פטור ממילואים

סימון 3

New member
פטור ממילואים

האם יש אפשרות לקבל פטור ממילואים בגלל גמגום? אני מגמגם כבד עשיתי שירות צבאי מלא כי לא רציתי להתחמק משירות. השירות היה לי קשה מאד אבל החלטתי לסיים אותו בכבוד. במשך השנים הכירו אותו והיה לי קצת יותר קל. השתחררתי לפני 3.5 שנים ועשיתי מאז שירות אחד שהיה קשה לי. יש מספר בעיות בשירות מילואים מבחינתי. דבר ראשון בעיה חברתית קשה מאד אנשים לא יודעים איך "לאכול" אותי,לועגים לי או "מרחמים" עלי וזה יוצר אצלי לחץ נפשי עצום גם לפני השירות וגם אחריו לוקח לי זמן להתאושש. בעיה שניה היא טכנית. אם אני צריך לשמור אני לא יכול להשתמש במכשיר קשר כי אני יכול לגמגם דקות ארוכות ולא יבינו אותי. ואם השירות הוא מעבר לקו הירוק זה יכול להיות ממש מסוכן לי ולאחרים נא יעצו לי מה לעשות על מנת לקבל פטור.

פלסטיק

New member
אולי יש סעיף ליקוי פרופיל מתאים?

תתיעץ עם רופא, אם יש סעיף מתאים עליך לבקש ועדה רפואית (אחרי שתציג חוות דעת והמלצת רופא). אם יש לך גישה לספר פרופילים אתה יכול לנסות לבד לחפש את סעיף הליקוי המתאים. מישהי פעם עם ניק "קצינת קישור" (פה בפורום) אמרה שניתן להשיג את ספר הפרופילים בסטימצקי. אתה יכול לנסות לרכוש ולחפש לבד סעיף ליקוי מתאים.

נ ע מ ה 5

New member
לפי מה שאני יודעת

היה איתי מישהו שגמגם ולפי מיטב ידיעתי הוא הופנה דווקא לקב"ן כי באמת הבעיה שלו הייתה הסתגלותית בלבד.

ניר נגר

New member
אתה יכול לבקש לעבור תפקיד, לתפקיד

שבו הגמגום לא יפריע לך. בצבא אתה מכיר אנשים, משרת איתם, מתחבר איתם, קשה לי להאמין שאותם אנשים שישנים איתך באוהל יצחקו עלייך. דווקא שם תקבל את החברות והגיבוי לגמגום שלך. ואם צוחקים עלייך, צחק עליהם בחזרה!!!

למעלה