פטור ממס הכנסה

p_nurit

New member
פטור ממס הכנסה

הי סוף סוף מצאתי עבודה. רציתי לברר שני דברים *אני נכה 100% והבנתי כי מגיע לי פטור ממס הכנסה. מה עלי לעשות? מה הנהלים בדיוק? *בתור אקדמאית, מה הסכום הנקבע, שמוריד את קצבת הנכות? האם מורידים הכל? האם מורידים קצבת ניידות/שירותים מיוחדים? תודה, נורית

Brendan

New member
שלום לך נורית

אני מאמין שאת כל האינפורמציה בנושא פטורים תמצאי באתר מס הכנסה באינטרנט. כאן

זהבה נ

New member
שלום נורית וברוכה הבאה בשם אתי

שהיא מנהלת הפורום כאן והיא לא נמצאת. אני כאן על התקן של עוזרת שלה כרגע. אז ככה כן מגיע לך פטור ממס הכנסה,אינני יודעת בדיוק את אחוזי הפטור המדויקים שמגיעים לך ישירות, אבל להורים שלהם ילד נכה מגיע 2 אחוז לשנה. את זה את צריכה או יכולה לברר בשני מקומות בלבד או ישירות אצל פקיד השומה של איזור המגורים שלך או אפשרות נוספת אצל רואה החשבון במקום העבודה שלך. זה קצת בירוקרטיה כמו כל בירוקרטיה במחוזותינו אבל בסוף זה משתלם. בהצלחה עדכני אותנו בהמשך זהבה נגבי- פורום זכויות הורים בתפוז

צלף

New member
להורים שלהם יש ילד נכה מגיע 2 נקודו

נוספות ממס הכנסה...

swfm

New member
קצבת ניידות תגדל...

אם יש לך רכב (אולי גם במקרים אחרים) והוא משמש אותך כדי להגיע לעבודה. אם המרחק מהבית לעבודה גדול, קצבת הניידות תגדל עוד יותר. לעומת זאת, את קצבת הנכות מפסיקים (אלא אם ההכנסה מתחת לסף מסוים, למיטב ידיעתי). אגב, זה אחד הנושאים במאבק הנוכחי. שר"מ ממשיכים (באופן כללי) לקבל. אני לא בטוח שכל הנושאים האלה משתנים ביחס לאקדמאים. מומלץ לעיין באתרים המצ"ב. בהצלחה!

למעלה