פטאקי...מה קורה?

• פותח הנושא aFish
  • פורסם בתאריך

aFish

New member
פטאקי...מה קורה?

אתם הרי יודעים שידיעותי ההיסטוריות בתחום רכיבת כביש קומתן כגובה דשא בשנת בצורת. ולמרות זאת אני מעלה את השאלה בעקבות ביצויו של פטאקי בטור ובניגוד גמור לביצועיו בג'ירו - הכצעקתה? האם פטאקי הוא באמת כזה ספרינטר גדול או יכולתו נגזרת כמעט כולה מיכולת קבוצתית מופלאה? הרי נראה שמשהו לא עובד שם ברכבת של פאסה ובמקביל פטאקי עוד לא ניצח (עוד מוקדם, עוד מוקדם). מנגד אנחנו רואים זאב בודד כמו מקיואן שבתכלס אני מבין שאף אחד לא ממש מושך אותו ומדי יום הוא צובר השגים יפים מאד וממש עומד על סף ניצחון כמעט בכל שלב. האם כשמעמידים את פטאקי מול מקיואן למשל אחד מול אחד - עדין פטאקי עולה עליו משמעותית? אפשר בכלל למדוד את זה אוביקטיבית....? האם מעבר לכישלון היכולת הקבוצתית לבנות את המהלך שהביא בג'ירו כל כך הרבה נצחונות יש כאן פשוט שפל ביכולת האישית, פשוט ירידה מהשיא? האם פטאקי ללא הרכבת הוא אותו פטאקי הגדול או המלך קצת עירום?

יש פיתגם שאומר: כל שפן גם היום שלו

יגיע.... (או אולי זה "כל ארנבת"???) לדתעי פטאקי, שמתכנן על מדליה אולימפית, לא נכנס למקומות מסוכנים מדיי ומחכה בשקט לזמנו... אני מזכיר שאנחנו רק ביום השלישי, ההרים רחוקים ויש עוד זמן. עוד נראה את פטאקי נותן בראש מול צ'יפוליני (ואני מאוד מקווה שגם ההיפך) ועוד נראה את אוגריידי וזאבל ראש בראש בימים עם יותר גבעות... אנחנו רק בהתחלה והכל פתוח (חוץ משער הברזל הקטן שנסגר אתמול למאיו....)

aFish

New member
ועל זה נאמר ../images/Emo8.gif

האם מילות השיר הבא נכתבו למאיו: שער הברזל נסגר מאחורי יצאתי לעולם הקר משוחרר על תנאי כותב את השירים ושר הדרך לפני מלון עם חדר להשכיר רחובות חשמל פוסע לבדי בעיר חדש במעגל עליתי לבמה לשיר מחפש קהל אין חשש פותח דף חדש
משוחרר על תנאי? מהצורך להתחרות על הצהובה....
הדרך לפני? הרבה מהדרך עוד לפניו אבל הוא פוסע בה בבדידות מזהרת, הרחק מאחור...
חדש במעגל? ממעגל המתמודדים על הצהובה למעגל הרצים אחרי השלבים הבודדים...
מחפש קהל? כי הקהל כבר לא ממש מסתכל עליו...
אין חשש? פותח דף חדש? את זה עוד נראה.

timon1

New member
ולמי שלא צפה אתמול בקטע,

מה קרה למאיו???????????????????????

Mont Ventoux

New member
לדעתי אתמול

צ'יפוליני נראה מאד טוב. חבל מאד שהוא נקלע לקבוצה האחורית כי זה ממש היה יכול להיות היום שלו. אוף.

natyh

New member
כמעט הימרתי עליו

אתמול , המועמדים שלי היו בקסטד, מקיואן נשוי לפלמית ומכיר את האיזור היטיב , הוסבוד, ראסמונסן , ציפוליני , ופטאקי . פיספסתי את נאזון וקיריספו , שלדעתי עוד ידברו בטור הזה . כמו גם ציפו ופטאקי שאולי יבינו שכדאי גם להם לאחד כוחות , וזה יהיה אולי הלקח של הטור . וספקולציה פרועה : מה בדבר שיתוף פעולה בין טי מובייל ו סי אס סי לעצור את לאנס ??? נתי

בעניין ספרינטים (אבל לא פטאקי)

צריך לתת צל"ש (ולא כל כך נתנו פה בפורום) לקבוצת AG2R שיש לה כבר 2 נצחונות בספרינטים. זו קבוצה שאף אחד לא ספר לפני הטור והם מוכיחים שעבודה קבוצתית שווה זהב. לפני שלושה ימים נאזון הוביל את קירסיפו לנצחון. אתמול קירסיפו וברושרד הובילו את נאזון לנצחון. כל פעם הם עבדו למי שהרגיש הכי חזק. למי שחושב שזה כל כך פשוט צריך להזכיר שלפני שנה הוזובד הנורבגי ואוגריידי האוסטרלי רכבו יחד בקרדי אגריקול וכל אחד רכב בספרינטים בשביל עצמו. בסוף, אף אחד מהם לא זכה בשום קטע וגם לא בחולצה הירוקה.

aFish

New member
בקטע שקירסיפו ניצח...

הוא זיפר שרכב ליד נאזון מתישהו לפני הסוף והם "התייעצו" לגבי מי צריך להוביל את מי. קירסיפו אמר לו שהיום "יש לו רגלים" אז הם החליטו... At 30km from the finish, we talked. I told him I had good legs today and he said he wasn't super... so I was lucky to get on Hushovd's wheel with 400 metres to go."

natyh

New member
סוזן המשוגעת

מהדיילי פלוטן נתנה להם יופי של קרדיט !! ראה קישור בתגובה שלי לשיעור בדיקדוק שלך . ובעניין הדקדוקי אם תרצה שמו בעברית הוא יינס פויגט נקרא פויט הג לא נשמעת וזו הפעם האחרונה שאני כותב זאת כך . שמו הוא מהיום גנס וויט הברברים הללו ( טבטונים במקרה הזה) לא ילמדו אותנו לבטא את שמות ארצותיהם !!! ואם לא כך לאיזה צורך הקמנו מדינה ???? והיום 100 שנה למותו של חוזה מדינת היהודים !!!! תוכנית ברשת ב מ 1800 עד 2100 שוה איזכור בפורום לא ??? "בבאזל יסדתי את מדינת היהודים תוך 50 שנה יכירו בכך הכל " בנימין זאב הרצל 1897 חמישים שנה מאוחר יותר 1947 הוכרזה העצמאות מתוך שעה הסטורית גל"ץ אלכס אנסקי ופרופסור הר סגו . נתי

natyh

New member
והציטוט הראשון

" הברברים הללו ... לא .." יוליוס קיסר ומה שטוב לקיסר טוב לי . נתי

פטאקי מסומן. אולי עוד דבר או שניים

פטאקי היה ונשאר המאיץ הטוב ביותר בדבוקה נכון להיום. אבל. 1. הטור זה לא הג'ירו. רוכב מסומן בטור סובל מחיים קשים. הרכבת של פאסה ניסתה להתארגן כמה פעמים ובכל פעם באו כמה "ביריונים מקבוצת אחרות ופשוט נדחפו להם לקרונות. 2. מהירות הדבוקה בטור לעומת הג'ירו. כל קטעי המישור של הג'ירו החלו בקצב של מרוץ אופניים בארץ זבת. שעה ראשונה עלל גבול 30 קמ"ש שעה שנייה 33 -34 ושעה אחרונה פיצוצים של ארבע ראשי ותאומים. שלושת הימים הראשונים של הטור החלו בבריחות של קבוצות רוכבים במהירויות של 42-45 קמ"ש - שעה אחרונה או חצי שעה אחרונה בסביבות 50 קמ"ש. מה יש להשוות? שני אלו מספיקים אבל השורה התחתונה היא שפטאקי לא יכול להתנהל כפי שעשה בג'ירו. כי זה הטורדה בייבי...

למעלה