פטור ממס שבח

פטור ממס שבח

אני מבין שבד"כ העניין דורש לקח רו"ח.
אבל בכל זאת שואל כדי לקבל מושג כללי:

הייתי בבעלות עם אחותי על דירה (50-50).
מכרתי לה החודש את החצי שלי ברווח (עם תמורה בין בני משפחה) תוך שרכשתי דירה חדשה עבורי במסגרת שיפור דיור.

1) האם במכירה לאחותי השתמשתי בפטור מס שבח (או שיש חריג לגבי מכירה בין קרובים)? האם עלי לחכות 18 חודש כדי להיות זכאי לפטור שבח על הדירה החדשה שלי?
2) אם בעתיד אחזיק שתי דירות בבעלותי ואמכור אחת מהן.
האם אהיה זכאי לפטור מס שבח כלשהו? או שמי שבבעלותו שתי דירות בכל מקרה לא זכאי לפטור מס שבח.
*בהנחה שאני לא רוצה למכור את שתיהן ביחד כדי לקנות חדשה.
*בהנחה שאני רוצה למכור את שתיהן יחד כדי לקנות חדשה - אני מבין שיש פטור חד פעמי לחיים.
מודה לעונים

האם אינך יודע על מה הצהרת בדיווח למס שבח על המכירה לאחותך?

סליחה אבל לא מבינה מאיפה מגיעה שאלה כמו "האם השתמשתי בפטור ממס שבח"? כדי להשתמש בפטור צריך לבקש אותו....
האם אינך מיוצג ע"י עו"ד? האם ביצעת את הדיווח עצמאית?
&nbsp
אגב, האם הדירה נשוא העסקה עם אחותך הועברה אליכם בירושה? אם זה המצב, יתכן שיש פטור ספציפי שהיה עדיף להשתמש בו.
&nbsp
בקיצור, כדאי, ראוי ורצוי לקבל ייעוץ פרטני.

יש לי עו"ד אבל כשאני שואל שאלה על עסקה עתידית

ככדי להבין את הזמן בין מכירה הזו לקניה עתידית

עונים לי: זה כבר מחוץ לעסקה. אז אני לא מורשה לענות.

ולגבי האם השתמשתי בפטור שבח - אני שואל בדיוק בגלל שזה בין אחים אם יש איזה פטור בלי להשתמש בשבח. אבל אני מבין שזה רק במקרה של ירושה.

אם זו התשובה שקיבלת מעוה"ד שלך

אין לי אלא להצטער ולהזמין אותך לחשוב מי הם אנשי המקצוע שאתה בוחר לקבל מהם שירות.

אותו יחס קבלתי גם בעסקת נדלן קודמת

אני לא אומר שכולם ככה. אבל כבר שמתי לב שעל כל שאלה מעבר למשימה הנדרשת - עו"ד לא ששים לעזור אלא בתוספת תשלום.

aeonf

New member
אז בחרת לעצמך עו"ד גרועים

העו"ד שלי שמח לענות לי על שאלות בתחומו, הוא גם יודע שכאשר תגיע העסקה הרלוונטית הוא גם יטפל בה.
&nbsp

למעלה