פטורים

Malshab31

New member
פטורים

הבנתי שלמתנדבים יש פטור מפעילות גופנית ומתורנויות, זה נכון?
אם ארצה להשתתף בפעילויות הנ''ל אוכל לעשות זאת גם אם אני פטור מכך? זאת אומרת, להשתתף בפעילויות כשארצה וכשלא ארצה לא אשתתף בהן.

Guydness

New member
באופן כללי

גם אני מלש"ב כמוך, ככה שאין לי נסיון מעשי. אבל יש לי הרבה נסיון עם מערכות ההתנדבות ואני יכול לענות לך באופן כללי ומתוך ההגיון ורוח הדברים שאני הבנתי.

כעקרון למתנדבים יש פתור גורף משמירות ומנשק, וגם מפעילות גופנית בהתאם למצב שלהם. כל דבר שתרצה לעשות מעבר לזה - תצטרך להגיש בקשה למדור מתנדבים לבטל את הפתור וזה כרוך גם בביקורת רפואית וכו'.

מה שכן אני יכול להגיד לך, שפחות מקובל "כשאני ארצה כן וכשאני לא ארצה אז לא", זה או שאתה כמו כולם, או שאתה נפרד, אחרת זה יוצר מצבים לא נוחים גם מבחינת הפיקוד, גם מבחינתך, וגם מאלה שאיתך.
בדומה לתהליך ההתנדבות כולו, אותו אתה יכול לבטל עד יום הגיוס שלך - אבל ברגע שהתחלת זה לא כזה פשוט לצאת.
שוב - כל מקרה לגופו. זה גרגר המלח שלי.

Malshab31

New member
תודה

בקיצור, במידה ויגידו לכולם לנקות את השירותים, אני יכול להצטרף למרות שאני פטור מכך?

xXGASXx

New member
אם תרצה לנקות שירותים אני לא חושב שמישהו ימנע ממך

eran544

New member
זה ממש לא עובד ככה

ז"א שאם לדוגמה יש לך פטור מריצה, אתה לא יכול סתם ככה להתחיל לרוץ. מעבר לזה שאתה לא תיראה טוב בעיני אנשים אחרים ("למה מקודם הוא לא רץ ועכשיו הוא כן?"),
הפטור הוא למעשה כמו פקודה מרופא ואתה חייב לבצעה ואחריות המפקדים לוודא שאתה ממלא אחרי תנאיה.
אם אתה חושב שאין לך צורך בפטור הזה עליך לפנות למדור ולבקש לבטל את הפטור.

noboya

New member
פטור מפעילות גופנית

היי ^_^
משתמע כאן שלא ברור מהי פעילות גופנית ותורנות, אני אנסה להבהיר קצת.
&nbsp
פעילות גופנית - פעילות שמבוצעת כחלק מאירוע מסויים, לדוגמא יום ספורט, עבודות קשות פיזית וכו'
תורנות - לא קיים פטור גורף כזה למתנדבים. כן קיים פטור משמירות. כשמנקים, גם אתה תנקה. אלא אם כן אתה לא מסוגל פיזית לעשות את זה (כמו לדוגמא אם אתה מרותק לכיסא גלגלים).
&nbsp
וכמו שאמרו לפניי - אין כזה דבר "להשתתף כשארצה וכשלא לא". או שתמיד כן או שתמיד לא.
&nbsp
יום טוב ובהצלחה בהמשך!

למעלה