פחד מרעשים - בת 3

yona27

New member
פחד מרעשים - בת 3

ביתי בת השלוש החלה לפחד מרעשים כמו מטוס, אופנוע, רוח, ביום העצמאות היה קטע סביב הזיקוקים.
בימים האחרונים החרדה שלה עלתה והיא נכנסת להתקף בכי כאשר היא שומעת רעש הכי קטן. בבית שומעים את המטוסים היטב ובארוחות היא ממש מפסיקה לאכול כשיש רעש, נצמדת אלינו ומבקשת לשבת עלינו בארוחה. לא מוכנה לצאת מהבית, היום רצינו ללכת לפארק היא לא רצתה והצלחנו לשכנע אותה אבל איך שירדנו מהאוטו היא נצמדה אליי וביקשה לשבת בעגלה של אחות הקטנה (בת שנה) ולא רצתה לשחק, גם שם היו מטוסים והיא ביקשה לחזור הביתה ובכתה בפאניקה.
בבית היא לא מוכנה להישאר לבד בסלון או בחדר, באה אחרינו לכל מקום. אני מאפשרת לה לבוא איתי לאן שאני הולכת בבית ואף שואלת אותה לפני שאני הולכת למטבח אם היא רוצה לבוא איתי, אני משתדלת להיות בסביבתה ולחבק ולנשק ולתת לה תחושת ביטחון אבל לפעמים לא מוצאת דרך להסביר לה שהעולם הוא בטוח, ומה פשר הרעשים. אני מציעה לה שנלך להסתכל בחלון ונראה שמהטוס בשמים או מסבירה לה שהרעש הוא מאוטו ומסבירה לה שגם לאבא ואמא יש אוטו שאיתו נוסעים לעבודה. אני מרגישה חסרת אונים באיך להעביר את המסרים.
אשמח אם מישהו כאן יכול לתת לי עצות מקצועיות או מניסיון אישי כיצד צולחים את התקופה הזו ונותנים לה תחושת ביטחון

גרא.

New member
yona27,לילדים לא מעטים,סף הגרוי השמיעתי

נמוך מהממוצע,ולכןהם רגישים לרעשים,שאינם מפריעים לילדים אחרים.כדאי
להתחיל עם בדיקה של רופא א.א.ג ומשם ההמשך,אחרי הערכת מצבה.

גיל שלוש יכול להיות מלא בחרדות

זה גיל שדברים משתנים ולפעמים יותר מפחידים.
כדאי לבדוק כמה דברים:
א. האם היא שומעת יותר חזק. יש ילדים שויסות החושים שלהם שונה, ולכן הרעשים יותר חזקים.
ב. לחשוב האם היה משהו חריג בתקופת השינוי ( יכול להוות תריגר לפחדים)

אם לא, פשוט תהיי שם, תחבקי, תתמכי,
מותר לה לפחד.
עם הזמן, סביר שהיא תבין שהעולם בטוח.
אם זה מטוס או משהו כזה אפשר להראות לה בהתלהבות את המטוס.
הכי חשוב זה לא להגיד לה אין מה לפחד. היא מפחדת וזה בסדר.
לא לפסול את ההרגשה שלה. כן לתמוך ולהיות שם בשבילה.
אם אתם הולכים למקום רועש, ( למשל יום העצמאות) כדאי להסביר לה מראש, ואז הרעש הצפוי פחות מפחיד.

סך הכל נראה שאת פועלת נכון,
בהצלחה

למעלה