פטור מהצבא וענייני התנדבות

notish

New member
פטור מהצבא וענייני התנדבות

שלום , אני בן 17.5 , ולצערי קבלתי פטור 21 - נפשי . כשהייתי בצבא אצל פסיכיאטור הוא ממש שכנע אותי שרצוי עבורי לקבל את הפטור , ולא לעבור שירות רגיל, אלא להתנדב .(מפני שמאוד רציתי לשרת ) . לפני כמה ימים קבלתי את הפטור, ואני מעוניין להתחיל בתהליכי התנדבות . יש לי כמובן המון שאלות : 1. איפה מתקיימת הטירונות של חמשת הימים ?באיזה מחנה ? חייבים לעבור אותה ? 2.איזה תפקידים מוצעים למתנדבים ? 3.מה כתוב בתעודת השחרור ? כתוב פרופיל ? כתוב פרופיל? כתוב נפשי ? 4. איך בכלל מתחילים את תהליך ההתנדבות ? אני ממש חדש בעניין , כל אינפרמציה וכמה שיותר בנושא תתקבל בברכה . תודה מראש .

hillator

New member
בוקר אור

דבר ראשון לא ברור לי למה הפסיכאטר משכנע לקבל פטור , שוב אני לא רופא אבל נוכח כמות התלות שיש היום על קלות הקבלה של פטור נפשי מצה"ל ומודעות הגיוס .. במידה ולא מדובר על מחלה נפשית מוגדרת ההיתי מציאה לברר את העניין ואולי לערער על הפרופיל ולהתגייס כרגיל (ממליה להתייעץ באתר army.co.il). 1. מתנדבים נפשים בד"כ לא עוברים טירונות , הטירונות בצריפין. 2. לרוב כל מיני תפקידים, יש מסלולים שסגורים בפני מתנדבים(כאלו שדורשים קבע ארוך כגון עתודה), כמו כן בהתאם לנתוני המתנדב וליכולתיו הפיזיות. חשוב לציין שבהתנדבות על 21 נפשי נכנס הנושא של סיווג ביטחוני אשר בעייתי מאוד ופוסל לא מעט תפקידים. 3. כתוב שרת , יופיע שהיה לך 21 לא יהיה כתוב על מה ולא כתוב נפשי. אבל אם בעתיד תרצה להתקבל לעבוד בתעשיות ביטחוניות או בשב"כ או במוסד או במשטרה הם יכולים לדעת שזה היה על רקע נפשי ולא תוכל לעבוד שם מאותן בעיות סיווג שהוזכרו מקודם. 4. ניגשים לתא מתנדבים ומגישים בקשה. יש שפע של אינפורמציה במאמרים, בקישורים ובשאלות הפורום מציאה שתקרא ותשאל פה למידע נוסף או הסברים על דברים שאינם ברורים בברכה ובהצלחה

למעלה