פטנט או רק זכויות יוצרים

פטנט או רק זכויות יוצרים

שלום למשתתפי הפורום,

יש לי רעיון לתוכנה-עזר (AddOn) הניתן למימוש במס' רב של ארגונים המשתמשים בתוכנות ERP/CRM (דוגמת Sap Business One, פריוריטי וכו') בתחום הניוד (מסופונים). הרעיון יכול לאפשר קיצור משמעותי מאוד של זמני הפיתוח והיישום מצד אחד, מקל על העבודה הנדרשת ומרחיב את האפשרויות הקיימות כיום באופן משמעותי מאוד.

חשוב לי לציין שלא מדובר על עוד תוכנת מסופונים, אלא על גישה שונה וחדשנית לנושא המסופונים בכלל, שיישום שלה בתוכנה- הוא זה שעושה את ההבדל. את היישום ניתן לבצע לכל סוגי התוכנות, באמצעות מס' שפות תכנות- הכל בהתאם לצורך והרצון.

השאלות שלי הן:
1) האם יש לי דרך להגן על הרעיון במצבו הנוכחי?
2) האם ניתן להגן על תוכנה כפטנט או רק בזכויות יוצרים (ואז אחרים יכולים להעתיק את הרעיון)?

תודה מראש לעונים.

פטנט או רק זכויות יוצרים

לפי מה שכתבת, אין לך תוכנה, אלא רק רעיון.
ולשאלותייך:

1. ככל שאתה מדבר, כותב ומפרט יותר, אתה מסכן יותר את זכויותיך ואת הסיכויים לראות כסף מהרעיון שלך.
יש שתי דרכים להגן על רעיון:
א. לא לגלותו לאף אחד, ואם כבר אתה מגלה, רק לאחר שאתה מחתים את המקבל על התחייבות לשמירת סודיות, איסור תחרות וכיבוד הקניין הרוחני. זאת לא הגנה הרמטית, מכיוון שלא תמיד אתה יכול להוכיח שמי שהתחייב לך הוא "המדליף" ובנוסף לכך, יכול להיות שמישהו אחר הוגה את אותו הרעיון בדיוק עכשיו, במוחו הקודח והולך פשוט מאד להקדים אותך, מבלי שלקח ממך שום דבר ומבלי שמכיר את רעיונותייך.
ב. לממש את הרעיון, אם זה לכדי יצירה ואם זה לכדי אמצאה, ואז לפעול לרישום זכויות בדרכים המקובלות.

2. עקרונית, ניתן לרשום פטנטים גם על תוכנות, בתנאי שהן עומדות בתנאיי החוק. יש מדינות שיותר קל, יש מדינות שזה יותר קשה ויש מדינות שזה לא יצליח בכלל, אי אפשר לתת תשובה גורפת. זכויות יוצרים אינם מגינים על רעיון שגלום בתוכנה, אלא רק על הקוד, הגרפיקה, ה- "look & feel", אולי על טקסטים מסויימים שיש בה. לגבי הרעיון שלך, השאלה היא כמובן האם ניתן להפיק ממנו אמצאה שעומדתת בשני הקריטריונים: חדשנות והתקדמות המצאתית. היות ואין לי מושג על מה מדובר, בוודאי שלא יכול לנחש האם יש לך בכלל אמצאה ואם היא עומדת בקריטריונים.

לפיכך, הייתי ממליץ לך לקבוע פגישת יעוץ עם עורך פטנטים או עו"ד בעל ידע וניסיון בדיני פטנטים, לבחינת הרעיון שלך והפטנטביליות שלו.

למעלה