פטור מתשלום לביטוח לאומי לאישה נשואה שאיננה עובדת וחיה בחו"ל

נולה 2015

New member
פטור מתשלום לביטוח לאומי לאישה נשואה שאיננה עובדת וחיה בחו"ל

נאמר לי ע"י זוג חברים (שהתחתנו פה בארה"ב וגרים כאן מאז), שאישה נשואה שאינה עובדת פטורה מתשלום לביטוח לאומי (בהנחה שבעלה כן משלם כמובן). הם דיווחו למשרד הפנים ובט"ל על נישואיהם, קיבלו את הפטור ובנוסף קיבלו החזר רטרואקטיבי על כל התקופה שהם נשואים, בה היא שילמה את התשלום החודשי. באותו מעמד שהם הסדירו את העניין הזה, הם גם ביטלו את התושבות שלהם .

אני מאד מבולבלת מזה. התחתנו בארה”ב לפני שנה וחצי וחיים פה נכון לעכשיו- ללא כוונה לחזור בקרוב אם בכלל (אנחנו עוד לא רוצים להחליט החלטות מכריעות ולכן כן משלמים לבט"ל עד שיעברו 5 שנים או עד שנחליט אחרת). כמובן שאם אני זכאית לפטור, אשמח לממש אותו.
הבדיקה באתר בט”ל, לא העלתה תשובה ברורה בעניין: האם כל אישה נשואה שאינה עובדת, פטורה מתשלום חודשי, או רק במקרים מסויימים? האם העובדה שאנחנו חיים בחו”ל משנה את הזכאות הזאת?
החשש שלי, האם העובדה שנדווח על נשואין ונבקש פטור עבורי, תעורר את העובדה שאנחנו לא חיים בארץ ומכאן אולי יגיעו דרישות תשלום מכל הרשויות? (ביטוח לאומי מס הכנסה) או שאין קשר בין הדברים, והם לא יכולים לדרוש מאיתנו כל עוד אנחנו לא בארץ או לא חזרנו לארץ? (היינו עד כה בביקורים קצרים וגם לא כל שנה)
אם יש פה מישהו שעבר את התהליך הזה, אשמח לשמוע מנסיונו.
ועוד שאלה בעניין ניתוק התושבות: במידה ונדווח למשרד הפנים על נישואינו, האם בהמשך ניתוק יהיה אפשרי רק לאחד מבני הזוג? (בן זוגי מוכן להתנתק כבר עכשיו אני לא) או שאין סיכוי כזה כנשואים?

תודה לעונים!

למעלה