פטור מהיתר בניה עפ"י תיקון 101

פטור מהיתר בניה עפ"י תיקון 101

שאלה לחברי הפורום שהם משפטנים
בדירתי מותקן מזגן מרכזי (עוד מהדייר הקודם) אני מעוניין במקומו להתקין 2-3 מזגנים נפרדים. שמתי לב (אני אבדוק ליתר ביטחון שוב) שלא ראיתי מזגנים חיצוניים על הבניין. זה גרם לי לתהות האם מותר לי בכלל להתקין או שאיזה פקח מסוגל להכריח אותי להסיר.
עיינתי בתקנות התכנון והבנייה שבאתר העיריה, במסמך העוסק בפטור מהיתר בניה. לגבי מזגן ראיתי את הסעיפים הבאים:
) 1 ( המערכת תעמוד בתקנות למניעת מפגעים )מניעת רעש(, התשנ"ג 181992- ;
) 2 ( לא הוגדר מקום ייעודי להתקנה בהיתר הבנייה או שהמקום כבר נוצל, תותקן
המערכת כשהיא מוסתרת במסתור הכביסה שנקבע בהיתר או על גג הבניין;

) 3 ( לא ניתן להתקינה במסתור הכביסה, או על גג הבניין, תותקן המערכת בקיר
חיצון של הדירה ובלבד שלא תותקן על קיר חיצון הפונה לרחוב;

המצב כזה- המזגן המרכזי כיום, אכן מותקן במסתור הכביסה, אבל לפי מה שהבנתי זה בעיה אם אני רוצה לעשות מזגן לא מרכזי

כיצד אני יכול לדעת/ למצוא אם יש מקום יעודי בהתר הבניה?
מה קריטריון לקבוע לגבי ניתן / לא ניתן להתקין במסתור הכביסה. אם אני רוצה מזגן ספציפי לחדר שלא ניתן להתקין שם, האם ניתן להכריח אותי להתקין מזגן מרכזי?
מה הכוונה בסעיף 3 לגבי קיר שאינו פונה לרחוב? האם הכוונה רק לרחוב שהוא הכתובת של הבניין או גם רחוב עורפי?

תודה מראש לעונים

zammy

New member
מזגנים

1. בדוק ברישוי הבנייה בעירייה בתיחק הבניין אם יש התייחסות למיקום מזגנים. סביר שאין אלא אם הבניין ממש חדש.
2. שאל בוועדה המקןומית אם יש הנחיות מרחביות לגבי מזגנים. סביר שאין...
3. ביננו אני מציע לך לבדוק עם הוועד לגבי התקנת המזגנים בכדי שלא תיפול על שכן עצבני שיפעיל נגדך את החוק הנ"ל. קודם כל שכנים, הכי חשוב.
אין פקח עירוני שיבוא לבדוק . יש להם דברים חשובים יותר לבדוק ולא מזגנים ברחבי העיר. אלא אם יש הלשנה.
חשוב בהתקנה -האלמנט הבטיחותי, שלא יפול למטה. וכן צנרת המים שלא תיצור מפגע.

תודה על המענה

אני מקבל את הרושם שאם אף אחד לא עשה את זה - כנראה שזה בעייתי.
קשה לי להאמין שכולם חובבים של מזגנים מרכזיים.

למעלה