פחד מקלטות

פחד מקלטות

יש לי ילד בן 4, מזה כשנה מפחד באופן כללי מכל מה שקשור לצפייה בקלטות. כאשר אנו נמצאים אצל חברים, ברגע שעולה הצעה לשים קלטת הוא מייד נכנס לחרדות ומבקש לחזור הביתה. גם בבית, כאשר שואלים אותו אם רוצה לראות קלטת מייד מתחיל לבכות ובורח לחדרו. הדבר חמור עד כדי כך שהוצאנו אותו מהצהרון כיוון ששמים שם קלטות והוא היה נכנס לחרדות מטורפות ובוכה,והגננת נאלצה לקרוא לי לבוא לקחת אותו כי הוא לא נרגע (גם התנג בתוקף ללכת לצהרון, לדעתי מהסיבה הזו). איני יודעת כיצד להתמודד עם הבעיה ואשמח לכל עצה בנידון.

פחד מקלטות

דר' ינקו ממרכז "צעד-צעד" זקוק למספר פרטים נוספים על מנת שיוכל להתייחס לבעייתכם, לדוגמא: האם הפחד התחיל כתוצאה מצפייה בקלטת מסויימת? באיזה גיל הוא התחיל לפחד? האם כל קלטת גורמת לו לחרדה המתוארת? האם יש מקומות או זמנים בהם הוא מסוגל לראות קלטת? האם נתון לחרדות נוספות מעבר לצפייה בקלטות, או שזוהי חרדה ספציפית? האם יש במשפחה תופעות של חרדה מכל סוג שהוא? נשמח לפירוט והרחבה כדי שנוכל להתייחס במקצועיות לשאלתכם.

פירוט

בגיל שנה בערך, שמנו לו קלטת של "פרפר נחמד" וברגע שהופיע איתי שגב מחופש לטייס הוא פרץ בבכי ומאז לא רצה לראות את הקלטת הזו. יחד עם זאת, קלטות אחרות הוא כן ראה אז (והיום גם כן מוכן לראות את הקלטת הזו). לפני שנה בערך החל לפתח פחד מקלטות של סבא טוביה (טוביה צפיר) ולאט לאט הפחד "התרחב" והחל לפחד באופן כללי מצפייה בקלטות, אפילו כאלו ללא אלמנטים מפחידים. כיום מוכן לראות רק קלטות מאד מסוימות שיש בבית ושהוא זה שהולך ובוחר לבד. אבוי לנו אם נלך לכיוון ה DVD , הוא מייד נכנס ללחץ ובוכה שלא נשים לו כלום. (טלויזיה הוא כן רואה, למשל ערוץ הופ). כמו כן הוא אינו מוכן ללכת להצגות ילדים בשום אופן בשנה האחרונה. מעבר לכל התופעות הנ"ל אין עוד חרדות מסוימות, מעבר לחרדות שנראות לי טבעיות (פחד מחיות מפחידות, ממפלצות...). לשאלתכם לגבי חרדות במשפחה: בעלי טיפוס חרד בבסיסו (חרד מאד), וזה מתבטא בכל תחום לגבי גידול הילד: אוכל, משחקים, מזג אויר, שינה וכו... אני באופיי בדיוק ההיפך, ומן הסתם זה יוצר לא מעט קונפליקטים....

תודה על הפירוט

לאחר שקראתי גם את הפירוט, אני יותר ויותר משוכנע שישנו צורך בהערכה משפחתית עם דגש לגבי קשייו הרגשיים של הילד. לא ציינת את מקור, אופי ומשך החרדות מהן סןבל בעלך, והאם הוא מטופל או טופל בעבר.לאור ניסיוני במספר מקרים דומים בעבר, מתבקש הצורך בהערכה מקיפה של המערך המשפחתי ואולי אף לעיתים טיפול במקביל של האב והילד.ביטוי החרדה של הילד מהקלטות הוא ביטוי לתשתית חרדתית מסויימת ולאור זה שמרגיש לא מספיק בטוח בעולמו..כשאין לי ספק שהקונפליקטים עליהם את מדברת וביטויי החרדה בכל תחומי גידול הילד, לפי דברייך,הם תורמים ככל הנראה לא מעט לבנייתה של תשתית זו. מקווה שהייתי לך לעזר, ומאחל לך ולמשפחתך בריאות שלמה.

למעלה