדם, אז יש מצב שאני אומרת שטויות
אבל אני מקווה שלא

אינך היחידה

תודה ששיתפת אותנו בבעיה שכיחה, פחד ממעליות. ספרת שצלחת להתגבר על הפחד במידה רבה. האם תוכלי לשתף אותנו כיצד עשית זאת? התגובה שקיבלת מ music girl מראה במידה רבה את הדרך להתמודדות עם פחד ממעליות ועם פחדים אחרים. תחילה יש להעריך באופן רציונלי את מציאותיות הפחד, את הסכוי שמשהו רע יכול לקרות. זהו החלק הקוגניטיבי בטפול בפחד. האפשרות שהמעלית תתנתק מכבליה ותצלול למעמקים, מבעיתה ככל שתהיה, היא אפשרות קלושה. ולראיה- מתי לאחרונה שמעת שזה קרה? רוב הסיכויים שהסתכנת יותר בנהיגה לבניין מאשר בעלייה במעלית. אחרי שניתחת את המצב באופן הגיוני, תוכלי לנתק את התגובות הפזיות שמסמלות לך "סכנה" מהתפיסה שאכן סכנה עתידה להתרחש. כעת, עלייך להתמודד עם התגובות הפזיות, כמשהו לא נעים ולא כתחושות שיש לפעול על פיהן כדי להחלץ מהמצב (למשל, לברוח מהמעלית בהזדמנות הראשונה). הדרך להתמודד עם התחושות הפזיות הלא נעימות, הן החלק ההתנהגותי של הטפול . musicgirl דיברה על הסחת הדעת דרך שיחה או הקשבה למוסיקה בוולקמן, או כל דרך אחרת. יש אפשרות להסיח את הדעת דרך תרגילי הרפיה (שמטרתן להרגיע את השרירים דרך כווץ והרפיה ), תרגילי נשימה או דרך תרגילי הדמיה בהם האדם יכול לדמיין את עצמו במקום מוגן ונעים. אפשרויות אלו של הסחת הדעת אפשריות רק לאחר שהאדם משוכנע שאכן אין סכנה אורבת לו ואינו צריך להיות בהיכון. musicgirl צודקת בכך שככל שתחשפי יותר למצב המפחיד, במקרה זה, לעליה לקומות הגבוהות, ותראי שלא ארע לך כל רע, כך הפחד יילך וייקטן. זה מעיד על היכולת ההסתגלותית של המוח האנושי ללמוד מתוך נסיון ולשנות את תגובותיו בהתאם למה שקורה במציאות. דהיינו- עליה במעלית שבסופה , שוב ושוב, לא קורה אסון, בסופו של דבר "מלמד" את המח, שאין צורך לשחרר תגובות של פחד ואיתותים של סכנה בתגובה לעלייה במעלית. בהצלחה!!

kassie

New member
תודה על התגובות

קודם כל - תודה רבה על התגובות. אני מצטערת שלקח לי זמן לענות, פשוט אין לי עדיין חיבור לאינטרנט בבית. בסוף, מה שקרה - שלא הייתי צריכה להגיע, אך גם אם הייתי מגיעה, הבטחתי לעצמי דרכם שמישהו יעלה ויירד איתי במעלית (והם מצידם, לא לעגו לי והסכימו).לעלות ולרדת עם עוד מישהו זה יותר קל לי, וזה בדיוק מה שאני עושה - מספרת על "תולדות הפחד" הזה... זה מצחיק, אבל הדרך היחידה בה התגברתי על פחד ממעליות בכלל - היתה הפעם הראשונה שעליתי במעלית הספציפית הזאת במגדל הגבוהה. אחרי שעשיתי את זה הבנתי שמעליות זה "קטן עליי", אך עדיין גם לקומה ה-20 קצת קשה לי להגיע לבד. אבל לא כמו פעם. פעם לא הייתי מסכימה לעבוד במקום שהוא בקומה גבוהה (עבדתי בעבודות מזדמנות, אז יכולתי). קונקרטית לגבי התפישה ש"שום דבר לא אמור לקרות", אני מפחדת להעלות את המחשבה הזאת בראשי כשאני במעלית, כי אני מפחדת שזו מן התגרות בגורל ודווקא אז יקרה משהו. מוזר, לא?! ושוב - תודה!

למעלה