פטה אגוזים וריבת בצל

  • פותח הנושא bub
  • פורסם בתאריך

bub

New member
פטה אגוזים וריבת בצל

פטה אגוזים 300גר` אגוזי מלך-לרסק בלהב מתכת במעבד מזון 3 בצלים מטוגנים-להוסיף ולטחון רבע חב` מרגרינה 1 קופסת אפונה מסוננת -להוסיף ולטחון 3 ביצים קשות -כנ``ל מלח , פלפל שחור,1 כף ברנדי ריבת בצל 4 כפות שמן זית, 2 בצלים אדומים פרוסים דק 1/4 כוס יין אדום 2 כפות סוכר חום 1/2 כפית צפורן טחון מלח,פלפל אופן הכנה:מחממים השמן,מאדים הבצל ומערבבים עד להזהבה מוסיפים סוכר ממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהבצל משחים. מוסיפים יין ,צפורן ,מלח,פלפל מבשלים עד שהנוזלים מתאדים בתיאבון, באהבה חג שמח ברוריה
 

Luzifer

New member
למה לא מצאתי המלצתך לצד מה טוב

הראשון או השני. לפי נסיוני הלא קטן, ריבת בצל תמיד מומלץ ליד כבד אווז. אבל מה אעשה עם הראשון?
 
פטה פקאן

את המתכון נתנה לפני שנים נירה רוסו, ואני מסתובבת איתו מאז. אמנם מדובר בתענוג לא זול, אבל התוצאה טעימה, משמינה\מזינה ומאוד דומה בטעמה לכבד קצוץ. 3 בצלים גדולים, פרוסים 5 כפות שמן 2 כפות חמאה 500 גר` פקאנים קלופים 1 כף כוסברה טחונה 1/2 כפית קינמון 1/2 כף בהרט מלח, פלפל 6 ביצים קשות מטגנים את הבצלים הפרוסים, בתערובת של שמן ומאה. מתחילים באש קטנה, כך שהבצלים יהפכו שקופים, ואח``כ מזהיבים אותם תוך כדי ערבוב. אפשר בהחלט להוסיף כף או שץיים של סוכר חום, בשביל הצבע והטעם הסופי. מוסיפים למחבת את הפקאנים, כשהם קצוצים קלות, מתבלים בכל התבלינים ומערבבים מעל להבה בינונית במשך 3 דקות. מעבירים הכל למעבד המזון בצירוף הביצים הקשות, ומרסקים למחית חלקה ככל שניתן. טועמים ומתקנים תיבול, מתוך ידיעה שכשכל העסק יתקרר ירגישו את התיבול קצת פחות. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מצופה בניילון נצמד, עוטפים היטב ומקררים למשך הלילה. עכשיו צריך איזה לחם חמצמץ וכמה תאנים יות, או לחילופין גרגרי רימונים וחומץ בלסמי מצומצם לכדי סירופ. שנה מתוקה וצימחונית.
 
למעלה