פחד...

פחד...

התחלתי ללמוד קרב מגע לפני חצי שנה. המאמן שלי נתן לי תחושה כל כך טובה בשיעורים, הרגשתי בגג העולם. הרגשתי בליבי כי דברים שקרו לי בעבר (התחלתי ללמוד קרב מגע להגנה עצמית עקב מקרה לא נעים בלשון המעטה שעברתי על בשרי ועלה לתודעתי לפני חצי שנה) לא יכולים לחזור עתה, אני חזקה. סתם צחקתי היום עם גיסי ואמרתי לו "יאלה, נראה אותך". הבן אדם (טוב, מטר ותשעים ושוקל יותר מ100 קילו אבל בכל זאת...) הפיל אותי כמו כלום לרצפה. העמדתי פנים של צוחקת למשפחה, אבל מבפנים התפוצצתי. לא, לא מפדיחות לפני המשפחה, מה איכפת לי מהם. מפחד, מפחד שזה ישוב. כל החצי שנה הזו באמת לא שווה?!

megahertz

New member
תראי..אני יכול רק לנסות לנחם../images/Emo21.gif

אותך ולהגיד לך שאני לומד קראטה/קרב מגע כבר 5 ומשהו שנים..ועדיין הרבה מאוד אנשים מנצחים (בלשון המעטה) אותי. מהסיבה הפשוטה (כמו שאת אמרת בעצמך) היא שהם הרבה יותר גדולים. ולכן אין לך מה להרגיש רע..נתחיל מזה שאת מרגישה יותר טוב..וזה נשמע כאילו את משדרת הרבה יותר בטחון, וזה טוב. כמובן שאני ממליץ לך להמשיך ולהתמיד..ואולי אפילו להתאמן לבד מדי פעם, לעבוד על שרירים לדוגמה..כי בסופו של דבר הם אלה שעוזרים לך במקרה אמיתי (שאני מקווה שלא תדעי עוד). בנוסף אני ממליץ לך לגשת אל הבחור ולדבר איתו..לשאול אותו..אולי גם הוא למד הגנה עצמית פעם..ואולי יש לו טיפים ועצות לתת לך. מקווה שעזרתי

אה...

אני עובדת על גופי יותר משנה במכון כושר ועושה אימוני היפרטרופיה (גידול במסת שריר) 3 פעמים בשבוע. יצוין לזכותי שאני עובדת על משקלים יחסית גבוהים לבנות (סתם לדוגמא, השויץ הקטן שלי: 37.5 ק"ג בפולי 10 חזרות או 25 ק"ג לחיצת חזה בשכיבה גם 10 חזרות). חשבתי שטקטיקות שאני לומדת באמת יעזרו לי... כנראה אני לא מתרגלת את זה מספיק או שזאת בעצם אחיזת עיניים... תראה, מכיוון שהיה מדובר בגיסי וזה היה למען השובבות וזהו לא ניצלתי דבר שהיה מונע ממני כנראה להיות דודה
אני מקווה להרגיש יותר טוב בהמשך למרות שקמתי במצב רוח קצת זיפת הבוקר. אולי אני אבקש מהמאמן שלי לעבוד יותר על תגובות...

ה מוזה

New member
פחד

היי מיכל המפלצת הכי מפחידה הכי מאיימת .. היא הפחד אחרי שאנחנו חווים אירוע טראומתי קשה להשתחרר מתחושות פנימיות הרבה פעמים אנחנו מחפשים בחזרה את תחושת הבטחון לאחר שזה נשבר ונרמס ע"י אדם אחר , כפי שאת חיפשת את אותו בטחון בלימוד קרב מגע מתוך מחשבה שאם יהיו לך כלים יותר טובים לא תהיי לעולם חלשה , לא תפגעי שוב לא יפגעו בך שוב .. אנחנו יכולים ללמוד קארטה,קרב מגע , לשאת נשק , גז מדמיע וכל זה לא יעלים את הפחד או את תחושת חוסר הבטחון הפחד ששוב נמצא בעמדת חולשה .. ציידי את עצמך בכלים פנימיים , בהתמודדות עם אותן תחושות ועוד דבר ..כשקורה לנו משהו רע בחיים לא מחייב שזה יקרה שנית ובוודאי שזה לא קרה בגלל שהיינו חלשים .. החצי שנה הזו שווה , היא נתנה לך עוד כלי ..שיאפשר לך לחוש בטחון אך זהו כלי בלבד , הוא יהיה עוצמתי כשהוא ילווה בפנימיות שבך ובהבנה שמקרה לא נעים הוא כשמו - מקרה ולא חוזר שנית ,קשה לחיות כל הזמן בתחושת פחד ולהביט מעבר לכתף מקווה שתמצאי דרך להביס את מפלצת הפחד

את צודקת

אני חושבת שביטחון לפני שהיה לי המקרה הזה לא היה לי... כנראה שידרתי לאותו אחד שאני חלשה והוא יכול לבצע זממו. העובדה שקפאתי במקום... די, לא רוצה להכנס לסרטים האלה שוב. לא חשבתי לפני כן שיכולים לתקוף אותי... ידעתי שזה קורה אבל את יודעת, עד שזה לא קורה לך את לא מאמינה שזה קיים? והנה... את יודעת מה? אני לא יודעת אם עכשיו אני אהנה מהשיעורי קרב מגע האלה שוב... תליתי בהם איזושהי אשליה שהם באמת מקנות לי ביטחון והנה... בפורום שלי אני אומרת לאנשים שלי תביאו את הביטחון מבפנים ואל תתלו אותו במספרים (חלק אנשים אצלי נשקלים באובססיות ומצב הרוח שלהם תלוי במספר שיש במשקל) ואני עצמי הלכתי ותליתי אותו ביכולת שלי להתגונן מפני תקיפה... אוף אני מאוכזבת מעצמי. הסנדלר הולך יחף

אל תהיי מאוכזבת מעצמך../images/Emo13.gif

במקום לקחת את תפקיד הקורבן החלטת לקחת את השליטה לידיים שלך ועל זה את צריכה להיות גאה
אולי חוץ מקרב מגע כדאי שתיקחי איתך אמצעי הגנה. אני הולכת עם גז מדמיע אבל שוקלת משהו קצת יותר אמין...התחיל להפחיד אותי שאני מסתובבת הרבה לבד בחושך...(בגלל האופנוע).

קוקי, אני רוצה להפריח לך משהו

המקרה שהיה לי, לא היה בלילה בחוץ. וחוץ מזה כמו שאמרת, גז מדמיע לא עוזר. בסיטואציה שבה הייתי לא היה עוזר לי שום גז מדמיע. גז מדמיע עוזר לך אם את הולכת אליו צמוד, "שלוף" ומוכן לפעולה. שום תוקף לא יחכה "שניה, אני שולפת מהתיק את הגז, אז תמשיך".
אבל תודה...

ה מוזה

New member
...

את מאשימה את עצמך.. קורבן לעולם לא אשם זה לא מה שאת שידרת או לא שידרת זה לא אם את גבוהה או נמוכה זה לא אם את שרירית או לא זה הוא שחולה ,והוא שאשם . וכן הסנדלר בדכ כלל הולך יחף
מכירה את זה טוב על עצמי אין פסול בלהוסיף עוד אמצעי הגנה כל עוד שהסנדלרית הזו תכין גם לעצמה זוג נעלי הליכה :) ובטחון פנימי יודעת שתצליחי

ליאללל

New member
מוכר..

אמממ גם אצלי בעקבות "אירועים טראומטיים" התחלתי ללמוד קרב מגע ובהמשך איגרוף תאילנדי... להחזיר לעצמי את השליטה ואת הכוח. וגם בעקבות אימון או משחק עם חבר שתוך כמה שניות הפיל אותי לרצפה יצא ממני כל האויר.. מתחושת התסכול הפסקתי להתאמן.. היום אני מצטערת על כך. לגבי זה שהוא היה גדול, מישהו כתב כאן, במקרה הזה הגודל לא קובע
מה שכן, שווה לבדוק איך זה קרה, אם יש מה לתקן/לשפר, תרגילים חדשים נוספים, לשפר את המיומנות יכולות הביצוע וקרבות של אחד על אחד יכולות לשפר את הבטחון גם בפועל וכו' אגב, אני קוראת אצלך בפורום וקראתי גם את סיפור חייך, רק תדעי שאני מעריצה אותך הלוואי ויכולתי למצוא את הכוחות האלה גם בי...

למעלה