פחמים להדלקה בגזייה

orca9

New member
פחמים להדלקה בגזייה

קניתי במלך הנרגילות חבילה של קילו פחמים מעץ לימון להדלקה על גזייה. שניסיתי אותם היה לנרגילה טעם וריח של אפר או של מנגל... האם יש דרך מיוחדת להשתמש בהם? אחרי כמה דקות שמתי גחל סטאר וסיימתי את הראש, ואז ראיתי שהפחם שהנחתי בצד הפך לאפר, אבל בניגוד לסטאר הוא התפורר לגמרי - אם הייתי מעשן אותו לא הייתי נושם את כל האפר הזה??

gilsasson

New member
כנס

גחל מנגל הוא גחל שמתפורר. הוא נמצא על הראש ככה שאין לך מה לדאוג. הפחמים האלה שקנית... איזה סוכ הם?

orca9

New member
עוד שאלות

איזה גודל של גחל לשים? בערך פי שניים מסטאר? כמה זמן לוקח לכם להדליק אותו בגזייה?

lizard

New member
אני שם 2 גחלים ככה שהם מכסים

את הראש. אחרי כמה דקות אני מוציא אחד ומחזיר אותו כשהנרגילה מתחילה לדעוך.

gilsasson

New member
שאלה מצויינת אחי!!!!

שיטת גחלי המנגל על ראש הנרגילה היא תהליך של טעיה ושיפור. בתחילת הדרך אתה תסתבך בשאלות גודל הפחת וכמות הפחמים. לאט לאט אתה תמצא מה אתה הכי אוהב. ליזרד כתב לך מה הוא עושה. אני אישית שם 4 גלחים בגודל ס"מ וחצי על 2 ס"מ והם רחוקים אחד מהשני. כל אחד מגיע להנאה שלו עם חגלי המנגל בדרך אחרת. אני מציע לך לנסות את השיטה של ליזרד והשיטה שלי. אם אחת מהן טובה לך אז תאמץ אותה. אם לא תעשה ניסויים, תשנה כמויות וגדלים עד שתגיע למה שהכי טוב. תהליך זה יכול לקחת לך 10 דקות והוא יכול לקחת לך שבועיים. אני שם בגזיה כמות רצינית של פחמים וזה לוקח לי בערך 5 דקות. כשאני אומר כמות רצינית אז אני מדבר על פיצוץ המתקן בפחמים (ראה תמונה)

lizard

New member
אני משתמש בגחלים

להדלקה על המנגל שקניתי מאום כולתום. חבילה אדומה. מדובר בקילו גחלים. אני מדליק אותם על גזיה והם בוערים למשך חצי שעה-שעה בערך. נכון שיש "נזילה" של אפר לראש של הנרגילה, אבל אני לא הרגשתי את זה כל כך בטעם, מה גם שהמים מסננים את זה.

gilsasson

New member
אין מה לדאוג בכך שהאפר נופל לראש

כי ברגע שהפחם מתחיל להתפורר החלק העליון של העבק שנמצא בראש כבר שרוף ואז האפר כבר לא חודר. בנוסף, גם אם הוא כן חודר אז אין שום בעיה. יש טבקים כמו הזגלול שנועדו לשימוש ללא נייר כסף כלל. שמים את גחלי המנגל יש על הטבק ומעשנים.

למעלה