פחד

_Itay_

New member
פחד

למה בלילה הכל נראה לי מפחיד (יצורים לא אורגניים, שיטת ווילד) וכשאני חושב ומנסה את הדברים האלה במהלך היום זה בכלל לא מפחיד???

BladeRaider

New member
ובכן.....

בלילה, חוש הראיה שלך ירוד. כתוצאה מכך, באופן אינסטנקיבי כל החושים נדרכים, ואתה יותר מתוח. כמו כן הדימיון מתחיל לרוץ ומכיוון שהכל שקט אתה מרגיש בודד וחסר אונים.

_Itay_

New member
אה...

לא בהכרח הכל שקט נגיד שאני יוצא עם חברים בלילה ואנחנו מדברים על נושאים כאלה (Spirits וכו´) זה ממש מפחיד ואם מדברים על זה ביום זה כבר לא מפחיד. בכלל, מאז שהתחלתי להתעניין ולקרוא על כל עולם הSpirits והכל אני מפחד מהחושך... משהו שלא היה לי פעם. זה נכון שבלילה יש יותר יצורים לא אורגניים??? או שפשוט יותר קל להרגיש בנוכחות שלהם?

BladeRaider

New member
לא יודע

אבל על כל מה שאני אדבר איתך בלילה זה יפחיד אותך. ואל תפחד מהחושך אני מכיר את ההרגשה טיפול מיידי של ללכת עם הגב לקיר. אבל כל הזמן תחשוב על זה כהעדר פוטונים, אין ממה לפחד

עוד הסבר לעניין הפחד - משהו מעברנו

לדעתי הפחד הוא גם משהו שטבוע בגנים שלנו, מן אינסטינט שעדיין נשאר לנו מהתקופה שבה בני האדם חיו באיזורים פתוחים בסוואנות ובתוך מערות והיו חשופים לטריפה ע"י בעלי חיים כמו אריות, נמרים, צבועים וכאלה, במצב הזה עירנות וחושים מחודדים הם אלו שיכלו לעשות את ההבדל בין להינצל ללמצוא את עצמך קרוע לגזרים ע"י בעל חיים טורף, החושים האלא היו חשובים במיוחד בלילה כשהכל חשוך וחיית טרף עם ראיית לילה טובה יכלה להתגנב בשקט בין השיחים וליטרוף אותך, לכן בלילה היה הרבה יותר חשוב ליסמוך על החושים, והפחד הוא משהו שמאד מחדד את החושים ועושה אותך יותר עירני ופחות חשוף לסכנות בשעה הזאת. אולי זו הסיבה. אלון

Variety

New member
אור סגול

היי, אני מכיר את ההרגשה, אולי מפחדים יותר בלילה כי זה לפני השינה, ופוחדים שנחלום על זה, וגם בחושך, אתה לא רואה כמו ביום, ואם הדמיון שלך מפותח, אתה יכול לדמיין איזה יצור אנרגיה קופץ עליך. לכן, כשאני רוצה לנסות ווילד בלילה, אני בד"כ מדליק אור קטן בחדר, מה שבמקה יש לי מנורת Lava, שמאירה את כל החדר באור סגול יפה. זה גם עוזר כשאני רוצה לנסות חוויה חוץ גופנית. נקראה לי להקרין את עצמי לחדר מואר יותר נחמד מאשר לחדק חשוך. חלומות פז, Variety-

רגע ועוד הסבר

עוד סיבה לפחד היא חוסר של אינפורמציה וידע לגבי המקום שאתה נמצא בו, במשך היום יש אור ואתה רואה מה קורה סביבך אבל בלילה חשוך ואתה לא תמיד רואה מה מתרחש לידך ובאיזור שבו אתה נמצא, חוסר הידע הזה גורם לפחד כי אתה "פחות בשליטה" ויותר דברים יכולים להפתיע אותך מאשר מצב שבו יש אור ואתה רואה הכל, אותי לדוגמה מאד מפחיד כשאני הולך לים להיכנס לשחות רחוק מהחוף איפה שעמוק והכל למטה חשוך כזה, למרות שזה נשמע דבילי תמיד יש לי שם מן תחושה כזאת של חוסר אונים ושתמיד יכול פתאום להגיח מתחתי מהמעמקים איזו כריש לדוגמה ולימשוך אותי למטה, סך הכל קרו כבר מקרים כאלה בעבר בחופים בארה"ב כשאנשים שחו 150 מטר מהחוף וניטרפו ע"י כרישים, וגם בישראל קרו מקרים של כרישים שהתקרבו מאד לחופים. אלון

shabaz

New member
או קיי....

אנחנו יכולים לראות בלילה... עם הפיתוח הנכון של הראיה שלנו (תארו לעצמכם שקראתי את זה באתר אנרכיה...) הקיצר אני לא חושב שזה קשור לזה שהחושים שלנו ירודים... כי אומרים שאם חוש אחד לא טוב אז חוש אחר ממש מפותח שבז

לא נכון מה שאמרת

אמנם בלילה אנחנו יכולים לראות אבל הרבה הרבה פחות מאשר כשיש אור, אם אתה רואה בלילה באותה רמת פירוט כמו ביום אז אולי אתה חתול
הרי כל אחד יודע שכשיש חושך רואים הרבה פחות טוב ופחות בפרטים, לכן ילד שנמצא לבד בבית מדליק את האורות כדי לא לפחד. מה שאמרת לגבי חושים שמפצים על חושים אחרים היה נכון אולי אם כל הזמן לא היינו רואים טוב אבל אנחנו לא רואים טוב רק בלילה כשאין אור. אלון

חלמן

New member
זה לא קשור ילד קטן!!!

גם אני שאני לבד בבית.. אז כל האורות בבית דלוקים...... 1. כי זה בית חדש ואין לי מושג מה קורה פה... 2. בגלל שככה אתה לא מרגיש לבד.. 3. אני גם שומע גלגלגלגלגגץ שאין להם בכלל ריטינג כי אני שומע מישהו מדבר ואני נרגע...

למעלה