פחד

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
פחד

אתמול בערב יצאתי מאימון לשמור לידידה שלי על התינוק ,היא הפסיקה להתאמן בגלל ההריון ועכשו באה לחזור לכושר.אני התינוק והעגלה יצאנו החוצה,היה ערב נעים,אני מסתכלת על התינוק,ומתה מפחד,אני לא יודעת מה לעשות איתו עכשו הוא ישן,מה אם הוא יבכה מה לעשות?. אני עולה במדרגות ,הטיק שלי כבד,אני חושבת אולי ללכת במעלית,ופתאום מלא מחשבות שכבר ניהיהתי זקנה,ושעוד 10 שנים ,אני כבר הפסיק להיות מסוגלת לרוץ ,והמחשבטת מדרדרות לעוד 10 שנין אני יהיה איזה עקרת בית מנופחת עם מיליון ילדים ורגלים בגודל עץ. היום יצאתי מההרצאה לשירותים והיה שם ג`וק,אני ישר לוקחת את הרגלים החוצה. האדם פוחד מכול כך הרבה דברים ,מהזמן מתינוק ,מג`וק,אם יש לי סיבה להבהל מתינוק מה הוא יעשה לי?,זה לא מוריד לי את הערך האישיותי,פוחדת מהכול בטח יש סיבה,וכול מה שאני פוחדת ממנו הסיבה היא שהוא איפשהו עולה עלי מסכן אותי. אבל רגע גם הג`וק פוחד ממני. ואני מפחדת מעצמי אז מה מעגל? אני לא רוצה תגובות ,אולי גם מהם אני מפחדת?,זה רק ענין למחשבה ,רעיון לזמן שמשעמם. שוב שעמום סמל שם זה טוב שם אני צריכה תגובה .

^^flower^^

New member
הכל פסיכולוגי

האדם באמת מפחש מכל מיני דברים שונים ומשונים שקוראים לו בחיים אך אני חושבת שנושא זה הוא פסיכולגי יותר מפילוסופי... חלק מהאנשים מפחדים מדברים שהם לא יודעים אותם/עליהם - הלא נודע, אצל אחרים הפחד נוצר עקב אירועים מהילדות שלהם, תראומות ועוד... אנשים שפוחדים מהרבה דברים הם בד``כ אנשים בישנים ומסוגרים - פוחדים מהעולם... הרבה פעמים קורה שאנשים חושבים לרגע מה קורה להם , מה הם עושים כאן , מה קרה לחייהם , מה עוד יקרה וגם פחדים אחרים קטנים יותר - ג`וקים, עכבישים , זריקות..... אני חושבת שאת יכולה לשלוט בפחדים ובחששות שלך, לחיות את היום ולא לחשוב יותר מידי על המחר, את יכולה לשנות את העתיד ובעוד עשר/עשרים שנה לא להיות עקרת בית מנופחת שלא יכולה לרוץ - להמשיך להתעמל, לעבוד, להיות שמחה עם החיים שאת חייה (ואם לא אז לשנות) , לא להיות ממורמרת, לא להפוך להיות הפחד שלך אלה להילחם בו!!! את לא יחידה עם מחשבות ופחדים, אל תפחדי מעצמך תיהי שלמה עם עצמך!!!

דז

New member
מה הפחד מגלה?

מה הפחד מראה עליך ,על הרעיון שהאדם החיה הכי חזקה,כול כך הרבה חוזק,אז מאיפה בא הפחד. אני מעדיפה להתיחס לתינוק ,ממנו הכי פחדתי,הוא היה יקר לי גם אם הקו בינינו מטושטש,ולא היה לי מה לעשות אם תיהיה לו בעיה,לא ידעתי איך לטפל בו. איפה זה שם אותי כחיה הכי חזקה בעולם?.תביא לזאב תינוק ,ותראי כבר לבד.

Tangled_Heart

New member
הפחד שלך...

הפחד שלך הוא הגיוני לגמרי, בהחלט מובן... העניין הוא שאת תתארגני על עצמך איכשהו...את תביני לבד איך לטפל באותו תינוק שכל כך מפחיד אותך, כי מתרגלים לרעיון שיש לך תינוק..אין בררה אחרת, את מכירה במציאות. כנ``ל לכל פחדייך....ההתמודדות (גם אם היא באה באונס) תגיע לבד, עם הזמן. רוני.

דז

New member
אבל מה הדבר הזה אומר הרגש פחד

על מה הוא מעייד לא אישית עלי על כול האנשים על כול העולם ,על האופי האנושי הרגש פחד. זה שאני אסתדר אני באמת מקווה.

^^flower^^

New member
הפחד חיוני!!

אני חושבת שהפחת הוא תכונה מאוד מאוד חשובה כמו עוד הרבה תכונות שלנו - היא אנושית, יש אותה לכולם ואי אפשר לברוח ממנה אלה להתמודד איתה!! להבין מדוע ומאיפה מגיע אותו הפחד הספציפי אצל כל אחד... אני חושבת שלולא הפחד אנחנו בתור ``שליטי העולם`` לא היינו מצליחים, היינו נכשלים בתור שליטים, שליט לא יכול להיות נטול פחד מפני שאז הוא יהיה יהיר, הוא לא יראה את המצב בצורה הטובה ביותר מפני שכמו שאנחנו רואים את עכשיו יהיה לו עודף ביטחון עצמי - הוא יכשל!! הפחד הוא תכונה חשובה שבלעדיה אני חושבת שלא היינו מסתדרים גם בחיים האישיים וגם בגדול יותר אומנם (כמו כל דבר) צריך שיהיה לנו תכונה זה אך במידה נכונה - לא הרבה מידי ולא פחות מידי...

Tangled_Heart

New member
אני מסכימה

הפחד זה חלק מאוד חיוני באישיות שלנו...כמו שאמרת, בלעדיו לא היינו מצליחים לתפקד כמו שצריך, זה חלק ממערכת הרגשות שלנו... דז, אמצי את אותו חלק, הביני אותו, תתמודדי איתו ואני מבטיחה לך, את תהיי בסדר : )

morning star

New member
פחד בריא...

במובן הביולוגי, לתחושת הפחד (המתונה) תפקיד חשוב מאוד בשמירה על חיינו. הפחד מעמת אותנו עם מגבלות שונות, והינו אינסטינקט הישרדותי. בזמן פחד משתחרר האנדרנלין לדם, מאיץ את הלב, הנשימה, מכין את השרירים לפעולה מהירה, גורם לעינים להתרוצץ כדי לקלוט הכל - פעולה מהירה - הכה או ברח, מה שישמור אותי החיים עוד מספר דקות... שימי את ידך ממש בקצה זוית הראיה והניפי אותה במהירות. אמנם לא תוכלי לזהות את היד כיד, אך תקלטי תנועה. זה שריד מהיותנו נטרפים... במובן הפסיכולוגי, פחד בריא ומתון, גורם לנו לשים לב יותר לדברים, להיות יותר בקורתיים כלפינו. זהירים יותר, כמו במקרה עם התינוק. אנחנו יודעים שטעות שנעשה תהיה ממש לא נעימה בלשון המעטה. גם בנהיגה (הערה שוביניסטית - גם יתר זהירות בכביש הוא מוגזם! בגלל זה צופרים לכן הרבה. לא בגלל שאתן חתיכות. גם ככה אתן עם הגב אלינו ומוסתרות ע``י הכיסא!) הפחד מפני תאונה גורם לנו להזהר, לחשוב לפני שנדחפים או נותנים לאיזה ``מאניאק`` אחר להדחף (לאיזון, הערה פמיניסטית - גברים! יש מקומות אליהם זה טבעי להידחף, אבל רק שם (וגם אז ישנן מגבלות)! בכביש אל תתנו למוח שלמטה לשלוט, אם בכלל יש לכם אחד אחר!). ישנו גם פחד מוגזם - הפוביה. אלה נעות מדברים די הגיוניים לדברים מופרכים לחלוטין (כמו פחד מכך שחמאת בוטנים תדבק לחיך העליון... תצחקו, תצחקו, אבל אני מאמין שעיתון ברמה כמו ``טיים`` לא יכתוב שטויות בלי לבדוק). הפוביה עצמה כבר מסכנת את האדם ולכן פוגעת ולא מועילה. יקירתי לדוגמא, אינה מסוגלת לסבול נוכחותם של בעלי כליצראות (עקרבים ועכבישים, במיוחד מהאחרונים) ויש להם גם בעיות עם החרקים (במיוחד ה``ג`וקים`` למיניהם) - שעות של צחוק מובטחות. אבי מולידי - בעלי כנף, במיוחד בעלי כנף משקיים (תרנגולות, אווזים, ברווזים ועוד) וכן אינו מסוגל להכנס למים שורצי דגים (הייתם צריכים לראות אותו ואת אחותו בכנרת...). אך הוא גם אלרגי לנוצות, אז אפשר להבין. אימי - שימו אותה על מתקן שעשועים העולה לגובה של יותר ממטר - הנאה מובטחת. רק אל תתנו לה יד אם אתם רוצים שאצבעותיכם תשארנה שלמות. וגם על עצמי לספר ידעתי (אחרון ולא חביב) - דבורים בעיקר (גם מסיבות ביולוגיות, ובתחום זה גם מדוזות הן לי לרועץ, ואני אוהב ים). בגבהים גדולים אני מתחיל להסתחרר קמעה, אבל אני בתהליכי התגברות... כבר נאמר - כי מי שאינו פוחד מדבר, הוא טיפש. וזה ההבדל בין גיבורים לטפשים. גיבור מפחד, אך משתלט על פחדו בתבונה. טיפש? הרי קהלת כבר אמר ``מעוות לא יוכל לתקון``. מה חבל ש``גיבורים`` רבים הם בעצם טפשים. שלכם, אשר קופץ לכל בזזזז קטן, הנווד

Tangled_Heart

New member
בזזזזזזזז

קפצת? :) סתם רציתי להגיב לפוביה שלך (אם אפשר להניח זאת כך) וגם אני, כמו ילדה בת 5 צורחת, מתחילה להתגרד באובססיביות ואולי אפילו לרוץ לכל כיוון שהוא עם כל בזזז הכי קטן...תמיד צוחקים עלי ואומרים שאני סתם נלחצת וכל מה שאני צריכה לעשות זה להשאר במקום ולא להפריע לטבע... אז זהו, שלא, זה לא עובד.... שוקלת אם לקרוא לפחד שלה מחברה פוביה או לא, רוני.

morning star

New member
לא יפה, כמעט עשית לי התקף לב!!!

התרופה הטובה ביותר היא ``מלח מים מלח מים מלח מים`` - וגם היא לא עובדת... שלך, מסוחרר מקצב הסלסה וחופשי ממחשבות של דבורים, הנווד

למעלה