קראתי שבבוקר עקב צום של הלילה מתחילים בגוף תהליכים קטבוליים שייעצרו על ידי אכילת פחמימות והפרשת אינסולין, האם זה נכון או שמספיק לשתות שייק חלבון בבוקר ?
בעת צריכת חלבון הגוף מפיק אינסולין בדיוק כמו בפחמימה
הנה מחקר בשלוף : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18167171
השוואה בין סוגי חלבון להפרשת אינסולין של הגוף
הייתרון היחידי של חלבון מי גבינה (חוץ מהטעם והזמינות)
הוא הספיגה המהירה ללא צורך בפחמימה לאחר אימון
לאחר האימון השרירים ניזוקו וכדי להאיץ את תהליך השיקום אפשר
להשתמש בחלבון שנספג מהר כדי להתחיל אותו מוקדם\מהר יותר
הנה מחקר שמראה שבניגוד לדעה הרווחת אצל מס' אנשים ש'אין משמעות למתי\כמה\מהירות המזון שאנו צורכים
כן יש השפעה על התהליכים בגוף: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23459753 - מראה שלכמות החלבון והתזמון יש השפעה על הגוף http://www.jissn.com/content/5/S1/P6 - מראה שלחלבון יש השפעה על היכולת לבצע עבודה
אני אישית לא צורך חלבון בצורת אבקה ולא בא לקדם אך אם כבר יש אבקה כדאי לקחת אותה או לפני אימון או אחרי
בכל שאר הזמן אין לאבקה ייתרון על אוכל
לספק לגוף חלבון בספיגה מהירה לזירוז תחילת תהליך ההתאוששות
בנוסף מתוק רק מגיב את הרעב (בדר"כ כל האבקות חלבון מאוד מתוקות)
תאכל אוכל משביע לאחר 45 דק' - שעה .
ראיתי גם מחקר שאנשים שצרכו חלבון בצורת מי גבינה שייצר פיק אינסולין
גבוה יותר לעומת חלבון מביצים\קזאין הגיעו לתחושת שובע מהר יותר יותר
בארוחות הבאות. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19385022
נניח 10 דקות אחרי השייק אני אוכל כריך עם טונה , למה השייק אמור להיספג ? אפשר גם לאכול יחד, אין מגבלה על כמות החלבון בארוחה אחת ואין בעיה עם 60 גרם חלבון באותה ארוחה .