פחד של ילדים בהצגות

tell me more

New member
פחד של ילדים בהצגות

שלום,אני לא אמא,אבל שאלתי את האחיין שלי בן 3 אם רוצה ללכת להצגה בעקבות פרסומים שראינו ליד גן שעשועים . שאלתי אותו אם רוצה ללכת לספר הגונגל(כי היה כבר ברוב ההצגות האחרוןת) אז הוא אמר שהוא פוחד מהנחש.הסברתי לו שזו רק בובה,זה לא נחש אמיתי ושאני אשמור עליו.ושכל החיות בהצגה לא אמיתיות לפני חצי שנה כשהיה בהצגה ,ראה נמר ,בכה ובקש לצאת הוא ספר להורים שהבטחתי לקחת אותו להצגה,וכששאלו אותו אם לא יפחד(כמו בפעם הקודמת)הוא הסביר להם שהנחש לא אמיתי ובכל זאת אני חוששת שיש מצב שיפחד וירצה לצאת,הוא מדבר כל יום על ההצגה ושואל מתי נלך(זה עוד כשבוע) שאלתי-איך מסבירים לילדים יותר על פחד?אשמח לשמוע עצת הורים ומומחה

שלום דודה נחמדה

אני כן אמא ל- 3 ילדים ויש לי קצת ניסיון בנושא של פחדים מהצגות, גם את ילדי לקחתי כשהיו צעירים יותר. ממה שנראה לי, ואני לא מקצועית כמו עינת, הפחד שלהם הוא בעיקר מהלא ידוע, מהלא צפוי, הוא יודע שהנחש זאת רק בובה בתיאוריה, אבל יכול להיות שכאשר הוא ייתקל בכך בהצגה הוא כן יירתע. אם זאת הצגה כזאת של מתנ"ס שאפשר להגיע מאחורי הקלעים אולי כדאי להגיע לפני שההצגה מתחילה לבקש רשות מהשחקן לראות את הנחש או את שאר החיות המשתתפות בהצגה ולהפחית את כמות הרתיעה של אחיינך. אם זאת הצגה של תיאטרון וקצת קשה להגיע אל מאחורי הקלעים, להגיד לו, שאתם הולכים להצגה כזאת וכזאת, לתאר מה יהיה בהצגה, להגיד שיהיו בה שחקנים ובובות ביניהם בובת נחש. ושאת לידו ושאת שומרת עליו ושלא תתני לשום דבר לפגוע בו. ועדיין קחי בחשבון שתצטרכי לצאת מההצגה וזה בסדר. יכול להיות שרגשית קשה לו להכיל ולעבד את הנתונים שמהם הוא פוחד, אולי הוא צעיר מדי. אבל לנסות כדאי. מקווה שעזרתי קצת ואני אשמח לקבל את תגובתך וכמובן מה קרה בסופו של דבר. בהצלחה.

למעלה