פטמה פצועה מאוד

irissch

New member
פטמה פצועה מאוד

אני סובלת מפטמה פצועה. הפטמה ממש נקרעה בצדה התחתון. אני ממשיכה להניק כרגיל (מידי 3-4 שעות) , הקטנה (בת שבועיים) יונקת כרגיל ואני עומדת בגבורה בכאבים הסבירים יחסית. לאחר שההנקה מסתיימת אני מורחת כמות נכבדת של משחת הלנולין של מדלה + מכסה בפד. שאלתי היא האם קיים חשש לזיהום למרות שהפצע פתוח אך אינו מדמם? האם אני יכולה להמשיך להניק כרגיל והאם "הטיפול" שאני עושה לפטמה מספיק?

פטמה פצועה

אוי, נשמע מאד כואב
. אני רוצה להדגיש שהנקה אינה אמורה להכאיב ובטח שלא לפצוע, ואם הפטמה כל כך פצועה כפי שאת מתארת, כנראה שהתפיסה של התינוקת את השד לא טובה (אגב, איך זה בצד השני?). חבל שתסבלי, ומעבר לזה, תפיסה לא טובה של הפטמה עלולה לגרום לכך שהתינוקת לא תקבל מספיק חלב ושיצור החלב שלך ילך ויתמעט. לנולין היא אמנם משחה שמומלצת למריחה על הפטמות כשמדובר בסדקים וכאבים קלים, אך את מתארת פצע רציני יותר. הייתי מציעה לך לפנות לרופא כדי לקבל טיפול בפצע, ובינתיים לאוורר את המקום כמה שיותר (ולכסות בפד כמה שפחות). במקביל כדאי לעבוד על התפיסה של הפטמה, רצוי בליווי של יועצת הנקה מוסמכת, שתוכל לראות את התינוקת יונקת ולעזור לך בתיקון התפיסה. אם את צריכה שמות של יועצות כתבי לנו היכן את גרה.

irissch

New member
פטמה פצועה

תודה רבה על התשובה. בצד השני כל מצוין, הפטמה שלמה וההנקה ממש לא כואבת (טפו טפו טפו). אני מנסה לשנות את התנוחה (ב-3 הימים האחרונים ניסיתי את ה"פוטבול" שהיה ממש נוח אך כנראה יצר את הפצע), אני חוזרת היום לתנוחה של "בטן אל בטן". מבחינת יניקה היא יונקת כמו שצריך משני הצדדים. אני גרה בגני תקווה ואשמח לקבל שמות של יועצת הנקה באיזור. שוב, תודה רבה.

פיטמה פצועה

כאשר יש פצע פתוח על הפיטמה, צריך לטפל בו כמו פצע פתוח בכל מקום אחר בגוף. מנסים למנוע זיהום על-ידי שטיפות עם מים וסבון (בניגוד למצב של פיטמה ללא פצע, בו אנו מדריכות להימנע לשימוש במים וסבון, כי זה עלול ליבש את הפיטמה). בכדי למנוע זיהום, לעיתים מומלץ למרוח משחה אנטיביוטית. החיידק הנפוץ בפצעים על הפיטמה הוא Staph והמשחה המומלצת, על-פי הספרות, הוא בקטרובן, המצריך מרשם רופא. לעיתים קרובות אני שומעת מאימהות שלאחר 2-3 של טיפול הפצע נעלם. אם לא יהיה שפור ניכר עד תחילת שבוע הבא, זה יהיה הזמן המתאים לפגוש יועצת הנקה מוסמכת. יש באיזור שלך מרפאת הנקה בבית-חולים תל-השומר, טלפון 03-5305000. יש באיזור שלך גם מפגשי לה לצ'ה (גני תקוה וקרית אונו), כדאי לבוא! (פרטים למטה). תרגישי טוב, אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה