פטנט על מוצר מחו"ל

• פותח הנושא nit
  • פורסם בתאריך

nit

New member
פטנט על מוצר מחו"ל

איך רושמים פטנט על מוצר מחו"ל בארץ (במקרה שהוא עדיין לא רשום?) איך מבררים אם הוא לא רשום? מה זה אומר "בעלות" על פטנט שכזה? - לא ניתן ליבא אותו, להפיץ אותו ללא אישור מבעל הפטנט? אינני מתכוון ליצר את המוצר עם הפטנט וגם לא ליבא (לא כדאי), אלא רק להציע למפעל לייצר - האם יכול להתקיים סידור שכזה? אני יודע שרישום פטנט הינו דבר לא פשוט... תודה

yosifun

New member
אין אפשרות../images/Emo31.gif

במידה והמוצר קיים כבר, משמע הוא "פורסם" ולא ניתן לרשום פטנט על מוצר שכבר פורסם ברבים (על אף שזה התקיים במדינה אחרת). עכשיו, אם הוא רשום בארץ כמובן שאתה צריך לחפש רעיון חדש (או לחבור לרושם הפטנט ולשלם לו תמלוגים על שימוש במוצר, שיווקו ו/או ייצורו). אם הוא רשום רק בחו"ל, אתה יכול לייצרו ולשווקו בארץ אך גם אחרים יכולים ולכן אין שום סיבה שהמפעל שתציע לו לייצר את זה בארץ לא יעשה זאת בלעדיך (כמובן אם זה שווה את המאמץ). מקווה שלא איכזבתיך יותר מידי...

nit

New member
אם כך - מה המשמעות של פטנט הרשום

במדינה אחרת? האם כל חברה במדינה בה הפטנט אינו רשום יכולה לייצר\להפיץ אותו, או שהיא צריכה אישור? אחרת (שימוש שאינו חופשי) עבור "בעלת" הפטנט - ברגע שהיא רשמה פטנט במדינה מסויימת, כמוהו כרישום בכל מדינה? בלי קשר לאכזבה... אני מעונין להבין את הנושא, ותודה.

yosifun

New member
יש הרבה אבסורדים...

בענייני הפטנטים.... בכל אופן, לשאלתך, חברה שרשמה פטנט במדינה מסויימת היא בעלת הזכויות על הפטנט באותה מדינה בלבד. לכן כשרושמים פטנטים (שווים וטובים) רושמים אותם בכמה שיותר מדינות (שהן מדינות היעד והפוטנציאל הרווחי). למגיש בקשת פטנט יש פריורטי (זכות ראשונים) שנמשכת שנה, לרשום את אותו פטנט במדינות נוספות (השייכות לאמנת פאריס) וכאשר הוא רושם את הפטנט באותן מדינות (בתקופת שנת הפריורטי), הפטנט נרשם לפי התאריך הראשון שבו רשם את הפטנט במדינה הראשונה. כלומר, אם מישהו אחר רשם את אותו פטנט במדינה אחרת לאחר שהראשון רשם אותה במדינה הראשונה ואז בא הראשון ומנצל את הפריורטי שלו ורושם את הפטנט במדינה שהשני רשם אותה (כמובן בתוך שנה מהרישום הראשוני) - אזי, הפטנט במדינה השניה שייך לרושם הראשון ולא לשני אע"פ שרשמה לפניו (באותה מדינה). והאבסורד - ברוב המדינות (כמעט בכולן) האישור על פטנט מתקבל הרבה יותר מאוחר משנה מיום הגשת הבקשה, כך שמגיש הבקשה, אינו יודע אם יקבל פטנט על הבקשה והוא צריך להחליט אם לרשום את הפטנט במדינות נוספות. כמובן ישנה גם בקשת "PCT" שזו בקשה לרישום בכמה מדינות יחדיו שאז זמן ההחלטה גודל לשנה וחצי.... אבל למה לי להלאותך בפרטים.... אם תגיע למצב של רישום פטנט, אני מניח שעורך הפטנטים יסביר לך את כל האפשרויות.....

דן של-בר

New member
פטנט זה תמיד דבר חדש!!!

אפילו אם אתה מציג את הפטנט, לפני שהגשת בקשה, הפטנט פסול. דוגמא נוספת: הגשת פטנט בארץ. אחרי שנתיים אתה רוצה להגיש בארץ אחרת. לא ניתן!!! כי כבר יש משהוא שהגיש פטנט כזה, לא חשוב שאותו משהוא זה אתה!!

למעלה