פטור מצבע

zahav7

New member
פטור מצבע

מישהו יודעה מה אלי לעשות כדי לקבל לילדה שלי בת15 פטור מצע לעט ההגירה ? מאוד חשוב לנו שלא יהיו בעיותכאשר תרצה לבקר בישראל.

אם אתם כבר בקנדה, כתושבי קבע

הילדה נחשבת לבת מהגרים ופטורה משירות בצהל. כשהיא תגיע לגיל 16 וחצי ולפני גיל 17, אתם צריכים להתייצב בקונסוליה ברחוב בלור 80 ווסט, ולמלא טפסי בקשה לפטור משירות צבאי. לאחר שהפטור יתקבל היא תוכל לבקר בישראל בלי שום בעיות ביקורים של עד 3 חודשים. לביקור ארוך יותר היא תצטרך לקבל אישור אחר מצה"ל. בדרך כלל לבנות זה לא בעיה לקבל רשות לשהות בארץ שהייהיותר ארוכה בלי להתגייס, אבל צריך לטפל בבקשה. לגבי בנים כמעט אי אפשר לקבל אישור לשהות יותר מ 3 חודשים ללא גיוס.

aviadbarel

New member
אני לא יודע אם פקודות הצבא השתנו

אבל כשהמשפחה שלי עברה לכאן אני עוד הייתי בצבא והוצאתי פקודות מטכ"ל בנושא (עדכני לדצמבר 2005 - מתי שאני בדקתי) זה מה שלמדתי: 1. מותר לבקר בארץ כאמור לתקופות קצרות, אם זיכרוני אינו מטעה אותי זה ביקורים של עד חודש, עד לסה"כ מצטבר של 3 חודשים בשנה, אבל אני לא בטוח לגבי הסעיף הזה. 2. בתקופה עד קבלת פטור מלא משירות מותר לבקר ביקור אחד של עד שנה. בנים ובנות. (לא זוכר באיזה גיל מקבלים פטור מלא, אבל זה הרבה לפני פטור ממילואים...) הערה טכנית: הקונסוליה ברחוב בלור 180

למעלה