פחות לילדים יותר לבני נוער...

גל1234

New member
פחות לילדים יותר לבני נוער...

למישהו יש אולי ספרים להמלצה? המה כמה שלי: ניקולס ספארקס סיפור בלתי נשכח ניקולס ספארקס היומן ניקולס ספארקס עיקול בדרך בקיצור כל ספר של ניקולס ספארקס המדהים מדהים מדהים לבבות שבורים - וי סי אנדרוס עת לרקוד - דייויד הרווין (לא תורגם , באנגלית נקרא a time for dancing)

חוטהשני

New member
הספרים האלו הם בעצם כבר בהגדרה של ספרות מבוגרים (לפחות חלקם) והספרים של ספארקס באמת מדהימים ../images/Emo39.gif (אם כי קצת קיטשים ../images/Emo8.gif) את הספרים של אנדרוס אני ממש שונאת (לדעתי היא מטורפת..) ואני לא מבינה איך קראתי 5 ספרים שלה ../images/Emo2.gif

גל1234

New member
קראת את לבבות שבורים?

את יכולה להגיד לי תעלילה בקצר קצרה? הספר מחכה לי במגירה אפילו עוד לא פתחתי (אני עכשיו בעת לרקוד ויש גם בגרות יום ראשון אז קוראים לאט....) כי לקחתי תספר כי הייתי בטוח שזה הספר שעליו מבוסס סרט שנורא אהבתי אבל באף מקום לא רשום תתקציר ללבבות שבורים אז אני לא יודע אם זה זה בכלל.. ובקשר לניקואלס... מה???? היומן אני מבין מכתב בבקבוק אני מבין אבל להגיד על סיפור אהבה בלתי נשכח שהוא קיטשי?? במחשבה שניה זה קצת נכון אבל זה כל כך הספר השני ביופיו שקראתי בחיים שלי

האם המלצות לספרות ישראלית

לבני נוער גם באה בחשבון? כי אני רואה שציינת רק ספרות מתורגמת. ואגב, בני נוער זהו מנעד גילאים מ- 11- 19 בערך.... אז אם תוכל להגדיר גיל קצת יותר מדויק, זה יכול לעזור.

גל1234

New member
אממ האמת שלא יודע לאיזה גילאים זה

אני בן 16 ונורא נהנתי מהספרים , אני לא חושב שגילאי 11-12 יהנו כל כך כי בחלק מהספרים יש התמודדות עם מוות שאני לא חושב שזה כל כך מהנה לגיל הזה בקשר לספרות ישראליתת. אני אישית אהבתי תספרים גדר פרוצה - גלילה רון פדר עדות חסויה - איציק לוי פתאום באמצע החיים - דבורה עומר אבל האמת לא יודע אם הספרים האלו יענינו בני נוער , אחת הסיבות שאני נורא אהבתי תספרים זה שהם נכתבנו על אנשים שקשורים אליי או להורים שלי ועניין אותי לשמוע תהבדלים בין הסיפורים של ההורים לכתוב בספר , יכול מאוד להיות שככה סתם הספר לא יעניין אף אחד

מומלץ מאוד לקרוא את ספריו של

אורי אורלב. הספר "רוץ, ילד, רוץ", נפלא. כמו כן, ספרה של צרויה להב, "קבקבי העץ של אנדרה", ספר נהדר. נסה גם ממבחר ספריהן של גלילה רון-פדר ושל דבורה עומר.

חוטהשני

New member
לא קראתי את לבבות שבורים.. קראתי את הספרים ה'מוקדמים' שלה.. (ב1990 כבר הייתי בשנה האחרונה בתואר הראשון באוניברסיטה ../images/Emo2.gif) ולגבי ניקולאס- דווקא את היומן לא הייתי מגדירה כקיטשי - הוא ספר שכתוב מאד מדהים (לדעתי הספר הטוב ביותר שלו..) אבל שאר הספרים וביחוד הספר האחרון שלו (עיקול בדרך) באמת קצת קיטשים.. (שוב ציינתי שהוא קצת.. לא הרבה... כלומר הם יפים, מרגשים, מדמיעים אבל יש בהם קצת מהקיטשיות..)

sagiberg

New member
קראת את יש ילדים זיגזג ?

של דוד גרוסמן ? לטעמי מקסים לנוער וגם למבוגרים.

חוטהשני

New member
בטח ../images/Emo13.gif ספר באמת מקסים- אחרי שקראתי אותו ונהנתי ממנו (בגיל 24-25 בערך..) קראתי באיזה מקום שהספר היה אמור להיות בכלל ספר נוער...

sigalit33

New member
סדרת מרגנית

אני ממליצה על הספרים המתורגמים שיוצאים בסדרת מרגנית של הוצאת זמורה ביתן. מדובר בדרך כלל בספרים טובים ובתרגומים אכותיים ומוקפדים. הספרים מיועדים לטווח הגילאים של בערך 10-15, תלוי בספר כמובן. קריאה מהנה, סיגלית

למעלה