פחד ממקומות סגורים

פחד ממקומות סגורים

לפני כשנתיים התחיל לי כל מיני פחדים ממקמות סגורים ... אבל יכלתי להתמודד עם זה.. ולהישאר בכל מקום סגור..! לפני כמה חודשים זה התחיל להיות יותרר גרוע והתחלתי להרגיש שפתאום אני לא מצליחהה להתגבר על הפחדים שלי.... שאני במקום סגור אני פשוט מרגישה שאני לא יכולה שאני עומדת להיחנק..ואני לא מצליחה לשלוט בעצמי כמו פעם וכיאלו הפחדים גוברים עליי לאט לאט... בגלל זה אני כבר לא יוצאת כמעט עם חברות שלי..כי אני פוחדת שאם אני יצא איתם פתאום אני לא יריגש טוב ויהיה לי התקף חרדה ואני לא ידע מה לעשות אני רוצה לחזור להיות כמו פעם ולנסות להתמודד עם הפחדים שלי אבל כמה שאני מנסה אני לא מצליחה להתגבר על זה ... איך אפשר להתמודד עם זה?!?!?

talik

New member
היי מעיין,

אני הייתי מציע לך לדבר על זה עם מישהו: מהמשפחה, מהחברים. מישהו שאתה סומכת עליו. מעבר לזה - מה שאת מספרת זה דבר לא כזה יוצא דופן: הפרעות חרדה זה דבר די שכיח, יחסית. ואת יכולה לשמוח בכל זאת שמדובר בפחד די מוגדר ולא כללי - הפחד הוא מלהשאר במקום סגור. האם כשאת הולכת עם חברות זה קורה? האם רק כשאת לבד? יש מספרים דרכים לטיפול, בין שיחות עם פסיכולוג דרך דרכי התנהגות ועד כדורים. אני מציע שתפני להתייעצות אצל רופא המשפחה או פסיכולוג, ותבקשי מהם שיפנו אותך לאדם המתאים.

למעלה