פטמה קטנה וחלב מועט - שאלות דחופות...

צופה121

New member
פטמה קטנה וחלב מועט - שאלות דחופות...

רציתי להתייעץ 2 שאלות דחופות וחשובות:
1. הפטמות שלי קטנות, והשמאלית - עוד יותר קטנה מהימנית, והתינוקת (בת 4 ימים...) הרבה פעמים באמצע ההנקה "מאבדת" את התפיסה בה, ואני צריכה לכווין אותה שוב לפיטמה.. מה עושים? (אם יש בכלל פיתרון...)
2. כרגע אין לי עדיין מספיק חלב (יש לי רק 30 מ"ל.. ואני עושה שאיבות אחרי ההנקות כדי להרבות את זה) ואני מוסיפה מעט תמ"ל..השאלה כמה זמן להניק אותנה כל צד. ואסביר את שאלתי: בדרך כלל אומרים כרבע שעה כל צד, אלא שזה מתייחס לכמות מלאה (60 מ"ל?), הששאלה האם בגלל שהכמות שלי קטנה , ואני משלימה עם תמ"ל, להניק רק כ-7 דקות כל צד, ואז להשלים עם תמ"ל?

המון תודה!:--)

פטמות קטנות

שלום לך ומזל טוב,התינוקת אמורה להיצמד לשד ולא רק לפיטמה, לעיתים מבנה הפיטמה מהווה קושי וצריך לראות איך היא נצמדת ומה הקושי שלה להישאר מחוברת.במידה ואכן יש קושי להיצמד בשל גודל או מבנה הפיטמה יש אפשרות להניק עם פיטמת סיליקון אך זה צריך להיות מלווה בהתרשמות והדרכה צמודה של יועצת הנקה, מכיוון שהנקה עם פיטמת סיליקון מורידה את ייצור החלב וחייבים לשאוב בנוסף!לגבי הכמויות שאת מייצרת, כשאת שואבת בד״כ יוצא פחות ממה שהתינוקת יונקת ישירות, לתינוקת יש יכולת יניקה ובד״כ יוצא יותר מאשר בשאיבה, לכן מה שיוצא בשאיבה זה לא מדד.בהנקה פחות מתייחסים לכמות (כי אי אפשר לדעת בדיוק כמה יוצא) אלא למשך ההנקה ואיכות ההנקה ובעיקר: עליה תקינה במשקל, מספיק פיפי וקקי שהיא עושה.אני מציעה שתפני ליועצת הנקה בהקדם שתתרשם מההנקה, מהחיבור ובמידה ויש צורך תדריך אותך כיצד להשתמש בפיטמה סיליקון.שיהיה בהצלחה!

צופה121

New member
תודה לך!!

ואגב, תוכלי לתת לי (אפילו במסרים) מספרים של יועצות טובות מאיזור רמת גן?

למעלה