פטיפונים ונגנים לסקראצ'ים

murzik3591

New member
פטיפונים ונגנים לסקראצ'ים

אני לא דיג'יי, אני יוצר ואני מחפש מכשיר שיהיה אפשר לעשות איתו סקראצ'ים על הקלטות שאני מבצע. אתם שעובדים עם הדברים האלה מבינים בזה יותר ממני, שמתי עין על נגן יחסית זול אבל השאלה שלי היא בקשר לפטפונים. יש דרך עם פטפון לעשות סקראצ'ים על הקלטות שלי נניח(כמובן בלי ליצור ויניל) או שרק דמויי הפטפונים והנגנים שנראים ומנסים להראות ולהשמע כמוהם(וברוב המקרים מצליחים) נותנים את האפשרות הזאת

Sunlight Theory

New member
ערב טוב

כן , ניתן לנגן בפטיפון דגימות שאתה בוחר גם ללא צורך לחרוט ("לצרוב") תקליט . עושים זאת בעזרת תוכנה וחומרה מיוחדת המתאמת בין המחשב עליו נמצאת רצועת הדגימה , לבין הפטיפון בו אתה משתמש בתקליט מיוחד . 2 התוכנות + חומרות המובילות נכון לכעת הן ה-Serato Scratch Live של חברת Rane וה-Final Scratch של חברת Stanton . בימים אלו אנו בוחנים בחברתנו תוכנה + חומרה שמכונת MixVibes , שצפוי שתוביל על פני ה-FS וה-SSL . קח בחשבון שכל התוכנות + כרטיסי הקול שלהן אינן מוצר זול , והמחירים הם מספר אלפים (סביב ה-3-4 אלף ש"ח) . בנוסף לכך , ידרש כמובן גם הפטפון (אגב , ניתן להשתמש בתוכנות הללו גם עם קומפקטי דיסקים) . פטפון שיש כוונות להשתמש בו לסקראצ'ים או שקונים את הסטנדרט (דגם של חברת טכניקס העולה כ-3900 ש"ח) ומעלה , או שלא קונים . אחרת , יהיה חופש דינמי רב בצלחת (עליה מונח התקליט) , מה שיגרום למחט לקפוץ והסיכוי שתישאר במקומה (חריצי התקליט) אפסי . לאל דבר על שאר החסרונות כמו מומנט , זמן תאוצה , יציבות פיטץ' וכן הלאה . לגבי קומפקטים , למען האמת אין להם רק חסרונות ביחס לפטפונים... אלא גם הרבה יתרונות עליהם (האפשרות לקבוע נקודת CUE ולשמור אותה בזיכרון , מערכות Loop , אפשרויות Hot Start , אפשרות פיצוי פיטץ' שעדיין לא מיושמת במלבד למעט מהפטפונים בשוק , האפשרות לנגן דיסקים , תצוגת הזמן ועוד) . עוד יתרון שלהם , למתחילים יהיה נוח יותר לבצע סקראצ'ים היות וכאן אין מחט שתקפוץ . אם זה לצרכי סקראצ'ים ופטיפוניזם בלבד (כלומר ההמלצות שלי יתיחסו לצרכי סקראצ'ים בלב ולא בהכרח יהוו התאמה לצרכי מיקס , דיוק או אחר) : ה-CDX מבית Numark נחשב הקומפקט המוביל בשוק ביכולתו לדמות פטפון . אחריו אמליץ על ה-DN-S3000 (או ה-5000 , אך אין צורך בו אם הכוונה היא רק לסקראצ'ים) . ואחרונים חביב הוא ה-CDJ-800 מבית Pioneer (שוב , גם כאן קיים דגם מתקדם יותר ששמו ה-CDJ-1000MK2 , אך אין צורך בו אם זה לצרכי סקראצ'ים בלבד) . כל השאר רחוקים מלהוות סימולצית פטפון טובה (מלבד ה-SL-DZ1200 , אך הצליל סקראץ' שלו נשמע כצרצר חולה) , אבל אם המחיר משחק משחק אפש לשקול מכשירים נוספים (לדוגמא ה-DN-S1000 מבית Denon) . קח בחשבון לא משנה אם תבחר בקומפקט , פטפון וגם אם תוסיף תוכנה + חומרה מהמצוינות לעיל - עדיין תהיה צריך מיקסר עם קרוספיידר בעל חיתוך חד (המחירים דינמיים מאוד , ככל שתשקיע יותר כך תקבל קרוספיידר עמיד יותר וזה בהחלט ישתלם) . אמליץ לך ללכת לחנות DJ במטרה להבין דברים לעומקם יותר . אתה מוזמן להגיע אלינו , חברת Kilombo , ואשמח לעזור לך .

Sunlight Theory

New member
כמובן!

כל נגן קומפקט דיסק סטנדרטי ומעלה קורא ומתפעל היטב CD-R (צרובים) . מרבית הנגנים החדשים קוראים ומתפעלים גם MP3 ו-CD-RW . קיימים גם מעט קומפקטים הקוראים ומתפעלים DVD (הנגן מתפעל את האודיו והוידאו ביחד , אך קיים מיקסר נפרד לרוץ הוידאו ומיקסר נפרד לערוץ האודיו) . הטכנולוגיה רק מתפתחת ומתפתחת... , בתקווה שלא תגרום לעצמה הרס .

למעלה