פחם

• פותח הנושא (:
  • פורסם בתאריך

(:

New member
פחם

יש לי אקווריום 1 מטר פנורמי עם משאבה חיצונית במשאבה המים עוברים דרך ספוג לאחר מכן דרך קרמיקה ולבסוף דרך פחם! הפעם האחרונה שהחלפתי את הפחם היתה לפני יותר משנה אבל שמעתי שצריך להחליף כל חצי שנה! ביינתים לא היו לי אף בעיות באקווריום וכמעט ולא מתו לי דגים בכלל כבר שנה! האם יכולות באמת להיגרם בעיות עקב אי החלפת הפחם?

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~~>

שמעתי את זה, הפחם סופח רעלים עד גבול מסוים, כשהוא מגיע לגבול הוא כבר מלא ומפסיק לספוח. עכשיו דבר ראשון- חסרה לך היעילות שלו בפילטר, כאילו אין פחם בכלל. דבר שני שמעתי את זה, וגם כתוב בספרים על כך שפחם לאחר שהגיע לגבול הספיחה, עלול להזיק. הסבר לזה לא שמעתי. אני מאמין שזה בגלל שלאחר שהוא ספח עד גבולו הוא מתנהג ככוס מלאה עד הסוף במים-תנועה קלה והמים ישפכו. במקרה של הפחם-הזזה שלו, או זרמי מים אשר עוברים עליו עלולים לגרום לו "לשפוך" את הרעלים שהוא ספח. כך שמסקנה-הוא מאבד יעילות ללא החלפה, ואולי אפילו מסכן את האקוריום. עכשיו הפילטר שברשותך הוא פילטר משולב, הוא תא ביולוגי עם ראש כוח. פילטר מומלץ לנקות כל חודש, בתנאי שהוא פילטר חשמלי שרק מסנן. במקרה שלך יש פילטר עם בקטריות, בגלל שהבקטריות לוקח להן מלא זמן להתחדש מנקים את הפילטר הזה רק כל חצי שנה-שנה. בזמן שכבר את\ה מנקה את הפילטר, אז גם תחליפ\י הפחם באותה פעולה. בברכה, גלעד.

למעלה