פחד של ילד

לורה...

New member
פחד של ילד

ביום שישי אחה``צ, אני וילדי יושבים וצופים בחדשות עם דן שילון. על המרקע, תמונות-וידאו שצולמו ב ``ורסאי``- הריקודים....הנפילה. ישבתי, הצטמררתי, נבהלתי.... חיבקתי את בני, פניו אמרו פחד, בהלה ואי הבנה. הוא שמע חדשות, הוא ידע מה קרה. היום, אצל הוריי, נודע לנו שחודש הבא ייערך אירוע משפחתי באולם בירושלים. הבן שלי שאל: ``אמא, ואם גם שם, יקרה מה שראינו אתמול בטלויזיה, אולי לא נלך....?`` ידעתי, שאני צריכה להרגיע את הפחד שמתחולל בו. עניתי: `` אתה יודע שעכשיו אחרי האסון שקרה, ייבדקו כל האולמות ואולם שלא יעמוד בתקנים, שלא בנוי כמו שצריך, ייסגר.`` עניתי...כדי להרגיע את הבהלה שבו, הפחד והבילבול כשבעצם, מאז קרה האסון באולם, אני עצמי במין חוסר הבנה, במין פחד לא מוגדר. זו היתה הפעם הראשונה שהרגשתי חסרת אונים מול פחד וחוסר הבנה של ילד, של הילד שלי. לורה

linet1

New member
זו לא חוסר הבנה

של ילד - ואפילו זו חוסר הבנה של מבוגר - הרי גם לנו קשה היה ועדיין לקלוט את מימדי האסון והמחדל. ניתקלתי באחד הפורומים בהודעה המתייחסת לאסון בזו הלשון: ``אנחנו עושים חאלטורות, לא נוהגים כמו שצריך, לא מדברים כמו שצריך - לפחות לתרום דם, כולנו יודעים...`` זה אומר הכל לא? הפחד שמה זה עלול לחזור על עצמו מקנן בכולנו. והוא ילד שכבר בגיל צעיר רואה תמונות כל כך קשות. ואנחנו המבוגרים יודעים כי טעות לעולם חוזרת (?). אני לא יודעת - גם אותי זה מפחיד. מפחיד יותר לחשוב כי גם בתי מגורים נבנים בשיטה הזו. כלומר גם מבצרינו לא בטוח - וזה מה שקלטה הילדה שלי. גם הבית שלנו יכול ליפול... עצוב נורא.....

עופריקו

New member
לכולם.....

ביום שישי קיבלתי טלפון מיועצת חינוכית של בית הספר ,בבקשה לא להראות לילדים את האסון הנורא כי הם נכנסים לפחדים.. ואכן למרות שאנו רוצים לשתפם כמו מבוגרים ,צריך לעשות סינון חלק מהתמונות היו קשים מאוד לנו המבוגרים על אחת כמה וכמה לקטנטנים.... מקווה שלא נצטרך לעמוד מול דבר זה בעתיד חג שמח ושקט לכולם עופר

לבונה

New member
ואצלי הילדים..

חשבו שמדובר בסרט פעולה... ראו פעם אחת ככה במקרה..טוב נו..לא נתנו להם לראות יותר.. מעדיפה לשתוק, ולא לומר שזה היה אמת..

מיה30

New member
אני לא נתתי

לו לראות את הנפילה המזעזעת וזה בלי לקבל טלפון מהיועצת פשוט לא נראה לי שהוא לא צריך לצפות במן סרט אימים שכזה שעדיין ממשיך לרצד לי מול העיניים שלושה ימים אחרי הוא אמנם ראה תמונות בעיתונים אך, לדעתי זה פחות מוחשי מאשר לצפות בזה על ``חי`` אז... אולי כדאי שנתחיל לשים קצת יותר לב לפרטים ה``לא חשובים`` כמו לעבוד בדיוק כמו שצריך.... טוב...אולי קצת קשה....אנחנו הרי ישראלים לא?? צריכים לעבוד על מישהו בעיניים אך כמה מצער....הפעם אלו היינו אנחנו... וחבל... רק טוב מיה30 {עדיין מזועזעת} :-(

נקיטה...

New member
הפחד הזה...

קוראת אותך, קוראת אותכם... רואה את התמונות, רואה את הטרגדיה האומללה ופעם ראשונה בחיי... אין לי מה לאמר. :-( ענת

למעלה