פטורים למתנדבים

Malshab31

New member
פטורים למתנדבים

מתנדבים שייכים לרפואה אזרחית. זאת אומרת שבמידה ואחלה רופאת המשפחה שלי יכולה להביא לי גימלים?
שאלה נוספת: רופאת המשפחה יכולה גם להביא לי פטור זקן או שלשם כך צריך לפנות לרופא צבאי?

noboya

New member
תשובות

במידת הצורך, רופא משפחה יכול לתת ימי מחלה למתנדב. כדאי להגיד לו מראש שיברר איך הוא נותן את זה מול הקופ"ח.
אם אין לו תשובה, שירשום אישור מחלה או כל טופס אחר שמראה שהיית חולה באותו יום ואת זה מביאים לשלישות בבסיס כשאתה חוזר.
לגבי פטורים, צריך לגשת לרופא צבאי. כמו שהרופא משפחה שלך הוא לא זה שנותן לך פטור מצה"ל ככה הוא גם לא נותן לך פטורים בצה"ל.
מקווה שעזרתי,
שבת שלום!

נ ו ע ה 12

New member
לגבי גימלים

מדובר על אישור מחלה רגיל, כמו לביה"ס או לעבודה. בקופ"ח אתה לא רשום כחייל בכלל.

Malshab31

New member
שאלה נוספת

תודה לשניכם על העזרה.
&nbsp
במידה ואני אחלה בבסיס (אשרת בבסיס סגור), המפקד שלי יפנה אותי לרופא היחידה והוא ייתן לי גימלים?

noboya

New member
נגעת בנקודה כואבת

רופא יחידה לא יכול לתת לך כלום. אפילו לא לבדוק אותך.
הצבא עוד לא כל כך הבין את זה ולכן קרה לי שפעם אחר פעם כשהייתי חולה המפקד שלח אותי שוב ושוב לרופא היחידה רק כדי לשמוע שגם הפעם הרופא לא יכול לעשות כלום (למרות שהוא דיבר עם ההוא וההיא ותיאם איתם וכו').
במקרה האידיאלי, המפקד צריך לשחרר אותך כדי שתוכל ללכת לקופ"ח.
במקרה הספציפי שלי המפקד לא שחרר אותי בטענה ש"עוד כמה שעות וזה יעבור", שכבתי גמור בחדר במשך כמעט כל אותו שבוע.
אני מקווה שהמקרה שלי הוא חריג, ושבדרך כלל המפקד משחרר כדי שיוכל המתנדב לקבל טיפול רפואי.
מה שעושים אחרים - לוקחים אפטר ובו מוציאים גימל.

למעלה