פחם בלי עשן וכמעט בלי אפר- לא פרסומת

ירוקעד1

New member
פחם בלי עשן וכמעט בלי אפר- לא פרסומת

שלום חברים, בד"כ אני כותב בפורום יזמות על אף אהבתי הרבה לבשר, אתמול הייתי בפגישה עם יזם שהאכיל אותי באנטריקוט משובח (השקיע בי...) ובאותה פגישה דיברנו על עסקים. האיש נמצא בשלבי פיתוח פחם טבעי לחלוטין שמספק מספר יתרונות שאני כחובב בשר בהחלט מחפש - ההדלקה קלה, הפחם בוער כעשרים דקות עד שהלהבות יורדות ואז נותן כשעתיים חום קבוע גבוה ויציב, כמעט אין עשן, כמעט אין אפר (אין צורך לנפנף אבל גם אם עושים זאת אין הדבקויות אפר לבשר כמו בפחם רגיל), לא נדלקת להבה כתוצאה מטפטוף שומן על הגחלים, אין בפחם שום חומר מזרז הצתה או כימקלים אחרים. מתקבלת ארומה קלילה של זית. בהדגמה שהיזם ערך לי הדלקנו 3 מנגלים, פחם מיובא ממצריים, פחם ארגנטיני והפחם שלו וההבדלים היו מאד מאד מרשימים, הבשר נצלה לדרגת מידיום על המנגל שהוזן בפחם החדש... ועכשיו לשאלות - בהנחה שהמוצר נמכר במחירי השוק המקובלים לפחמים בארץ, האם היתם עושים מאמץ לחפש אותו (אני חושש שהתחרות הקשה עלולה להקשות על השגת נקודות מכירה כמו תחנות דלק שמחפשות רווח מקסימלי ליחידה ותו לא) ? למרות ההנחה האם היתם משלמים קצת יותר על פחם כזה ? ( נניח 5 ש"ח יותר לאריזה של 2 ק"ג) איך לדעתכם נכון להגיע למודעות ציבור הקרניבורים בלי להוציא כסף רב על פרסום קונבנציונלי ? המוצר עדיין אינו מיוצר באופן מסודר ונמצא בשלבי ניסויים ובדיקות להשגת מוצר אופטימלי. אשמח למחשבות/תהיות/שאלות שיעזרו לי לכוון את היזם. במפגש הפורום הבא, אם נתקדם, אני מתחייב לספק את כל הפחם. תודה, אוהד

BiggPoppa

New member
תשובות

ראשית, תצטרך לעשות הסברה. אנשים בארץ שאוהבים מנגל פחמים בד"כ אוהבים פחמים מעץ ולא את הלבנים הקטנות הסינטטיות שנדלקות מהר, נגמרות מהר ומשאירות טעם של נפט - כמו קינגספורד למשל. לכן, תצטרך להסביר לציבור הקונים הפוטנציאלים ברמה פופולרית מה התהליך שהעץ עובר. אני באופן אישי, אם לא אהיה משוכנע שאין בזה כימיקלים, לא אתקרב לזה. לגבי שתי השאלות הנוספות שלך - הן קשורות זו לזו. על מנת לפרסם ללא פרסומות תצטרך הפצה טובה. אתה לא חייב בתחנות דלק - שם קונים אלו שלא התארגנו בזמן ונתקעים עם הקינגספורד. הרבה אנשים קונים בסופר או אצל הקצב (או בחנות שלידו). ככה שאם מדובר בפחם פרימיום - שים אותו בקצביות - שם הקרניבורים קונים את הבשר שלהם. סביר להניח שמי שמנפנף על קבב של זוגלובק לא ישקיע בפחם יותר טוב. לגבי המחיר - אם המוצר יותר טוב - אני באופן אישי הייתי משלם קצת יותר ואני מאמין שאני לא היחיד. אבל המוצר צריך להיות יוצא מגדר הרגיל באופן משמעותי ביותר בשביל שאני אתחיל לחפש אותו. מקווה שעניתי לך על השאלות. בהצלחה במיזם.

ירוקעד1

New member
תודה ! אשלח לך שקית להתנסות

אם אתה מעוניין, שלח לי מסר עם כתובת ובפעם הבאה שאפגש עם היזם אקח שקית נוספת, אספר לך קצת יותר על המוצר ונראה איך תהיה חווית המשתמש שלך.

naty10

New member
האם מדובר בפסולת של גפת?

במידה וכן הרי זה אמור להיות מוצר מעולה אבל בהדגשה שמוצר זה יצטרך להתחרות בפחמים הרגילים הרי מוצר זה יכשל.אני לפני שנים ניסיתי לייצר מוצר דומה וטוב אך התהליך היה יקר ולא היה אוקונומי בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

פחם עץ / פחם אבן

כל הפחמים שהזכרת אינם "טבעיים" פחם עץ הוא מוצר שעובר תהליך ייצור להבדיל מפחם אבן / אנתריציט הנכרה מהאדמה. פחם עץ טבול בפרפין הוא אכן חידוש במחוזתינו.

ירוקעד1

New member
מקבל את ההערה

מדובר במוצר שאכן עובר תהליך ייצור אולם הוא עשוי מחומרים טבעיים בלבד ללא תוספת כימקלים או תוספות שמיועדות להעלות משקל (סתם דוגמא - הפחמים שמיובאים ממצריים מושקים טרם האריזה על מנת להעלות משקל ולכן על חלק מהאריזות כתוב שהמוצר עשוי לאבד עד 18% ממשקלו...היום ראיתי אריזה כזו...).

למעלה