פטישון ראשון, איך הפטישון הזה של בוש ב-874 ש"ח?

אוריאל366

Active member
לא היה לי פטישון, ואני רוצה לרכוש אחד טוב. התלבטתי בעבר אם לרכוש פטישון סיני של "דקו" עם עודף ממאתיים שח.
לא רכשתי.
יודע שיש פטישונים זולים יותר (האנטר וכולי?) עם עודף משלוש מאות שח. ספציפית ברכישה מהרשת.
אבל אני אומר לעצמי ואם ארצה לבצע עבודות לבד? חציבה למשל. זה טוב שיהיה לי כלי שלא יגביל אותי.
אז בחרתי ב-2-28 של בוש. אבל רק בחרתי, לא רכשתי
אני רוצה לדעת מה דעתכם?
יש שממליצים ללכת דווקא על 26 ולא 28. כי אומרים שהמכניקה שם יותר פשוטה.
ב28 יש "אנטי קיק" ואני משער שזה עוד מנגנון שיכול להתקלקל.

אני כמעט "נעול" על ה 28 גם בגלל שהבנתי שהוא מיוצר בגרמניה, וגם האנטי קיק נחמד.
אז יש אישור? יש למישהו אותו?

רציתי גם מקיטה, והם גם זולים יותר (בהסתכלות בזאפ)
אבל נראה לי שאם כבר כלי לזמן רב (ועצם זה שאני חושב על חוטי - יעיד על הרצון שלי לכלי לזמן רב)
עדיף אולי ללכת על בוש....

קישורים לדגמים:

28

26

חומר הקיר היכן שאני גר הוא בלוקים ובטון. בין המשימות שלי יש גם לקדוח בתקרה (כמה מאווררי תקרה+ גופי תאורה).

רוני1955

Active member
לא היה לי פטישון, ואני רוצה לרכוש אחד טוב. התלבטתי בעבר אם לרכוש פטישון סיני של "דקו" עם עודף ממאתיים שח.
לא רכשתי.
יודע שיש פטישונים זולים יותר (האנטר וכולי?) עם עודף משלוש מאות שח. ספציפית ברכישה מהרשת.
אבל אני אומר לעצמי ואם ארצה לבצע עבודות לבד? חציבה למשל. זה טוב שיהיה לי כלי שלא יגביל אותי.
אז בחרתי ב-2-28 של בוש. אבל רק בחרתי, לא רכשתי
אני רוצה לדעת מה דעתכם?
יש שממליצים ללכת דווקא על 26 ולא 28. כי אומרים שהמכניקה שם יותר פשוטה.
ב28 יש "אנטי קיק" ואני משער שזה עוד מנגנון שיכול להתקלקל.

אני כמעט "נעול" על ה 28 גם בגלל שהבנתי שהוא מיוצר בגרמניה, וגם האנטי קיק נחמד.
אז יש אישור? יש למישהו אותו?

רציתי גם מקיטה, והם גם זולים יותר (בהסתכלות בזאפ)
אבל נראה לי שאם כבר כלי לזמן רב (ועצם זה שאני חושב על חוטי - יעיד על הרצון שלי לכלי לזמן רב)
עדיף אולי ללכת על בוש....

קישורים לדגמים:

28

26

חומר הקיר היכן שאני גר הוא בלוקים ובטון. בין המשימות שלי יש גם לקדוח בתקרה (כמה מאווררי תקרה+ גופי תאורה).
השאלה היא מה אתה מתכנן לעשות עם הפטישון. בגדול, פטישונים לא מיועדים לחציבה. אפשר להשתמש בהם לזמן קצר באופציה הזו לעבודות קלות, כמו למשל לפרק קרמיקה מהקיר, וכדומה. חציבה רצינית תגרום להם נזק. לחציבה יש כלים יעודיים אחרים. אם זה רק לקידוחים בבטון או בבלוקים בבית פעם ב..., לא הייתי משקיע יותר מדי. אם אין לך בעיה תקציבית, הייתי דווקא כן בוחר במקיטה.

לי יש פטישון worx כשנתיים. יש לי גם את המולטיטול שלהם. מאד מרוצה משניהם.
מעולם לא היה לי מוצר של בוש , אז לא יודע אם להמליץ או לא.
לזיכרוני ,רוני 1955 מאד לא ממליץ על מוצרי בוש.

רוני1955

Active member
לי יש פטישון worx כשנתיים. יש לי גם את המולטיטול שלהם. מאד מרוצה משניהם.
מעולם לא היה לי מוצר של בוש , אז לא יודע אם להמליץ או לא.
לזיכרוני ,רוני 1955 מאד לא ממליץ על מוצרי בוש.
אתה צודק. אני ממליץ בחום להתרחק מהם כמה שיותר.

אוריאל366

Active member
האם הסדרה הירוקה לא נחשבת חלשה יותר?
נכנסתי למפרט, וגם כאן, כמו בבוש, כח ההלימה הוא 3 ג'אוול. ראה מה כתב ipv6 בתגובתו מטה לגבי עוצמת הלימה חזקה.

ipv6

Member
אני לא יודע לגבי אנשי מקצוע אבל לעבודות ביתיות זה לא משנה באמת.

גם אם יש לך וילה עם 10 חדרים שבכל אחד מהם אתה תתקין מאוורר תקרה ענק על ג׳מבואים של 11 ממ ועוד ערסל מהתקרה על ג׳מבואים של 16 ממ שני הכלים
האלה ישרדו בקלות ״עומס״ עבודה כזה. גם פטישון של 250 שקל מהום סנטר לא יגביל אותך בעבודות ביתיות פשוטות.

עוצמת מכה של 3J זה דיי הרבה. אם אתה גר בבניה ישנה או שתעשה עבודות במקומות שהקירות לא משהו, זה עלול להיות חסרון (יצאו לך חורים גסים יותר ממה שרצית).
אני הייתי מציע לך לקחת את הכלי הכי קל וקומפקטי שמספיק לשימושים שלך. בסוף בבית, לגופי תאורה, מדפים, וילונות ושאר הדברים הסטנדרטיים את תקדח 6-7 ממ ב99% מהמקרים.

אוריאל366

Active member
אני לא יודע לגבי אנשי מקצוע אבל לעבודות ביתיות זה לא משנה באמת.

גם אם יש לך וילה עם 10 חדרים שבכל אחד מהם אתה תתקין מאוורר תקרה ענק על ג׳מבואים של 11 ממ ועוד ערסל מהתקרה על ג׳מבואים של 16 ממ שני הכלים
האלה ישרדו בקלות ״עומס״ עבודה כזה. גם פטישון של 250 שקל מהום סנטר לא יגביל אותך בעבודות ביתיות פשוטות.

עוצמת מכה של 3J זה דיי הרבה. אם אתה גר בבניה ישנה או שתעשה עבודות במקומות שהקירות לא משהו, זה עלול להיות חסרון (יצאו לך חורים גסים יותר ממה שרצית).
אני הייתי מציע לך לקחת את הכלי הכי קל וקומפקטי שמספיק לשימושים שלך. בסוף בבית, לגופי תאורה, מדפים, וילונות ושאר הדברים הסטנדרטיים את תקדח 6-7 ממ ב99% מהמקרים.
לא חשבתי שזה יכול להיות חסרון. 3J עם בנייה ישנה.
לא וילה.
אף פעם לא שמעתי על זה. אם כי הגיונית זה נשמע לי הגיוני.
אז רק בשביל לא לקחת סיכון - לחפש כלי עם פחות ג'אוול?
אפשר המלצה קונקרטית ברמת מספר דגם בבקשה?

ipv6

Member
אני לא יודע אם אפשר לחזות את זה ואיך בדיוק הכלי הזה יתנהג בקירות שלך
לי יש פטישון על סוללה יותר חלש (1.5J) ובקירות ישנים זה הרבה פעמים מה שקורה (אני מתחיל עם קידוח ללא דפיקה ואחרי שכבת הטיח הראשונה אני עובר לקידוח ודפיקה). בתקרה נניח זה קורה פחות כי שם יש בטון. זה גם לא סוף העולם. זה לא שנופל חתיכת קיר בגודל של אגרוף. לפעמים צריך לשים דיבל 7 (אדום, סנפיר) כשקדחת עם מקדח 6.

אני לא איש מקצוע אז אולי זה גם עניין של טכניקה אם כי זה קורה גם לחברים שלי (חובבנים).

לדעתי שווה לך לקחת כלי שיהיה לך נח וכיף לעבוד איתו אחרת תמצא את עצמך מתבאס להוציא כלי של 4 ק״ג עם כבל ארוך ששובר לך את הגב והכתף בשביל ברגים של 6 ממ רק כי רצית לוודא שלא תוגבל על ידי הכלי

הסדרה הירוק של בוש נחשבת לשימוש ביתי פחות אינטסיבי, בסוף התוצאה בדכ לא מוגבלת על ידי הכלי אלא על ידי הבן אדם שעובד איתו..

נערך לאחרונה ב:
למעלה