פחמימות\סוכרים

פחמימות\סוכרים

הלכתי לקנות שוקולד מריר 85%.
על זה של ספלנדיד רשום 32 גרם פחמימות ל-100 גרם, 17 גרם סוכרים.
לינדנט 85% היה 19 גרם פחמימות, וה-70% היה 33 גרם פחמימות.
על סוג נוסף 85% היה רשום כ-35 גרם פחמימות.

שתי שאלות:
1. האם כסוכרתיים יש להביא בחשבון את הפחמימות או הסוכרים?
2. לינדנט 85% - נראה לכם שה 19 גרם מדובר על פחמימות או על סוכרים? במידה ואכן שמדובר בפחמימות, הרי מבחינתנו הוא עדיף על זה של ספלנדיד.
 

IrisPeleg

New member
שוקולד / סוכרים

ספלנדיד תמיד מכיל יותר פחמימות מהאחרים ומרגישים את זה בטעם.

בעיקרון שוקולד מאד שמן.
ככל שאחוז פולי הקקאו עולה, אחוז הפחמימות יורד ואחוז השומן עולה.
אין משמעות לסוכרים כי הספיגה של השוקולד מאד איטית.

אם משתמשים באינסולין - זה הזמן לבולוס מושהה (משאבה).
אסור לקחת את כל הכמות באכילה.
יעברו הרבה שעות לספיגה מלאה.

בתאבון ובהצלחה
 
אני מאוזן סוכרתית, ואף אחרי ארוחה

(דלת פחמימות) לא עולה על 120, כך שלא עליית הסוכר היא זו שמטרידה אותי,
אלא הכמות היומית הכללית של הפחמימות שאני צורך.
השאלות שלי מכוונות בעיקר כדי לקבל תשובה על ספירת הפחמימות הרלבנטית, באם כל הפחמימות או רק הסוכרים מהן.
 

tulkin

New member
שני דברים -

קודם כל, לאחרונה רשת טיב טעם וגם רשת עדן טבע מרקט התחילו להביא שוקולדים של 92% ושל 100% קקאו. שניהם טעימים מאד.
בזה של ה100 יש 9 גרם פחמימות, ובזה של ה92% יש 13 אם אני זוכר נכון.

לגבי ספירת הפחמימות - אני לא יודע מה נהוג לספור בדיאטות מסוג כזה (אני אמנם דל פחמימות, אבל אני ממש לא סופר פחמימות), אבל כן מפרידים את הסיבים התזונתיים שלעתים מזומנות נכנסים למניין הפחמימות. בתת הסיווגים שראיתי לפחמימות עד היום יש סוכרים וסיבים - אבל הסכום שלהם בד"כ לא מגיע לסך הפחמימות, כך שיש סוג שלישי, מן הסתם, שלא טורחים לציינו. אני הייתי מוריד רק את הסיבים (שהם בעליל לא משפיעים על רמת הסוכר ולא נספגים בדם ולא נכנסים למשק האנרגיה) וסופר את כל השאר.
 

IrisPeleg

New member
יש סיבים מסיסים

לא כל הסיבים לא מסיסים.

אם אתה סוג 2 (היית) זה לא משנה לך. זה לא משפיע לך על רת הסוכר.
לסוג 1 זה משנה.

אני לא אוהבת את ה-85%.
בטח שה-92% לא יהיה לי טעים.
יודעת שיש כאלו שמשוגעים על זה ולא בגלל סוכרת.
ענין של טעם
 
חיפשתי מידע על כך ברשת...

זה נושא שנתון במחלוקת ובהתאמה אישית.
בדיון הזה לדוגמא יש כאלה הטוענים שכאשר הקלו על ספירת הפחמימות ולא ספרו את אלה של הסיבים, הם יצאו מקטוזיס והאטו\הפסיקו ירידה במשקל.
על אחרים זה לא השפיע.
מוזכר שד"ר ברנשטיין בספרו מציע שלצורך הערכת ההשפעה על רמת הסוכר (כאמור, לא ברמת מעייני) יש לספור את מחצית הפחמימות מסיבים תזונתיים, גישה שנראית לי מאוזנת.
יש שם עוד דיעות, כך שבסופו של דבר כל אחד הטוב בעיניו\לגופו יעשה.
 

tulkin

New member
הדיון הזה מזכיר לי למה אני לא שייך לסופרים

אין לי מושג מה זה נותן באמת. מעולם לא נשמע לי סביר שיש איזשהו מספר גלובלי של פחמימות שמתאים לכולם באופן אבסולוטי. כמו גם לא מספר קלוריות או כל דבר אחר.... אצלך כל אדם זה אחרת, והספירה נראית לי עניין טרחני ולא יעיל.
מה שצריך לעשות הוא בעיקר להקשיב לגוף שלך ולראות איך הוא מגיב. הרי אתה ואחרים כל הזמן אומרים כמה שדיאטה כזו מעלימה תחושת רעב וכו' וכו' - אז אלה הדברים שאני אחפש ואבדוק. לא איזה כמות ארטילאית של פחמימות.

כשאני רוכב 3-4 שעות על אופניים ברצף ומצליח לעשות זאת בלי לאכול אף פחמימה "קלאסית" לפני, בזמן, ואחרי הרכיבה, ולהרגיש טוב בכל הזמן הזה - אז אני יודע שאני בסדר, בלי קשר לכמות הפחמימות שאני כן אוכל (דרך מוצרי החלב, ירקות וכו' שאני אוכל).
 
עדיף להכין שוקולד לבד

כאן אפשר לקנות את העיסה עצמה

http://www.cacaotv.co.il/#!chocolate-kit/clx4

העיסה כוללת מטבעות של חמאת קקאו (הלבן), שזה 100 אחוז שומן (אפס פחמימות) ומטבעות של קקאו שזה השחור (17 גרם פחמימות במאה גרם).
תיקח הרבה לבן, ומעט שחור. למעשה מעט שחור כבר נותן את הטעם המריר.
תמיס את שניהם במיקרו או בסיר. תערבב ותטמפר.
שים קצת קצת ממתיק נוזלי.
כמות הממתיק תקבע את המרירות והאם יהיה לזה טעם של שוקולד חלב או שוקולד מריר.
גם כמות המטבעות השחורים ביחס ללבנים קובע את המרירות. למרות שכבר שלושה מטבעות שחורים הופכים את זה למריר

תקנה תבנית סיליקון לשוקולד או ותמזוג לתוכה ויהיו לך שוקולדים קטנים כמו בתמונה.
למדתי את זה מהבלוג של אסף והגר פלדמן והנה הדרך שהם עושים את זה.

http://www.carbfree.co.il/?page_id=2714
 
זה חוסך בריאות

תסתמך על יותר מטבעות לבנים חסרי סוכר ועל פחות מטבעות שחורים שיש בהם 17 גרם פחמימות.
אתה גם יכול להשתמש בזה לצרכים אחרים, כמו להכין לעצמך מוס מבוסס שמנת 38%, חמאה מותכת וקצת ממתיק נוזלי
אם אתה יודע להסתדר עם הקצפת ביצים, תוכל לעשות מזה גם גלידה.
ושרק אחר כך לא יגידו לך שאתה מסכן ושאין לך בתור דל פחמימות מה לאכול
 
כדל פחמימתי הדבר שהכי חסר לי זה מתוקים

האשה והילדה אופים לי מדי פעם משהו מתאים (פנקייקס, עוגיות),
אבל לוקח לי זמן להתארגן על חומרים מתאימים ולמצוא זמן להכין.
בינתיים אני מסתפק בקצת פירות,
ולאחרונה (עדיין לא הגיעו) קניתי את החטיפים האלה ואת הרוטב הזה. (כן, מוצר כימי, אבל אני מוכן להתפשר בכך)
 
למעלה