פחמימות השמנה

jojs8j3

New member
פחמימות השמנה

שמעו אני לא אוכל מוצרים מין החי רק יום שבת מנה קטנה ביותר !
ולמרות שאני אוכל רק פחמימות משום מה אני לא מרגיש שאני מספיק מחוטב ......
אני כן מחוטב אבל יש אנשים שממש ממש ממש !
ולמרות שאני דיי רזה.......
יש לי תחושה שהפחמימות שאני אוכל (לחמם מלא אורז ספגטי )
מעלים אותי בשומן זה הגיוני ? אם כן אז מה נשאר לי לאכול ?

vegetalien

New member
התשובה היא

שאין קשר בין פחמימות להשמנה, אלא בצריכה קלורית עודפת. ונכון אותו הדבר לגבי שומנים והשמנה ואף לגבי חלבונים (אם כי זה כבר קשה יותר).
הרוב מוחלט של הקלוריות בתזונה שלי מגיע מפחמימות. לא התרחשה עלייה בשומן לאחרונה, על-פי מה שבדקתי.
בשביל להיות יותר מחוטב, התשובה היא לא לאכול פחות פחמימות, אלא להעלות מסת שריר ולאחר מכן לקצץ את השומן העודף בחיטוב.
אני מכיר אנשים בעלי משקל ומבנה גוף רזה (לדוגמה, 63 ק"ג על 185 מ"ג), אך עם בטן "רכה". למה? כי אוכל הוא רק צד אחד של הסיפור.

jojs8j3

New member
vegetalien

איך אני ידע אם יש לי צריכה קלורית עודפת ? כי אני אוכל רק מתיי שאני רעב ...
ואיך עולים במסת שריר עלידי אימון נכון ? כי אני מתאמן ...

תודה רבה.

שאין קשר בין פחמימות להשמנה, אלא בצריכה קלורית עודפת. ונכון אותו הדבר לגבי שומנים והשמנה ואף לגבי חלבונים (אם כי זה כבר קשה יותר).
הרוב מוחלט של הקלוריות בתזונה שלי מגיע מפחמימות. לא התרחשה עלייה בשומן לאחרונה, על-פי מה שבדקתי.
בשביל להיות יותר מחוטב, התשובה היא לא לאכול פחות פחמימות, אלא להעלות מסת שריר ולאחר מכן לקצץ את השומן העודף בחיטוב.
אני מכיר אנשים בעלי משקל ומבנה גוף רזה (לדוגמה, 63 ק"ג על 185 מ"ג), אך עם בטן "רכה". למה? כי אוכל הוא רק צד אחד של הסיפור.

vegetalien

New member
זה עניין מאוד אינדיבידואלי.

מאזן קלורי משתנה מאדם לאדם, ורק אתה, דרך בחינה לאורך תקופה (לא מהיום למחר), יכול לדעת מתי המשקל שלך יציב, או במגמת עלייה/ירידה.
&nbsp
לגבי האימונים - האם אתה הולך לחדר כושר? האם יש לך תכנית מסודרת? איזה סוג של אימון אתה מבצע? משקולות?

נשמע שאתה פשוט קצת אובססיבי

ודבר כזה הוא לא בריא לך.
אתה מחוטב אבל לא ממש ממש ממש? אז היה שמח בחלקך.
או שתדבר עם מאמן כושר אישי ותעשה שינוי באימונים כדי להתחטב ממש ממש ממש, בגבול הבריא [של יעוץ רפואי, לא של דעתך האישית].
די לחפש אשמה בכל מיני מוצרי מזון- לא שם תמצא לך הישועה.

jojs8j3

New member
אבל חיטוב

זה הרוב הגדול תזונה בלי תזונה אין תוצאות ....

ואני מתאמן 3 פעמיים בשבוע (לא יוכל יותר )

וחשוב לי להשקיע כמה שיותר כי אני גם ככה נהנה מההשקעה ..
אז לא אכפת לי לעשות שינוים פה ושם ......

למעלה