פחד מקקי בגמילת חיתולים - עזרה דחופה

פחד מקקי בגמילת חיתולים - עזרה דחופה

בתי בת שנתיים ושבע החלה גמילה לפני חודש וקצת ביום הראשון עשתה קקי בשירותים ולאחר שהבחינה "בדבר המוזר" שיוצא לה מהגוף (וביקשה לראות מה יוצא לה) היא לא הסכימה לעשות יותר קקי והחלה להתאפק בכל פעם כמה ימים עד שהיא פשוט לא מצליחה להתאפק יותר ואז היא עושה בתחתונים או בריצפה. בשום פנים ואופן היא לא מסכימה לעשות בשירותים. הצעתי לה חלופה אחרת שנשים חיתול והיא תעשה אך היא מסרבת ועד שהיא מסכימה היא עושה בחיתול ולא מסיימת ומבקשת מיד להוציא אותו כי זה לא נעים לה. ניסיתי להסביר לה בכל דרך אפשרית אך ללא הועיל. ניסיתי לשאול אם היא מעדיפה לחזור לימיי החיתולים אך היא סירבה בתוקף מה עליי לעשות? זה נורא מטריד אותי כי מתלוננת שכואבת לה הבטן ואני בכל הכנות לא רואה את הסוף. האם היא עברה טראומה ממשהו? האם זה טיבעי? (דבר נוסף בכמה הזדמניות היא אמרה לי שאחת המטפלות בגן כעסה עליה שהיא פיספסה).

mikmik2010

New member
לא לעשות עיניין

אני מאוד מזדהה איתך. בתי נגמלה בגיל 2 ו11 חודש. גם היא לא רצתה לעשות קקי בשירותים ועשתה בתחתונים. בהתחלה הייתי מבטיחה לה פרסים וזה לא עזר. גם חשבתי על טיטול ואמרו לי שלא כדאי. גם לי היה נראה שזה לא ייגמר ואז קראתי קצת באינטרנט. וזה עזר !! פשוט לא לעשות עיניין ולא להציע חיתול כי אחרת קשה להיפטר מזה. תני לה לעשות בתחתונים ואל תעשי עיניין, תחליפי לה והמשיכי הלאה בלי הסברים ובלי כעס , פשוט להתעלם. את יכולה אולי להגיד שחבל שהיא לא ביקשה ללכת לשירותים. אבל העקרון הוא לא לעשות עניין כי זה יבוא ממנה - זה עיניין של שליטה. ככה עשיתי עם בתי ותוך חודש מתחילת הגמילה היא ביקשה לעשות בשירותים. והסיפור נגמר. בגן - לבקש מהצוות שלא יכעס עליה ופשוט יחליף לה ולא יעשה עיניין. בהצלחה.

למעלה