פחד ריאלי או סובל על העצבים?

פחד ריאלי או סובל על העצבים?

שלום אני עוד מעט בן 18 ואני חושב על רשיון (עוד לא התחלתי). אני נוסע באוטובוס, והתחלתי ככה להסתכל איך נראה הכביש ממבט של נהג. יש לי שאלה קצת מוזרה, כשנהג נוהג בכביש ראשי ומגיח ראשו ולעיתים אף יותר של רכב מהצד, איך הנהג יודע אם מדובר בנהג אחראי או במטורף שמנסה להכנס לנתיב? היום נסעתי בבוקר בנתיב ראשי, ולפתע יוצאת מכונית מכביש המשתלב מתחנת דלק לנתיב הראשי ומתחילה להכנס - לא לאט - למסלול שלנו, הנהג שלי צופר לה, והיא ממשיכה, הוא ממשיך לצפור, עוקף אותה קמעא משמאל וממשיך קדימה, הכל בצפירות. איך אני יכול לדעת מה האדם שעומד בצומת או כמו הדוגמא שצייניתי מקודם, מתכוון לעשות? כמו"כ, אני רואה לעיתים קרובות נהגים שסוטים מהמסלול שלהם, נניח שיש שלוש מסלולים בכביש, הם לא נוסעים בדיוק על הקוו אלא עוברים קצת מימין ומשמאל, איך אפשר לעקוף נהג, אם בדיוק שניה לפני הוא יעשה איזה הטיה קטנה של ההגה שמאלה? שאלתי את חבר שלי והוא אמר לי שאני צריך ללכת לפסיכיאטר, מה אתם אומרים?

אתה בסדר גמור

אם תיקח שיעורי נהיגה סביר להניח שתוכל "ליהנות" מהזדמנויות לתרגל מצבים כאלה, אך כשלידך נהג ותיק ומנוסה שידע מתי לתת ברקס ולהזיז את ההגה.

isra533

New member
מודעות סביבתית

הדברים שהזכרת מצביעים בדיוק על מצבים שהנהג חייב לתת עליהם את דעתו כדי לשמור על סביבה "נקיה" מסביב לרכבו בכל רגע בנהיגה. נהגים שנכנסים למסלול הנסיעה שלנו גורמים למצב מסוכן שלא תמיד נדע איך לצאת ממנו ובדיוק בנקודה הזו החובה על כל נהג לראות את הדברים המתרחשים לפני שנוצר המצב המסוכן. במקרה שציינת, נהג האוטובוס לא היה מוכן לותר על הזכות המגיע לו כי הוא נסע בכביש הראשי והנהגת לא נתנה לו זכות קדימה. כבר אמרו הרבה לפני "בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם". גם במקרה השני שהבאת מצריך מאתנו לשים לב שהנהג הנוסע לידינו או לפנינו בנתיב השני "מזגזג", במקרה זה רצוי לצפור כדי להעיר את את תשומת ליבו, ברוב המקרים זה עוזר. תאונות בין נהגים יכולות להתרחש רק אם קיים מגע בין הרכבים ועלינו הנהגים לעשות את הכל כדי לשמור מרחב נקי מסביבנו כדי למנוע מצבים כאלה. טוב ששאלת, במציאות הדברים פשוטים יותר כי רוב המכריע של המצבים נקבעים על פי ההתנהגות שלנו בכל רגע בנהיגה.

אלון 58

New member
הרגשה הגיונית בזמן הזה!

לפני שמתחילים ללמוד נהיגה (
),אבל לפחות מסתכלים ולומדים מצבים כשנוסעים עם נהגים אחרים,זה אולי נראה מפחיד,אבל גם כשתהיה תלמיד-נהיגה,גם לאחר כמה דקות של השעור הראשון,יש סכוי טוב שהחששות יעלמו,הכל יראה אחרת לגמרי,קודם כל,בטח במורה שלך,כשאתה תלמיד ואתה מבצע טעויות,המורה אחראי לכך שדבר לא יקרה,ואתה תראה שהבטחון העצמי שלך יגיע לבסוף.שתי הערות יש לי אליך על נושאים שהעלית בהודעתך: 1.אמרת שאתה מסתכל הרבה דרך חלון האוטובוסים בהם יוצא לך לנסוע,הייתי מציע לך ללכת ללמוד לנהוג ישר על משאית(15-4 טון),קודם-כל,זה יתן לך זוית ראיה כנהג-מתלמד דומה במשהו למה שראית באוטובוס,וגם רשיון משא(03) שמושי יותר בעתיד,ויתן לך אפשרות לפתח את עצמך לנהג מקצועי עם בטחון-עצמי,כמובן אם זה הכיוון שלך,רשיון 02 זה סתם לא נותן כלום,כי רשיון משא נותן אוטומטית גם רשיון לרכב קל(02). 2.הדגשת הרבה את הצפירות של נהג האוטובוס,כשתנהג המנע עד כמה שאפשר משמוש בצופר,אם תהיה נהג סבלני,לא תזדקק כלל לצופר,שזה רק יהיה למקרי-חרום,אם חו"ח יתפתחו מולך,צופרי המכוניות הם מטרד שכבר איש אינו רוצה להתמודד עמו.
,ושיהיה לך
בהמשך,ובלמודי הנהיגה.

למעלה