פטור מבחינות

atianu

New member
פטור מבחינות

שלום לכולם, את השאלה אני אמור לשאול ברשות לנירות ערך אבל תנסו לקבל מהם תשובה נראה אתכם........ אז ככה, אני בוגר תואר BA במנע"ס וכלכלה אז אני מבין שמגיע לי פטורים מבחינות היסוד את הבחינה באתיקה ודיני ניירות ערך כבר עשיתי כשהמטרה לצבור את תנאי הקדם להתמחות בהשקעות.. את הבחינה ביסודות הביטוח עשיתי אתמול( מקווה שעברתי..), ופה המטרה לצבור את תנאי הקדם להתמחות בפנסיוני. אם אני מגיש בקשה לפטורים מבחינות היסוד, האם היא תקפה לגבי שני המסלולים(פנסיוני והשקעות) או שלכל מקצוע צריך להגיש את הטפסים ולשלם אגרה בנפרד? ובאותה מידה לגבי הבחינה מקצועית א', נניח ונרשמתי לבחינה בתור נבחן מטעם אגף שוק ההון באוצר ולאחר מכן דווקא מצאתי התמחות בהשקעות, האם זה תקין או שיש פה פרוצדורה מעצבנת כמיטב המסורת בארצנו?

noam4u

New member
תשובות

קודם כל, סחתיין, בחירה טובה לעשות רישיון משולב. את הפטורים צריך לקבל פעם אחת כי מדובר באותן דרישות קדם. על כן, ברגע שתקבל פטור אחד, אין צורך שוב לבקש פטורים. כמובן שלא תשלם שוב אגרה אלא יהיו לך הפטורים כבר בכרטיס האישי. אם עברת את דינים או את יסודות, אין לך בעיה לגשת למקצועית א', וברגע שתעבור, זה שלך - לא צריך שוב... ולסיום - שלח שחזור שאלות ביסודות, אל תחריש...
נועם

למעלה