פטגוניה בפבואר ותכנון מסלול

עודד 102

New member
פטגוניה בפבואר ותכנון מסלול

שלום לכולם, אני מתכנן טיול לדרום אמריקה. עקב אילוצים כאלה ואחרים התכנון הוא להגיע לבואנוס איירס בסביבות ה17 לפבואר ומשם לתפוס במהירות טיסה לאוסוואיה שבפטגוניה ומשם לטפס מעלה. שאלתי היא, האם ניתן לטייל בפטגוניה בזמן הזה או שזה כבר מאוחר מדי, ומזג האוויר לא יאפשר? אני ממש לא רוצה לחפף את האזור הזה והתכנון זה להעניק לו כ-6 שבועות.. כמו כן, אני מתכנן לטוס לבד ולכן חשוב לי שיהיו עוד תרמילאים סביבי , ולא להיות יותר מדי מאחורי הגל (אין לי לחץ להיות מוקף בישראלים,ואפילו מעדיף שלא , אבל שכן יהיו אנשים..). האם פטגוניה תהיה דיי שוממת בפבואר ומרץ? לאיפה כדי לדעתכם להמשיך אחרי פטגוניה על מנת להישג את שולי הגל ומבחינת מה שמזג האוויר מאפשר? ושאלה קצת יותר כללית, האם לדעתכם בכלל כדי לי להיות בתחרות בשביל להספיק להיות ב"תוך הגל" או שזה לא כזה קריטי? קחו בחשבון שאני יוצא לבד... תודה רבה לעונים

TzVeYeGeR

New member
פטגוניה בפברואר

המטיילים מגיעים לארגנטינה-צ'ילה החל מנובמבר(וגם מוקדם יותר) ועד אפריל-מאי, ככה שבטווח החודשים הללו תמצא הרבה מאוד מטיילים סביבך, ואין לך מה לחשוש לגבי שולי הגל. פברואר הוא חודש מצויין לטייל באזור פטגוניה, כמובן שמזג האוויר הוא דבר שמשתנה הרבה כל השנה באזורים הללו, אך זאת תקופת הקיץ באזור זה. אל תחפף ותטייל שם כמה שיותר. מפטגוניה התחל לטפס למעלה, למרכז צ'ילה-ארגנטינה ועוד צפונה. אין סיבה להיות בתחרות, זה הטיול שלך ומה שמתחשק לך, תעשה, בלי יותר מידי חשבונות. הכי חשוב שתהנה... שיהיה אחלה טיול!

עודד 102

New member
תודה רבה לך..עוד שאלה

בהנחה שאני רוצה להיות בפרו בסביבות מאי על מנת לעשות קורס טיפוס הרים, האם אצטרך לוותר לדעתך על ברזיל או מדינה אחרת? שוב תודה..

TzVeYeGeR

New member
לא חייב להיות בפרו במאי

אם אתה לא הכי מוגבל בזמן הטיול, תמשיך לאחר הטיול בארגנטינה-צ'ילה אל ברזיל, משם לבוליביה/פרו. בבוליביה ופרו כדאי לבקר בין מאי לאוגוסט אך ניתן גם חודשיים לפני וגם חודשיים-שלושה אחרי. עשה את החושבים עם עצמך ותראה מה מתאים לך.

עודד 102

New member
לפי מה שאני הבנתי

העונה היבשה בפרו היא בין סוף אפריל לאוגוסט ואז מומלץ לעסוק בפעילויות כגון טיפוס הרים עקב מזג האוויר הנוח... שאלה...איפה יש ג'ונגלים בהם ניתן לטייל בדרו"א?

למעלה