פטנטים

פטנטים

חוץ מזה שאני דג (ליתר דיוק, מאכיל את הדגים), אני גם מתעסק בפטנטים ומכניקה. והתחלתי לחשוב על שיכלולים לשיטות הדיג המקובלות. למשל - מנגנון שירגיש כשדג תופס את הפתיון וימשוך את החוט או יפעיל איזה מנגנון (כמו מלכודת עכברים קפיצית). כמובן שזה רק רעיון ראשוני וכללי, אבל זה רק כדי להדגים מה הכוונה בפטנטים לדייג. אתם יכולים לספר על פטנטים כאלה שאתם מכירים? גם דברים לא מוצלחים, אבל מעניינים. או לתת לינק לאתר שיש בו דברים כאלה?

paluta

New member
הפטנטים

תראה - זה ממש נחמד וחשוב שיהיו לנו אנשים שממציאים דברים וזה יכול להוביל לפתיחת start up אבל כל הכייף בדייג זה מלבד הריגוש זה להיות מתוחכם יותר מהדג שעומד מולך ופטנטים עלולים לגרוע מכך - לפחות זו דעתי. אחד הפטנטים העתיקים זו המלכודת (מלכודת קונוס) שאח"כ התפתחה לרשתות ולאוניות דייג ולחורבן והרס הים. אז כל המצאה שתמציא תחשוב על ההשפעות ארוכות הטווח שלה. אם אתה חזק בקטע הזה אז תחשוב למשל להשתמש בסיב אופטי במקום חוט הדייג כך שבאמצעות הסיב ומערכת ממוחשבת תוכל לראות ממש מזוית הכרס מה הולך שם למטה תוכל גם להזריק לסיב איזו קרן לייזר להמם את הדג וכך תחסוך גם בשימוש בפתיון וכן הלאה והלאה אני חושב שהפטנט הטוב ביותר זה לזרוק חוט עם קרס ופתיון או להשתמש בשעון ופטיש שוב אני מדגיש אינני מעוניין "להוריד לך רוח מהמפרשים" תמשיך להמציא זו באמת חוויה נהדרת ואולי אף תכתוב מאמר בנושא לרווחת הקהילה. בהצלחה

כן ולא

קודם כל, אני לא לגמרי מסכים לגבי הפגיעה בריגוש של הדיג. אם תבדוק את עצמך, תגלה שאתה משתמש כבר היום בהמון שיכלולים ופטנטים. למשל בקרסים יש זיז שמונע מהקרס לצאת אחרי שנתקע. כשפעם היו עושים קרסים מסיכות ביטחון זה לא היה קיים. אז אתה מרגיש שמשהו נפגע כתוצאה מזה? לדעתי להפך. עדין יש את אותם אלמנטים של ציפיה, וניחוש ותקווה, רק שיש לך יותר הנאה מלהוציא יותר דגים מאשר למי שדג עם סיכת ביטחון. אתה גם משתמש בחוט דיג שקוף ולא בחוט כותנה כמו פעם. ויש לך אפשרות לדיג עם רולר, שלא היה קיים. והחכה שלך גדולה יותר וקלה יותר ומתקפלת יותר, מחכות העץ או הבמבוק העתיקות. אז אני לא חושב שתהיה פגיעה בכיף. ובכל מקרה, מי שכל מה שהוא רוצה זה דגים, ולא דייג, בכל מקרה יעדיף ללכת לסופרמרקט. אגב, לגבי הסיב האופטי - זה בהחלט כיוון שאני חושב עליו. איזו דרך שתאפשר לצפות במה שקורה ליד הקרס. סיב אופטי דוקא לא מתאים, מפני שסיב בודד מעביר רק נקודה. כדי לקבל תמונה צריך הרבה מאוד סיבים, כלומר יוצא חוט עבה מדי. אבל זה כיוון מעניין. גם הרעיון שלך של שימוש בהבזק אור (לייזר) כדי להמם את הדג נשמע מעניין מאוד. אני מתכוון לבדוק אם דבר כזה עובד על דגים. זה יכול להיות טוב, למשל, לדיג בצלילה. פנס במקום רובה. תמשיכו.

paluta

New member
לגבי הסיב האופטי

סיב בודד מסוגל גם מסוגל להביא לך תמונה איכותית אין צורך במספר סיבים ככל שהסיב בעל קוטר רחב יותר קל יותר לתרגם את התמונה ריבוי סיבים אינו מאפשר אפקט שכזה בסיב בודד 0.15 ממ עם עדשה מיוחדת בקצהו מסוגל להעביר לך תמונה בזוית פתיחה של למעלה מ 30 מעלות - ברר העניין לעומק ותווכך ולגבי מה שציינת לגבי הציוד - אלו "שיכלולים" הקשורים לאבולוציה של הדייג אבל אין שום "פטנט" או לפחות לא השקיעו בכך מרץ לדייג הבודד כפי שאני הבנתי שאתה מתכוון אליו. ודרך אגב הזיז בקרס אינה בהכרח רק למטרה שאתה הגדרת היא שם על מנת לאפשר אחיזה טובה של הפתיון גם כן ז"א יש לה יותר מתפקיד אחד, קרס ללא זיז שנתפשה בפי הדג לא תשתחרר אלא אם לא תמשוך את היוט הקשור אליו והדג יעשה סיבוב של לפחות 120 מעלות חוטי הדייג הישנים היו מפישתן ולא מכותנה ואו מגידים. קרסים עתיקות היו עשויות מעצמות מגולפות ואף מעץ מגולף רק כאשר הוחל השימוש המסיבי במתכות החלו הדייגים להכין קרסים ממתכות וגם זה היה מוגבל אני ברגע זה מחפש אתר נפלא שבו תוכל (תוכלו) לקרוא על ההסטוריה של הדייג של הדייג הבודד (אבד לי הלינק) אפרסם מאוחר יותר בהמשך

זה לא העניין

קודם כל, אני בכלל לא מתווכח אם חוטי הדיג הישנים היו מכותנה או פישתן. אני מניח שאתה יודע יותר ממני על ההיסטוריה (וגם ההווה) של הדיג. הנקודה שלי היתה ששיפורים טכנולוגים אינם בהכרח דבר רע, ובחלק ניכר מהמקרים (אם לא ברובם המכריע), אפילו משפרים את הנאתנו. אם ההתפתחות היא באבולוציה (איטית) או ברבולוציה (מהירה) לא משנה לדעתי. בשורה התחתונה מצבנו טוב יותר. ואגב, אכן המטרה שלי היא הדייג הבודד ולא הדייג המסחרי. לגבי סיבים אופטיים - קודם כל, אני אבדוק ואשמח לגלות שאני טועה. אבל אני חושד שאולי כשאתה מדבר על סיב בודד להעברת תמונה, אותו סיב הוא בעצם אלומה של סיבים עם מעטפת אחת. כמו חוט חשמל המורכב ממספר גידים, אולם מתפקד כיחידה אחת. אבל, כאמור, אני אלמד את העניין. אם תמצא את האתר שהזכרת זה יהיה נהדר.

helpmeplz

New member
אפשר לחבר לבוס סטטוסקופ

ואז אתה רואה מה קורה ליד המצוף שלך :) כן כן... תתפקעו מצחוק!

פטנטים ודייג מעולם אחר....

חברים תרשו לי להכנס באמצע הויכוח על הסיבים והפטנטים המתקדמים ולהחזיר אותכם לקרקע ע"י המחזה הבא בתקווה שהתמונה תצורף ללא תקלות.... קבלו:

החיים מנקודת המבט של דג

מעניין אם בסוף זה ייראה כמו ב-"מותק, הילדים התכווצו"..

ה ד י י ג

New member
כל הכבוד על היוזמה...

אני חושב שהפטנט הכי חשוב שעד היום מתקשים לשכללו זה פשוט חוט דק וחזק. כמה פעמים אתה מקלל את הרגע שעוד לא המציאו איזה חוט על שכזה (תשאל את רון דדון...), אז זה רעיון ראשון אבל אין סוף למה שאפשר להמציא.

paluta

New member
יש כזה חוט לחברת Berkley

סידרה די חדשה בשם Ironline עדיין לא ראיתי בארץ אבל נמכר היטב בהרה"ב יפן וסקנדינביה חוט שלפי נתוני הייצרן אינו מושפע מפגעי השמש ומזג האויר דק במיוחד ומחירו כ - 13 דולאר ל100 מטר לפי נתוני החברה גם כמעט ואינו מושפע משיפשוף בסלעים

למעלה